Cevap: ketroncular mujde bomba haber
Ketron'a ses yapmak için program değil arkadaşlar ses kartı gerekiyor bu ses kartının üretici firmasının adı "Atmel" bu firma Fransa'da Ketron'a ses yapmak için kullandığımız ses kartının modeli ise "Dream Sound Card PCI08 DK" bu kartı bulabilen herkes Ketron'a ses yapabilir...
Durumu bilmediğiniz için Tünel Müzik'i suçluyorsunuz o ses kartından fabrika Tünel Müzik'e malesef sadece bir tane veriyor düşünün yedeği bile yok bir bozulsa bütün işler yarım kalır bu durum Fabrikanın ayıbı aslında oda ayrı mevzu tabiki....
İnanın Tünel Müzik'in hiçbir günahı yok çünkü Fabrika alete sistem olarak ne koyarsa Tünel Müzik'te onu satıyor yani sistem malesef diğer orglar gibi açık değil kendi sample sesini yapamıyorsun fakat Ben ketron'a işe gireli 6 ay oldu şimdi durum değişti herkes seste yapabilecek aklına gelen gherşeyi yapabilecek...
Şimdi size bazı konular hakkında biraz açıklama yapmak istiyorum 5 dakika vaktinizi ayırıp yazıyı sonuna kadar okursanız çok sevinirim...
İnanın işe ilk başladığımda bu kadar sorun ve sıkıntı olduğunu bende bilmiyordum ve sizin gibi Tünel Müzik'i süçluyordum.
Nitekim işe başladıktan sonra gördüm ki Distiribtörün yani Tünel'in bu konuyla ilgili günahı yokmuş.
İşe başladıktan sonra Ketronda genel olarak gördüğüm eksiklikleri gidermek ve yeni özellikler ekletmek için Tünel'in sahbi Hıdır beyle beraber İtalya'ya fabrikaya kadar gittim.
Alete istediklerimi yaptırmak için Ketron Fabrikasındaki mühendislerle baya bir tartıştım ve sonunda Audya 5 için istediklerimi kabul ettirdim fakat eski orglara birşey yaptıramadım sadece ketron Audya'ya yaptırabildim...
Çok yakında yeni güncelleme gelecek bu güncellemede yer alacak olan değişiklikleri aşağıdaki adreste bizzat ben kaleme aldım.
Mp3 - Tünel Müzik
Buradaki yazıyı okuyun,
Ayrı yeten Batı ve Türkçe demolar yaptım fakat Demoları Window'sun kıytırık ses kartıyla yaptığım için kayıtlar kötü çıktı...
Tünel Müzik'te benim çalıştığım bölümde toprak hattı yokmuş sonradan öğrendim...
Bazı demolarda çok hafif dip gürültüsü vardı o yüzden onları kaldırdım en kısa zamanda yenilerini ekleyeceğim...
Not:Lütfen yukarıda verdiğim adresteki yazıları dikkatlice okuyun arkadaşlar.
Orada yazan özellikleri alete ekletmek için baya bir savaş verdim bu arada 6 aydır gece gündüz Audya 5t'yi hazırlamakla uğraşıyorum.
Herkes neden hala bitmedi diye soruyor haklısınız!!!
Setin çıkması geciktiği için üzgünüm bazı teknik sorunlardan dolayı biraz gecikiyor!
Sizlerden bu durum için Ketron çalışanı olarak Tünel Müzik adına ayrıca özür dilerim.İnşaallah yeni güncelleme ile benim istediğim özelliklerde eklenip Audya'yaya ses yapmak için kullandığım ses kartıyla ilgili olarak bazı teknik sıkıntılarda giderilince Audya 5t'nin üstüne piyasada alet olmayacak ben öyle zannediyorum çünkü polifoni olarak çük yüksek bir alet "197 voices polifoni";soundunu zaten biliyorsunuz.
Türk sesleri ve ritmleride aynı batı ses ve ritmleri gibi kaliteli olacak ritmlerin çoğu studyoda çekiliyor.
(Hepsini ben yaptırıyorum arkadaşlar yani piyasadaki nevaleleri kullanmamaya özen gösteriyorum fakat bazı arkadaşlar güzel olan herşeyi kullan diyorlar kullanabilirimde neden olmasın sonuçta ortaya iyi bir aranje çıkartacak olan benim)
Audya 5'e özel olarak yeni sample ve looplar yapılıp bitince bu sefer hakikaten piyasada Audya'nın yanına yaklaşabilecek bir alet olmayacak çünkü alet ritmleri direk hardiskten okuyor ve looplar wave olarak user style editte ritmin içerisine entegre edilebiliyor ve güzel birşey daha söyleyeyim Audya'nın ritm bölümleri 18 bölümden oluşuyor
(A,B,C,D) (Fill 1,2,3,4) (Break 1,2,3,4) (intro 1,2,3) (Ending 1,2,3)
ve bu bölümlerin tamamına loop koyabiliyorsunuz ve loopları Ram'ı kullanmadan direk harddiskten okuyor 80 gb hardiski var artık istediğiniz kadar loop yada ses atın ....
Birde MSP özelliği var kendi sesinizi kendiniz yapabilirsiniz Korg'daki KMP gibi fakat şuan msp kullanışlı değil çünkü MSP ile drumkit yapılamıyor ama üzülmeyin yeni güncellemede MSP(Multi Sound Sample) ile "Drumkit" dizip bunu drumkit olarak orgun Drumkit bölümüne yükleyebileceğiz o zaman Şuanki gibi Ses kartına bağımlı olmaktan kurtulacağız ve herkes kendi sesini kendi yapacak Korg'daki nevalelerin hepsini Msp'ye çevirirsiniz artık nevale yok demezsiniz çünkü istediğiniz gibi ses yapabileceksiniz şimdilik söyleceklerim bunlar Audya'nın yeni güncellemesini beklemenizi sizden rica ediyorum...
Herkese Tünel Müzik'ten selamlar
Coşkun(By_CTO)