Kaç ayak sorunu

jembeycem

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha a2000 v2 plus-korg 3x pro
ARKADAŞLAR KİME SORSAM BİLMİYOR DÜĞÜNLERDE BAZEN 2 AYAK 3 AYAK ÇAL DERLER 5 AYAKTA VAR SANIRIM ŞİMDİ BENİM SORUM

genelde orduyöresi mustafa küçük şarkıları
cıngıllım-bende gelecem canım-kaymakamın kızları-kağızmana ısmarladım-ufacık et doğradım-salla mendili canım gibi bunlar kaç ayak arkadaşlar ve horonlarda 3 ayak horonlar var başka kaç ayaklar var?

Cevap: Kaç ayak sorunu

valla üç ayak bizde horonlara diyolar tabi bende bilmediğim parçaları bilgisayardan çalıyorum

yapmayın ustalar şurda ciddi birşey soruyorum.:D

yöreye bölgeye göre değişir .. Hangi yöre ve bölgede çalışıyosan ... her hangi bi halk oyunları derneğine git sölelerler abicim ;)

Üç ayak dedikleri sanıyorum 3/4 ya da 6/8 ölçülerle çalınanlar. Yani Kasap Havası gibi 6 adımdan oluşanlar. Kasap Havası gibi yani. Gerçi Kasap Havası'nın ölçüsü 2/4 sanırım ama oyunu 6 adımdan oluşuyor. 4te sol 6da sağ ayak atılıyor ya. Üç ayak bu diye tahmin ediyorum. Bu değilsede 4 ileri 4 geri (Delilo gibi mesela) 4/4lük ritme tam denk gelen oyundur. İkisinden biri ama hangisi :) Bir de bölgelere göre de değişiyor olabilir. Kimisi 3 ayak diyinde 6 adımlık oyunu kastediyor, kimisi 8 adımlık oyunu katediyor olabilir. İkisinin dışında birşey kastetmediklerine eminim ama. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu alana bir cevap yazın...