• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Korg pa3x sesler ve ritimler cızırtılı geliyor

tarkanaga

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
39
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Enst.
yok
Selam Dostlarım
Korg pa3x pro 256 ram klavyemde yeni bir set yükleyince ritimler ve sesler sorunsuz çalıyor.
Lakin kapatınca (POWER tusundan)yaklaşık 20 veya 25 dakika yada sabaha kadar kapalı durunca,sabah açıyorum sesler ve ritimler haşırtlı çıkıyor.Seti tekrar yükleyince sorun yok çalıyor ama 15 20 dakika kapatınca ve tekrar orgu açınca yine berbat çıkıyor sesler ve ritimler.Orgu yeni aldım aldığım adam ramı yeni taktırdırm dtl muzik garantili dedi.Ram söküp baktım gerçen üstünde agustos 2020 diye yazıyor.acaba ram yandımı.aldıgımda böyle bir sorun yoktu.ama ben 7 veya 8 set indirdim internetten kurdum ondamı oldu bilemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Tam olarak bilgi veremeyecem ama Muhtemel setten olabilecegini düsünyorum size tavsiyede bulunursam yapabileceginiz baska korg pa3x seti varsa onu yükleyip bir denemeniz olacaktir

öyle gözükyorki set ile bir sorun varmis gibi bir problem

saygilarimla
 
Hangi set yuklersem ilk yukleyince sorunsuz caliyor ama 10 veya 20 dk orgu kapatinca vesonra tekrar acimca yine hasirti cizirti berbat oluyor.bazen yine kapatip 20 dk sonra aciyorum duzeliyor.fabrika seslerin hicbir zaman sorun yok.ram yansa seti yukleyincede calmaz yada hasirtili calar diye biliyorum..seti yeni yukleyice sabaha kadar caliyorum sorun yok.ama kapatip 20 dk sonra acinca hasirtili cikiyor.tecrubeli arkadaslardan fikirlerini bekliyorum. Saygilar
 
açılışta rem okumama sorunu olabilir. dikkat et orgun açılma süresi kısalıyor ve ritim sesler bozuk geliyorsa açılışta set dosyaları ram'e yüklenmiyordur.
arka kısımda ram yeri var orayı açıp ramı dikkatlice çıkar ve temizle, imkanın varsa ram yuvasını da hava yardımı ile (varsa komprasör yoksa fön makinesi) temizle. sorun çözülecektir.

DİKKATTTTTTTTTTT !!!!!!!
orgun ayarlar kısmında açılışta ram yükleme işlemini kapatıp manuel yapmış olma ihtimalin de yüksek.
korg serilerinin geç açılma sebebi, org her açılışta kullandığın setin pcm dosyaları yüklenir. bu dosyalar yüklenmezse sesler ve ritimler eksik ve hışırtılı çalar.
bunu ayarlardan orgu açtıktan sonra kendi yüklemen için manuele alma gibi bir seçenek var oradan manuele almış olabilir.

sorunu çözmen için tüyo vereyim.
orgu aç, sesler hışırtılı ve bozuk mu bak,
bozuk ve hışırtılı ise kullandığın setin sadece pcm dosyalarını yükle.
sonra tekrar ses ve ritimleri dene.
 
Pianistcan ve Ertan kardesim cevaplariniz icin tsk ederim.
Sorunum devam ediyor.
Pianist can kardesim rami temizledim yeniden os res yukledim olmadi.rami kac defa cikarip taktim olmadi.Orgun icini acip gevsek kablo varmi diye bakip hepsini kontrol ettim olmadi.Ram 2020 agustosta rakilmis.ustunde yaziyor.
Senin dedigin acilista ram yuklemeisini kapatip manuele getirmek nasil oluyor onu bi yazarsan sevinirim.Ayrica Pcm dosyarini tekrar yukleyince duzeliyor ama her acisimda pcm mi yukleyecegim.Set icinden Pcm dosyalarini yada pcm yuklemeye zorla diye bi yer var orgta onu yapinca duzeliyor ama kapatip acinca yine hasirti cizirti oluyor.Bi yardimci olsaniz cok dua edecen
 
ben orgu sattığım için şuan bilmiyorum.
ama menü kısmında son sayfada olması lazım. pcm data yazıyodu ve yanında işaretleyeceğin kutucuk vardı.

dediğim gibi büyük ihtimal orayı manuele getirmişsindir.
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst