Edi zurna saçmalığı!!!

Cevap: Edi zurna saçmalığı!!!

Bende or 700 varken ve v1 ken, sol vib zurnayla halay çalardım, sonra v2 oldu sol zurnayla çaldım, daha sonra v2 plus yapınca edi zurna (la) kullanmaya başladım ama tiz tonlardaki türkü yada halayları, sol zurnayla yaptım, halaylarda söylenen türküler genelde hep pes seslerden yani la, si, do arası gidip geliyor, bu sebepten la edi zurna tam erkek sesine oturuyor. Daha sonra korg pa 800 ve en son pa 80 de edi zurnanın tüm seslerinin olduğunu gördüm. Bence korg daki sol edi zurna daha güzel, tiz notalarda yani re mi fa kısımlarında gezinirken mükemmel oluyor, gerçek zurna tadı veriyor. diyeceğim pa 80 de bile edi zurna nın tüm sesleri var; edisol - edifa- edimi - edire - edido - edisi...........

ben edisini medisini anlamam tek anladıgım birsey var ise kullandıgın orgu cok iyi bileceksin sagolsun arkadasım evime kadar geldi birkac olayı gosterdi sanki benim org degisti baska org oldu sözun kısası benim gibi saga sola camur atmayı birakip :) kullandıgın orggun herseyini ögrenecen hepsi bu kimse yanlıs anlamasın sadece fikrim bu

Bayanlar genellikle re-mi tonunda okurlar la tonunda okumazlar. Yanlış biliyorsun.

kardeşlerim bayan sesi la erkek sesi mi diye bişey yok. kendimden size örnek verebilirim ama üşendim her tondan okuduğum eser var benim. aynı şekilde bir bayanda her tonda okuyacağı eserler var. yani kimse bir notayı sahiplenipte bu nota benim diyemez :) erkek tam meyanlı ses: la. bayan meyansız ses: la. erkek meyansız ses : mi. bayan tam meyanlı ses:mi.... gelelim zurnanın ötmediği notalara :) ya neyalan söyliyeyim o demodada hoş olmamış zurna. halay harici hiçbir yere yakışmıyor zurna alışma kullanmaya gençsin gitar falan çalıyosun yani akor, armoni bilgin var batı müziğine yatkınlığın var ne işinvar zurnayla bırak dağınık kalsın :)

kardeşlerim bayan sesi la erkek sesi mi diye bişey yok. kendimden size örnek verebilirim ama üşendim her tondan okuduğum eser var benim. aynı şekilde bir bayanda her tonda okuyacağı eserler var. yani kimse bir notayı sahiplenipte bu nota benim diyemez :) erkek tam meyanlı ses: la. bayan meyansız ses: la. erkek meyansız ses : mi. bayan tam meyanlı ses:mi.... gelelim zurnanın ötmediği notalara :) ya neyalan söyliyeyim o demodada hoş olmamış zurna. halay harici hiçbir yere yakışmıyor zurna alışma kullanmaya gençsin gitar falan çalıyosun yani akor, armoni bilgin var batı müziğine yatkınlığın var ne işinvar zurnayla bırak dağınık kalsın :)

aynen öyle benim çalıştığım düğün salonundaki bayan solist hep do okur hep ama erkek solist ise hep re ve bana gelince şöyle söylim ben kendim zevk almadığım bir şeyi karşıya yansıtamam ki o yüzden yani evet ilk temelim aslında batı müziği sonra türk müziği

valla kardeşim bizim burda kendi yöremize göre yaptığımız tulum sample ses var ve bu tulum sesi G# ve A < da çok iyi çıkıyor....diğer tonlarda iyi çıkmıyor sadece sample seslerde değil bu kendi orjinal sample seslerinde de aynıdır bu hem A(La) < sadece bayan tonu değildir bayan tonları genelde bayan tonu B Bb C C# D D# dir saygılar

THM de bayanlar "do","mi" okur.Pop tarzı "la" okur.TSM de bu durum çok değişkendir(çünkü yüzlerce makam var).Yalnız ;

Bu tabiki kesinlikle kalıplara sığdırılabilecek bir şey değil.Bu söylenen çok çok genel,her "insan" belli bir ton aralığından daha rahat söyler.Bu "mi" olur "la" olur "fa diyez" olur...

kardeş zurnada ki tavırları tam verdirmek için la dan celmişler... o yuzden la da güzel calıp diger seslerde koma kayıyor... o yuzden la zurna sesini başka hangi sesde kullanmak istiyorsan o sese transpoze yapıp oyle yuklemen lazım.. o zaaman la da kı tadı alırsın..formlarda taranspoze konusu olması lazımm bı ıncele... ben 1x deyken yapmıstım...