- Enst.
- Korg i30
Merhaba arkadaşlar klavyemi la karardan çalıyorum hüzzam makamı için hangi seslere koma vermeliyim akoru ne basmalıyım ? teşekkürler
Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
Merhaba arkadaşlar klavyemi la karardan çalıyorum hüzzam makamı için hangi seslere koma vermeliyim akoru ne basmalıyım ? teşekkürler
değerli arkadaşım şimdi bazı arkadaşlar çalarken kolaylık olsun diye dediğin notalara koma verip çalabilirler ancak ben yıllardır türk sanat müziği ile uğraştığım için mi değil mibemola fa değil fadiyeze koma verip bunların üzerinden çalınması taraftarıyım neden dersen bazı hüzzam ve segah eserlerde düz mi ve düz fa notası da sana lazım olacaktır. bu durumda önceden bu notalara koma verirsen natürel şeklini kullanamazsın türk müziği enstürmanlarında bizdeki diyez ve bemol diye belirttiğimiz siyah tuşları kullanma gibi bir imkan olmadığından perdesiz olan sazlarda parmağı kaydırmak suretiyle bu komalar ayarlanır. ama sen klavyede önceden komaları verip çalacağın için koma verdiğin seslerin natürelini çalacağın zaman böyle bir imkanın olmayacaktır. saygılarımla kolay gelsin