• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Or 700 V1 Tuş Sorunu Acil!

Cevap: Or 700 V1 Tuş Sorunu Acil!

Yamaha'larda düğmelerin altında swich yerine karbon iletken var, karbonlar aşındığı zaman oluyor bu durum. Yapacağınız piyasada satılan karbon sıvı iletkenlerden alıp, cihazı açıp sorunlu düğmelerin altındakli karbonlu noktalara (Küçük yuvarlak gri renkli) biraz bu sıvıdan sürmektir. Ama tabi ki benim önerim servise yaptırmanızdır.

Sakın kontak sprey kullanmayın cihazınızı bozabilirsiniz....or700lerin swiç butonları televizyon kumandası mantğı ile dizayn edilmiştir...üst kasa swiç butonlarınızda sorun varsa cihazınızın iç donanımını kople boşaltmanız gerekmektedirki bu işlem meleke ve tecrübe ister...bu cihazlar gnd saşi ile topraklanmıştır 1 adet sasi kablosunu eksiz takmanız cihazınıza elekronik bir arıza verebilir....ses patlaması invertör ısınması anakart eror arızasına sebep olabilir...bu yüzden daha büyük bir sorun yaşamamanız için yetkili birilerinden yardım almanız gerekmektedir...

Yamaha'larda düğmelerin altında swich yerine karbon iletken var, karbonlar aşındığı zaman oluyor bu durum. Yapacağınız piyasada satılan karbon sıvı iletkenlerden alıp, cihazı açıp sorunlu düğmelerin altındakli karbonlu noktalara (Küçük yuvarlak gri renkli) biraz bu sıvıdan sürmektir. Ama tabi ki benim önerim servise yaptırmanızdır.

Evet sorun çözüldü. Tamirciye götürdüm Korg falan olsa contact spreyler işe yarıyormuş ama bunda yine eskiye dönüyor sonra. Karbon sıvı alınıp dikkatlice sürülüp kurutulduğunda dediğiniz gibi sorun çözülüyor. Teşekkür ediyorum herkese desteklerinden dolayı.