• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Neler okuyoruz?

Cevap: Neler okuyoruz?

Bence çok güzel bir konu açmışsın. Bu arada söylediğin kitap bende de var. Ama bu tür kitaplara 'Başvuru' kitabı denir. Yani her gerek duyduğunda bir bakarsın. Maalesef günümüzde çocuklar fazla okumuyor. Sanırım bunda bilgisayarın da etkisi var. Bizim zamanımızda Kemalettin tuğcu meşhurdu. Ayrıca çizgi romanların hepsi. Bir de cep fotolar. Hepsini okumuştum.
Çocukluğumda bu çizgi romanlar için "zararlı" denirdi.Yardımsever olmanın,vatanını milletini sevmenin,haksızlığa başkaldırmanın nesi zararlıymış anlamadım hiç bir zaman.Şimdiki çocuklar bilgisayarda arkadaşlarıyla oyun oynarken kafalarını koparmaya çalışıyorlar birbirlerinin..
Sevgili dostuma aynen katılıyorum. O zamanlar anne babalar bu tür kitaplara karşıydı oysa bu tür kitaplar bize okuma sevgisi aşılamışlardı ve en büyük zevkimizdi. Babamla birlikte okurduk. 70' li yıllarda insanlar tercih ettiği siyasi konuma göre kitap okurlardı oysa ben de her tür kitap bulunur ve hepsini de okurdum. Şu anda benim de minik bir kütüphanem var sayılır. Herhalde kitaba yatırdığım paraları biriktirseydim, sıfır bir araba alabilirdim. Çünkü bence o zamanlar kitablar daha pahalıydı ve genellikle 2. elleri tercih ederdik.
Bu konu da oldukça fazla şey yazılabilir. Ama şuna ben de katılıyorum. Yeter ki okuyun, ne okursanız okuyun.
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Böylesine güzel ve bilgili enstrümanistlerle dolu sitemizde bilinçli üyelerimizin olması çok güzel birşey, çok yaralı konu açmışsınız katılım ve yorumlar da çok iyi. Düşünce ufkunu genişletmek, Dünya ya at gözlüğü ile bakmamak adına okumak gerekir. Bazı kesimlerin zamanında hor gördükleri çizgi romanlar bile yaratıcı düşünceyi geliştirmede çok büyük etkisi vardır. Allahtan günümüzde onu okuma kötüdür bunu okuma ideoloji içerir gibi saçma sapan düşünceler yıkıldı büyük çoğunlukla.
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Gaston Leroux - "Operadaki Hayalet" bitti. Sıradaki kitap Dostoyevski - "Beyaz Geceler". =)
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Selamlar arkadaşlar.

Böyle bir konuyu düşlerken, tam da düşündüğüm gibi bir konunun açılması, benim için güzel bir süpriz oldu.

Ben de kitap okumaya bayılanlardanım.

15 sene önce, gözlerim bir hastalıktan dolayı kapanınca, kitap okumaya başladım. O zamanlar sesli kütüphaneden poşetlerle, bir sürü kasete okunmuş çok sayıda kitap alırdım. Görmeyenler için bilgisayar teknolojisi ilerleyince, kasetlerden vazgeçtik ve artık bilgisayardan kitaplarımı okuyorum.

isimli bir sitemiz var ve burada, 15000 üzerinde her türden kitabın taralı hali mevcut.
Sadece görme engellilere hizmet eden bir site.

Ben de önceki gün, Yavuz Bahadıroğlu'nun Malazgirt'te Bir Cuma Sabahı isimli kitabına başladım.

Herkese iyi okumalar.
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Piyaniste ateş etmeyin; adam elinden geleni yapıyor.
Birinci kattan yukarıya at çıkarılmaz.
Bir yatakta beş kişiden fazla yatmak yasaktır.
Cenaze masrafları otele aittir.
Yatak 50 cent, çarşaflı olursa 75 cent.

Clive Cussler _ Kusursuz Plan gerilim romanını okuyordum ve bir otelin uyarı levhasını komik bulduğum için buraya taşıdım. Kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısıni da merak edenler için buraya kopyalıyorum.

Nisan 1950: Montana Gölü'nün derin sularından paslı bir buharlı lokomotif enkazı çıkarılır. Lokomotifte bulunan kırk dört yıl önce ölmüş üç ceset, olayı izleyenleri hiç ilgilendirmemektedir. Onları ilgilendiren, bundan sonra olacaklardır...
Yıl 1906: Amerika'nın batı eyaletlerinde iki yıldır esmekte olan suç dalgası ortalığı kasıp kavurmaktadır.
Tek başına pek çok banka soygunu düzenleyen bir adam, olaylara tanık olanları da gözünü kırpmadan öldürüp geride tek bir iz bırakmadan ortadan kaybolur.
"Kasap Haydut' adıyla anılan adamın işlediği suçlar, artık hükümeti de harekete geçirir.
İşin başına getirilen Isaac Bell adındaki dedektif, oldukça başarılı, zeki ve dikkatli biridir, ama o da Kasap Haydut'un soygun ve öldürme yöntemlerindeki kusursuzluğu ve ince planları karşısında neredeyse çaresiz kalır.
Karşısındakinin, şimdiye dek karşılaştığı en zeki katil ve soyguncu olduğunu kısa sürede fark eden Bell, düşmanını tanımaya, adeta onun beynini okumaya çalışır. Atacağı her adımı hesaplar, ama hesaplayamadığı bu hayatta kalma çabasının kimin lehine sonuçlanacağıdır.
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Valla hocam ben siyasi kitaplar okuyorum
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Bende okumaya çok düşkünüm ayda ortalama 2 kitap bitiriyorum bu ay iki polisiye gerilim bitirdim tess gerritsen in cerrah ve çırak adlı kitaplarını.ondan öncede tami hoag ın psikopat ını ve kemik adamın kızları adlı kitabı bitirmiştim.öncekileri saysam bitmez
 
Cevap: Neler okuyoruz?

Özellikle yatağa girince kitabım başucumda olduğu için uyku gelmeme problemi de olmuyor,ancak bazen kitap uyumana izin vermiyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 16 69.6%
  • Kararsızım

    Oy: 7 30.4%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri
Üst