• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Klavyenizin eksileri neler?

Cevap: Klavyenizin eksileri neler?

PA900 dede şu cart curt olayı var,bazı orijinal olmayan ritimlerin drumlarını editlemek gerekiyor yoksa bass larda kolonlar cortluyor..YK halaylarını kolonlarda kullanamıyorum mesela..

+ olarak PA900 de distortion gitar olayı çok kötü be kardeşim,bir tane adam gibi dist.gitar koymamışlar..

Yahu Roland Prelüde dedik,tutulmadı dedik,ama ne sesler vardı alette,hele bir gitar soudları vardı tadından yenmiyordu..

Roland PA900 gibi işlevsel bir alet çıkarsın hemen Roland 'a dönüş yapacağım bunu şimdiden söyleyeyim..

Hatta şeytan diyor sat aleti git al 1000 tlye bir temiz G600-800-1000 bak işine diyor ama işte ne yaparsın PA900 ünde teknolojik özellikleri ve gitar modu ritimleri mükemmel :) Neyse mide bulandırmayayım,PA900 e tam adapte olursam belkide hayatta değişmem..

mesut abim sana tavsiyem limteri off konuma getir eq danda rock seçili yap yada kapalı hale getir ses daha güzel gelecek patlama çatlama kalmıcaktır ve o curt sesler cihazda çıkmıyor sebebide pa900 ün üstündeki kendi kolonları yüksek frekansları desteklemiyor patlak gibi sesler çıkarıyor orgun kolonlarını iptal et globaldan 5+1 felan bağla öyle dene farkı göreceksin

aynen öyle pa600 içinde geçerli EQ ayarlarını biraz sertleştireyim dedim alet kafayı yedi hopörlörler devre dışı kaldı
patlak patlak ses vermeye başlayınca tekrar eski ayarlarına getirdim çok sert vuruşlu ritimlerde yemiyor soft ritimlerde sıkıntı yok.

Fabrikasyon ritimlerde sorun yok,sorun bizim yerli bir kaç ritimde,bende YK halaylarında yapıyor..Sonuçta kolonların kapasite belli ve bu kolonların süspansiyonları oldukça yumuşak..Sert ve low yüklenmiş baslarda cortlarki bu normal bir durum..

Normalde ritim yazarken drumların ham haline dokunmamak gerekir..Orada bas tiz ayarı yaparsınız,üstüne bir de kullanım halinde yapılan eq ayarlarıda girince doğal olarak cortluyor..

Nasıl izah edeyim,ham bir radyo yayını yada deck bir playerin ham çıkışı gibi yani..Sonuçta 2. kez bir yapılandırmaya girdimi karasteristik bozuluyor ve kolonlarda hassas ise cortluyor...

Bu heryerde geçerli,süspansiyonu yumuşak olan kolonların hepsi,yüklü ve sert baslarda cortlar..

Ercan ben zaten Rock ayarlarını kullanıyorum..Bence sorun yapan ritimler yeniden editlendimi sorun kalmaz,henüz vakit bulup deneyemedim..

Özellikle Korg Türkiye Basları tizleri köklemiş sanki aleti kaldırıyor :)

fabrikasyon ritimlerde sorun yok,sorun bizim yerli bir kaç ritimde,bende yk halaylarında yapıyor..sonuçta kolonların kapasite belli ve bu kolonların süspansiyonları oldukça yumuşak..sert ve low yüklenmiş baslarda cortlarki bu normal bir durum..

Normalde ritim yazarken drumların ham haline dokunmamak gerekir..orada bas tiz ayarı yaparsınız,üstüne bir de kullanım halinde yapılan eq ayarlarıda girince doğal olarak cortluyor..

Nasıl izah edeyim,ham bir radyo yayını yada deck bir playerin ham çıkışı gibi yani..sonuçta 2. Kez bir yapılandırmaya girdimi karasteristik bozuluyor ve kolonlarda hassas ise cortluyor...

Bu heryerde geçerli,süspansiyonu yumuşak olan kolonların hepsi,yüklü ve sert baslarda cortlar..

Ercan ben zaten rock ayarlarını kullanıyorum..bence sorun yapan ritimler yeniden editlendimi sorun kalmaz,henüz vakit bulup deneyemedim..

özellikle korg türkiye basları tizleri köklemiş sanki aleti kaldırıyor :)

limiteri de kapat abim

Ne kadar güzel ve seviyeli bir şekilde konuşabiliyoruz. Çoğumuz marka kavgası yapmamayı öğrendi sanırım. Konuya dahil olan üstatlarıma çok teşekkür ediyorum.

PHP:
Pa600 gibi profesyonel bir klavyede nasıl olurda MP3 kayıt olmaz halen aklım ermiyor. Donusturme falanda yok. (Bunun pratiğini bilenlerin yorumlarına sevinirim. )

Ayrıca kulaklık girişinin arkada olması çok amatörce bir düşünce olmuş. Ve bu durum gerçekten zorluyor.

BK5 in en olumsuz yani ara meyanlar için kısayol ( korg'daki touch setting ) tuşu olmaması.

her klavyenin illaki eksikleri ve güzel yanları vardır çünkü ticari amaçla üretiliyorlar. Aletlerin eksiklerini bence kenara bırakıp bize hitab eden bizim ihtiyacımız olan özellikler varmı ona bakıp klavye tercih etmek lazım. bir çok müzisyen arkadaş hiç kullanmadığı özelliklere para veriyor ondan sonra bu ok bu yok diye dert yanıyor önceden araştırıp sana lazım olanlar varmı ona bakmak önemli. bir bk 5 şuan bir çok müzisyeni tatmin edecek konumda pa600 pa500 pa55 yerine göre g600 bile işinizi görür yada sadece synty bir klavye önce bize ne lazım bunu keşfetmek önemli ne istediğimizi bilmeliyiz. EKSİK ARARSAK 13000 TL LİK TYROS 5 TE DOKUNMATİK EKRAN YOK daha ne olsun eksik arasak istediğimiz kadar sayabiliriz. bol müzikli günler dilerim...

saygılarımla