• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Makamlarla ilgili

Ali Nalbant

Süper Paylaşımcı
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA300 pa600 pa900 pa3x
Arkadaşlar kaç makam biliyorsunuz sahnede genellikle kaç makam kullanılıyor makam ve nota bilgisi olmadan sahne alan dostlar varmı özellikle sahne alan arkadaşlardan yorum bekliyorum yorumlarınız değerlidir saygılar

Cevap: Makamlarla ilgili

üstad 600 civarı makam var fakat piyasada kullanılan ve bilinen makam sayısı iki elin parmaklarını geçmez
RAST - UŞAK - HÜSEYNİ - HİCAZ - KÜRDİ - KÜRDİLİ HİCAZKAR - MUHAYYER - MUHAYYER KÜRDİ - SABA - HÜZZAM - KARCIĞAR - NİHAVENT şuan aklıma gelenler bunlar faydalı bilgi olmuştur umarım

üstad 600 civarı makam var fakat piyasada kullanılan ve bilinen makam sayısı iki elin parmaklarını geçmez
RAST - UŞAK - HÜSEYNİ - HİCAZ - KÜRDİ - KÜRDİLİ HİCAZKAR - MUHAYYER - MUHAYYER KÜRDİ - SABA - HÜZZAM - KARCIĞAR - NİHAVENT şuan aklıma gelenler bunlar faydalı bilgi olmuştur umarım

birçok makamları değişikl şarkıar var hangi makam olduğunu ben bile bilmiyorum çalarken.

la-sib2-do-re uşak dörlüsü örneğin işin içine mi girince hüseyniye giriyor sen en iyisi nota bilgin varsa güzel bir makamları anlatan kitap al yavaş yavaş başla makamlar çok çok farklı.

Arkadaşlar kaç makam biliyorsunuz sahnede genellikle kaç makam kullanılıyor makam ve nota bilgisi olmadan sahne alan dostlar varmı özellikle sahne alan arkadaşlardan yorum bekliyorum yorumlarınız değerlidir saygılar

Türkiye'den en çok hicaz makam dinleniyor, ikinciyi uşşak alır. 50 ye yakın makamlar türk müziğinde kullanılmışsa da artık günümüzde onu geçmez revaçta olan makamlar. karar sesine göre makam değişiyor biliyorum ayrıca ben komalı müzik yaptığım için uşşak, hüseyni ve beyati makamlarının komalı olduğunu biliyorum.

Bizleri bati müziginden farkli kilan özelligimiz bu . Bunu dinlemek isteyen kitle kalmadiki , müzisyenler icra etsinler.
Kissadan hisse ; ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bazi arkadaslarimiz icinde koma bulunan makamlari , komasiz caliyor ve neden böyle yapiyorsun dedigimde " abi millet icin hic birsey farketmiyor " dedi . Sirin arkadasimiz da yazmis , makamlarla ilgili bir kitap alirsan ve icinde koma olan bir makami icra ettiginde farki anlarsin....

Bizleri bati müziginden farkli kilan özelligimiz bu . Bunu dinlemek isteyen kitle kalmadiki , müzisyenler icra etsinler.
Kissadan hisse ; ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bazi arkadaslarimiz icinde koma bulunan makamlari , komasiz caliyor ve neden böyle yapiyorsun dedigimde " abi millet icin hic birsey farketmiyor " dedi . Sirin arkadasimiz da yazmis , makamlarla ilgili bir kitap alirsan ve icinde koma olan bir makami icra ettiginde farki anlarsin....

Kürdi kürdi hicaz uşak muayyer kürdı nihavent karciyar makamları biliyorum bi arkadaşım çalarken dikkatimi çekti bazen tek bazen notaya koma veriyor bazen şarkının ortasında komayı alıyor

Arkadaşlar Bana RAST - UŞAK - HÜSEYNİ - HİCAZ - KÜRDİ - KÜRDİLİ HİCAZKAR - MUHAYYER - MUHAYYER KÜRDİ - SABA - HÜZZAM - KARCIĞAR - NİHAVENT Bunların Notaları Lazım Nereden Bulabilirm Weya Söylerseniz Sevinirim
_?

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

• Evet

Oy: 20 64.5%
  • Kararsızım

Oy: 7 22.6%
  • Hayır

Oy: 4 12.9%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri