• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

İntro ile ilgili acil yardım.

fz_ozc19

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Katılım
2 Ağu 2013
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Enst.
org
Selamlar. Yamaha a2000 klavyemde ritmler direk intro ile başlıyor ve her ritm değiştirdiğim zaman yine intro ile otomatik başlıyor introyu devre dışı bırakmak istiyorum ama ayarlarını bulamadım. Netten de araştırdım bir sonuca ulaşamadım yardımlarınızı bekliyorum.
 
Cevap: A2000 ve Yamaha klavyeleri için pratik bilgiler

DIRECT ACCESS + STYLE START/STOP
tuşlarına basarak STYLE SETTING bölümüne giriş yapabilirsiniz.


dsc00132qu.jpg




1) STOP ACMP : Ritim çalmıyorken ve ACMP tuşu aktif iken, klavyenin akor kısmından duyulacak olan sesi belirler. Burada ayar,
a) OFF konumunda olursa akor tarafından klavyeye bastığınızda ses gelmez.
b) STYLE konumunda olursa, akor tarafından klavyeye bastığınızda ritim içinde kullanılan ACC enstrumanlarının sesleri duyulur.
c) FIXED konumunda olursa, akor tarafından klavyeye bastığınızda standart olarak bir BASS bir de String sesi duyulur.

2)OTS LINK TIMING : OTS link tuşu aktif olduğunda, OTS seslerin değişme zamanını belirler. Burada,
a) REAL TIME, varyasyon değiştiği anda ilgli OTS sesine o anda geçirir.
b) NEXT BAR, varyasyon değiştikten sonra ilk mezur başında ilgili OTS sesine geçirir.

3) SYNCHRO STOP WINDOW : SyncStop ve SyncStart tuşlarının aktif oduğu durumlarda yapılacak olan senkoptan sonra ritmin devam etmesini ya da durmasını belirler.
Bu ayarlarda OFF senkopu yapar ve ritmi susturur. 32'likten 2'lik vuruşa kadar olan simgeler ise senkopu yaptıktan sonra, hangi süre ölçüsü belirlenmişse, o süre kadar akorlara basılı tuttuktan sonra, ellerinizi kaldırsanız bile ritim çalmaya devam eder...

4) STYLE TOUCH : Akor kısmına bir hassasiyet ekler. Akor tuşlarına yavaş bastığınızda ritim sesi o hassasiyette duyulur. Sert bastığınızda ise bu oran bir anda yükselir. Ritim ses seviyesini elle kontrol altında tutmak için kullanılır.

5) SECTION SET Her ritim seçilişinde, seçilen ritimlerin hangi varyasyon ya da intro ile çağırılması isteniyorsa o ayar aktif edilir. Örneğin bu ayar MAIN C olursa, bundan sonraki seçilen tüm ritimler MAIN C aktif olarak çağırlır.

6) TEMPO : ritimden ritme geçişte ritmin tempo seviyesini belirler.
a) Hold ritimden ritme geçişte o anki tempo değerini korur. Örneğin 88 tempoda bir çiftetelli çalıyosanız, 2/4 ritmine geçtiğinizde, o 2/4 ritminin hızı değişmez ve 88 tempoda çalmaya devam eder.
b) RESET ritimden ritme geçişte, her ritmi kendisine ait tempo değeriyle çağırır. 88 tempoda bir çiftetelli çalıyorsanız. Orijnal temposu 100 olan bir 2/4 ritmi seçtiğinizde, tempo otomatik olarak 100 olur ve o ritmi orjinal temposunda çalar.

7) PART ON/OFF : Bir ritimin kanallarından herhangi birini kapattığınızda, bir sonraki ritimde de o kapalı kanalın uygulanıp uygulanmayacağını belirler. Burada,
HOLD değeri bir önceki ritmin herhangi bi kanalını kapattığınızda, bir sonraki seçtğiniz ritimde de o kanalın kapalı olarak devam etmesini sağlayan ayardır. Örneğin Bir pop ritminin RHY2 kanalını off yaptınız. Bir başka pop ritmi seçtiğinizde, yeni seçilen pop ritminin de RHY2 kapalı olarak gelir.
RESET Kullandığınız ritimin kanallarından birini kapatsanız bile, bir sonraki seçtiğinz ritimde tüm kanallar açık olarak seçilir.
 
salim hocanın bilgileri....iyice oku sorunun cevabı burda..
 
doğrudur.rica ederim..yardım edebildiysem ne mutlu..
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst