Ketron ve korg

• Konbuyu başlatan müzik
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 11
  • Görünümler : 4K
Cevap: Ketron ve korg

şimdi sen xd9 daki 8mb1 samle perkısyonlarını ( snd dosyaları içindedir) alıp 8mb 2 nin kaç ritimini bu perkısyonlarla okutabildin.yada 8mb da snd olan perkısyonları ile 16 mb da pcm dosyaları içinde olan perkısyonları alıp 8 mb ritimlerini samle ritimlerde 16 mb a.16 mb ın ritimlerinide 8 mb a okutulabileceğini söylüyorsun sanırım.o bahsettiğin drum setleri attığın zaman sadece sadece batarileri kros , simbıl vb leri atabilirsin.peki sample olan darbukaları ne yapacaksın.sen 16 mb 1 in ritimlerini plus2 ve plus 3 e okutabiliyorsan 8 mb 1 ve 8 mb2 , 16mb 1 ve plus 1 , plus 2 yerli ritimlerinden kendine set oluşturabiliyorsan ve bu bahsettiğim her settende istediğin darbuka setlerini tek tek çekebiliyorsan ritimle beraber lütfen bunu burada paylaşki tüm ketroncular kendilerine set yapsınlar.hepimiz ilk günden beri bunun için araştırmadığımız yol.uğraşmadığımız proğram kalmadı.ben xd9 u tünelden aldığımda samle sesler ve darbukalar yani flash kart yoktu.bu güne kadar tünel ketron için ne ürettiyse kullandım.ilk zamanlarda hiçkimse ketronun seslerine ve ritimlerine söz edemezdi.çok pa 80 kullanan arkadaşları hayrette bıraktım ben.ama şimdi, ne oldu.üretilmiyor.dx9 un tüm setlerini ve sx3000 in tüm setlerini orgları ile beraber kullandım.siz madem benim bu aleti kullanmadığımı söylüyorsunuz sizden istediğim şudur.8mb2 de cevo2/ ve ceva 4/4 vardı.bu iki ritimi16 mb plus 1 ve plus 2 de sample darbukaraı ile beraber okutun.yani 8 mb da hangi drum ve perkısyon ile okuyorsa 16 lık plus settede aynı drum ve perkısyon ile bu iki ritimleri okut.evet ozaman sen haklıymışsın ben bu aletleri kullanmayı bilmemişim ve 8 yılımı bu aletlere boşa harcamışım.ama eğer okutamazsan 8 mb daki o iki perkısyonu 16 mb daki sample perkısyonların içine sokanazsan kusura bakma bilmeden yorum yapma daha SEN HİÇBİRŞEY BİLMİYORSUN demek hakkımdır.KETRONDA TEK TEK SETLERDEN SADECE RİTİMİ ÇEKERSİN.SAMLE SESLERİ VE PERKISYONLARI TEK TEK ÇEKEMEZSİN..AMA KORG DA ŞU ANDA BEN TEK TEK HER SETTEN İSTEDİĞİM RİTİMİDE ÇEKİYORUM.İSTEDİĞİM PERKISYONUDA TEK OLARAK ÇEKİYORUM İSTEDİĞİM SAMLE SESİDE TEK OLARAK ÇEKİYORUM İSTEDİĞİM PAT LERİDE ÇEKİYORUM.BUNDAN ALA ÖZGÜRLÜK VARMI.saygılar.

Cevap: Ketron ve korg

Piyanist Şantör abicim aslında sende haklısın. Ama insan istiyor işte. Nefis denilen şey bazen yenilik ve değişiklik istiyor. Halbuki ben ve benim gibiler için xd9 daha birkaç sene öncesinde sadece hayal gibi bişeydi ve bencede ketrondan vazgeçilip başka markaya geçildiğinde 2x 3x ayarında bi cihaz alınmalı. Çünkü ketronun seslerindedki tatlılığı daha düşük modellerde bulmak zor. Buda bazen hayal kırıklığı yaratabiliyor. Ne diyelim Allah herkezin gönlüne göre versin ve en hayırlısını versin.