Korg pa800 sorun

uğur demirel

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800 256 MB RAM+DAVUL
arkadaslar gecen gun set atrken yanlıs yukleme yaptım org acılmadı sora goturdum o.s tekrar yukllettm sora usb ye setler doldurup yukledım ama seslerın cogu çalısmıyor rıtmlerın bazıları bozuk cıkıoyr neden acaba bırısı 16 dk yı flan yuklemen lazım dedı ama ben tam anlamadım

Cevap: Korg pa800 sorun

doğrudur sitemizde 16dk osu indir yükle sonra setini yükle bi dene

setlerın oldugu sayfaya attım bu dosyayı acmadı ekranda usb de nereye atmam lazm

org açılırken intro1 basılı tut..
ardından SSD-U yazan yerden kendi usbni bul ve 16 Drum Kit olan dosyayı yüklemeye başla..kısa bir süre içinde yüklenir..
orgunuz 16 Drum Kit sayfası halindedirr..

iyi forumlar..

ıntro 1e basılı halde açtıgım halde ekranda kendı usb mı sectım dosyayı usb ye atmıstm setlerın oldugu klasore attım sora ustune tıklayıp open dedım içi boş gozukuyor du

Arkadaşım yüklediğin set bozuk olabilir,virüslü olabilir.Önce orgunu bir güzel formatla,normal 2.02 işletim sistemini kur.Eğer orgun 64 Mb.ise 16 Dk yazılımını filan yükleme.daha sonra bu siteden setler bölümünden doğru dürüst setlerden,Örneğin Albayrak set,örneğin düğüncüler,Besbur vs.gibi dolu ve düzgün yazılmış setlerden birisini yükle öyle dene.Güzel netice alacağını sanıyorum.Ancak ramin 64 mb. ise ve bilmeden 256 Mb.lık pa800 setlerinden birisini yüklemeye kalkmışsan ram yanmışda olabilir.Şikayetlerin ram yanmasına benziyor gibi,eğer ram yanmışsa sana bayağa bir masraf çıkacaktır.

ram 256 mb kardesm ritmler çalsııyor sesler çalısmıor mesela gecen gun bılmeden set yukleyım dedım yanlıs yapmsısm org acılmadı gıttım o.s yuklettm yenden sora aynı set yukledım kendım sesler ve ritmler çalısmadı dıger setleerde rıtm çalısıyor.

Direk usbye at set yada dosyanın içine atma

kardeş, 16 dk dosyası rar yada zip li ise bunu öncelikle dosyaya çıkar yani ilgili dosya sarı klasör içinde olacak.

pc den usb de bölümlemeler yapabilirsin mesela 16 dk dosyasını ayrı bir sarı klasöre yükle. setlerin olduğu klasöre yüklemene gerek yok. deneyimli arkadaşlarında belirttiği gibi pa 800 set download arşivlerinde 16 dk dosyası mevcut.

16 dk yanılmıyorsam pa 800 ün os_res v.202 de çalışmıyor. bunu çalıştırabilmen için os_res v.201 uzantılı ana kurulum dosyasını yüklemen lazım.

bence cihaza yeniden format at. sonrasında bahettiğim ana kurulum dosyasını yükle..
sonrasında sytem update yaparak 16 dk dosyasını update' le sorunsuz çalışması lazım

set işleminide en sona bırak.