Ketron gönlümüzde kaldi.artik elimizde mecburiyetten korg var

• Konbuyu başlatan müzik
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 15
  • Görünümler : 4K

müzik

Gold
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
pa 800 aldım bir tane.ritim ve ses derdim kalmadı.ama sound olarak ketrona hiç benzemiyor.işin doğrusu balansı yaptıktan sonra düğünlerde kimse sound olayına bakmıyor.sadece ortada oynayanları ilgilendiren ritmin güzelliği , sesler ve üzerine sizin kattıklarınız.insanlar ketronmuş korgmuş demiyor.inanın daha zevkele eğleniyorlar.ketronuda kutusuna koyduk kaldırdık.belki lazım olur.birgün sx3000 için set falan yapılır belki.korg arıza yapar belki.dursun.biz sx3000 i tam verimli olarak kullanmadık.sadece xd9 dan artan ritimleri kullandık.sx3000 e hiç bir şey yapılmadı.audyanın akibetide belli değil bence.bakalım bekliyoruz.gönlümüz ketronda elimiz mecburen korg da artık.eğerki ketronda yenilik olursa o zaman belki yine ketrona döneriz.pa 8000 ekmek gibi hemen satılıyor.
inanın değişiklik iyi oluyor.

Cevap: Ketron gönlümüzde kaldi.artik elimizde mecburiyetten korg var

pa800 alacagina audya alsaydin keskem dostum ama hayirli olsun güle güle kullan audya alanlar saten yaninda korg ve yamahanin ritimlerinide beraber almis oluyor su an audya icin özel sayfa acilacak havuz yapilacak ve bütün orglarin ritimi orda olacak calismalar bence son hiziyla sürüyor

Bu konuda benzer yorumlar çok yapıldı.Dediğiniz gibi kimse sesin kalitesine bakmıyor sert davul atakları ve kroslarla bol varyasyonlu canlı ritimler varsa tamamdır.hele birde bu işin alt yapısına hakim olmadan insanların karşısına çıkan piyanistler için cihazın hazır müzik çalma özelliği varsa tamamdır..Müziği dolu dolu üretmek isteyen ve kendisi ses kalitesinden zevk alanlar için ketron fazlası ile yetiyor.Hele birde ses editleme, 4 ses birleştirip sağ sol çıkışlara dengeli dağıtıp enstüman toplulukları oluşturmayı becerebilenler için müzik dahada zevkli.Piyasası yokmuş vs kimin umrunda.elimdeki xd9 2006 çıkışlı sanırım daha uzun yıllar en ufak bir sorun çıkarmadan müzik zevkime eşlik edecek.Selamlar

desene bir sx3000 daha evin daimi nüfusuna dahil oldu.en azından sağlam alet,ilerde çocuklarınızın işine yarayabilir.öğrenme açısından..saygılar...

Bu konuda benzer yorumlar çok yapıldı.Dediğiniz gibi kimse sesin kalitesine bakmıyor sert davul atakları ve kroslarla bol varyasyonlu canlı ritimler varsa tamamdır.hele birde bu işin alt yapısına hakim olmadan insanların karşısına çıkan piyanistler için cihazın hazır müzik çalma özelliği varsa tamamdır..Müziği dolu dolu üretmek isteyen ve kendisi ses kalitesinden zevk alanlar için ketron fazlası ile yetiyor.Hele birde ses editleme, 4 ses birleştirip sağ sol çıkışlara dengeli dağıtıp enstüman toplulukları oluşturmayı becerebilenler için müzik dahada zevkli.Piyasası yokmuş vs kimin umrunda.elimdeki xd9 2006 çıkışlı sanırım daha uzun yıllar en ufak bir sorun çıkarmadan müzik zevkime eşlik edecek.Selamlar

xd9 2000 den beri var :)

valla tunel muzik bu audya yı da adam gibi yapamassa bende mecbur korga geçicem

sayın tellisaz çok doğru söylemiş ağzına sağlık.korg hazırcı bir alet inanın özellik olarak ketronun %50 si etmez.ketronun tüm özelliklerini çözdüğüm için bunu söylüyorum.ama inanın piyasaya müşteriye iş yapıyoruz onlarda bizden hep yenilik bekliyorlar.ama ketron bunu yapmadı..son proğramlarda ikisinide kuruyorum ve ketronda vokal ve sesleri kullanıyorum.çünkü ketrondan vazgeçemedim ve geçmemde.ama audya nın akibeti inanın belli değil bence.hele çıksın.sorunsuz çalışsın ve işlensin.elbette audyaya dönerim.ama dediğim gibi biz xd9 ve sx3000 i bile tam olarak işlenmemiş vaziyette kullandık.buna dayanarakta tahminim audya için biraz bekleme süremiz uzun olacak anlaşılan.buna dayanarak pa800 aldım.pro 2x alabilirdim ama pa 800 korg aletlerinin içinde en çok işlenmiş ve tam performans çalışan bir alet.inanın ketrona kötü demiyorum.ama üzerinde yapılan işlemeler yetersiz.birgün olurda işlemeler gravür güzelliğinde oturursa ketrona elbette haklı olarak ketrona devam ederiz.
saygılarımla.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yınemı basladık arkadaslar yaklasık 10 yıl kullandım ketron xd9 ve x1 10 yıl boyunca tek bır degısıklık plus 1-2-3-4- vs . hep aynı sesler rtımler x1 de aynı bende mecburen ketronumu sattım pa 1x pro aldım ama gonlum hala ketronda tellısaz ustadım dogru soylemıs acemı demıyelımde korg ıcın daha cok bu ıste zayıf ve hazırcı lar ıcın evt ayrıca bırde sunu fark ettım arkadaslar bılmem yanılıyormuyum cok cesıtlı klavyeler ınceledım saund farkı dısında ses ve rtımler hep aynı orng kempa 4 tellı kaval vs.. butun klavyelerde aynı bırının efektı az dıgerının cok ama tekrra soyluyorum en orjınalı ketronda saygılarımla bu arada tunel audya ıcın calısmaları surduruyormus... zaten calısmaları bıtırsede alacak malı durumum yokkı :D ancak 2 sene sonra hadı kolay gelsın saygılarımla ...

insanların markayla duygusal ilişkiye girmesi bana saçma geliyor benim için hiç farketmez şu an ketron var daha öncede bütün markaları kullanmıştım canım sıkılırsa ucuz pahalı demem satarım başka alırım ama şu an sx3000 den memnunum bundan sonra yamaha da alabilirim korg ta zaman gösterecek ama şu an piyasada en beğendiğim alet korg pa2x