• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

klavyede hızlı olmak...!

aydin1957

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
merhaba arkadaşlar,geçenlerde aldığım bk5 or klavyemle evimde amatörce müzik yapıyorum,siz profesyonel arkadaşlardan bir ricam var! müzik çalarken klavyenin tuşlarında parmaklarımı hızlandırmayı bir türlü başaramadım,şu parmak hızlandırmanın bir formülü varmıdır?.neler yapmalıyım hızlanmak için?şimdiden teşekkür ederim...

Cevap: klavyede hızlı olmak...!

bol bol pratik yap. hızlı çalmaya uğraşma. zamanla parmakların kendiliğinden hızlanacaktır. benim tavsiyem genelde piyano sesleri ile parmak açmak ve hatalarını yakalamak açısından kullan. hatta ve hatta otur o seslerle oyun havalarından ve bulunduğun yörenin hareketli parçalarından çalmaya çalış. benim sırrım bu kardeş. umarım yardımcı olmuşumdur. saygılar.

hep ayni parcayi cal her gun bir hafta boyunca sonra otomatik olarak ellerin gitiyor diyelim halay caliyorsun mesela mendilim yele yele bunun gunde 6 kere cal bir hafta boyunca bir hafta sonunda ellerin o halay calarken kendilinden gidecek dene sonra görursun :)

Kardeşim zamanla yeni yeni şeyler öğrenmekle birlikte parmaklarında hızlanacaktır bundan şüphen olmasın yapman gereken sadece çalışmak çalışmak ve çalışmak

evet piyasa'ya katiliyorum

Klavyenin Başına Geçmeden İlk Önce Parmakları Gerip Açın Sonra Ilık Su Altında 1,3 Dakika Arası Ellerinizi Yıkayın Klavyenin Başına Gelince Ritim,Koma Olmadan Solo Çalışın Tepeye Kadar Gel,Git Yapın.

öğrenme yapılan tekrarlar sonucunda kazanılır.

adeta marş gibi belleyip söylediğiniz bazı şarkılar vardır .. mutlaka şarkı seçimlerini bu tarz şarkılardan seçmelisiniz..bu partik yapmanızı dahada kolkaylaştırır .

8 nota bir oktav kabul et sağ el baş parmak 1,işaret2,yüzük3,diğeri4 ,serçe 5 numara olsun
pesten tize doğru bir oktav yürümek için 1-2-3-1-2-3-4-5 sıralamasını sürekli tekrarla aynı şekilde tizden pese doğru 5-4-3-2-1-3-2-1 şeklinde istediğin notadan başlayarak çalış

hocam halay ve 2-4 oyun havası çalmaya çalışın ve çok iyi bildiğiniz dediğim tarzdaki bi parçayı sürekli çalın ve tam tuşelerin yerlerine parmaklarınız alışınca tempoyu 2 şer 2 şer attırarak mümkün oldugu kadar en yüksek tempoda calmaya çalışın...

profesyonel olmasamda ben eskiden böyle yapıyordum, 1 ay kadar el yayı kullandım geçenlere kadar, el kaslarım gelişsin diye parmaklarım hissizleşti org çalarken istemsiz olarak farklı tuşlara gider olunca parmaklar el yayını bıraktım yeni yeni parmaklarımın eski hissi yerine gelmeye başladı şükür...