Cevap: Orglar hakkında
Beyler bende bir elektronik tasarımcı ve yazılımcı olarak yazmak istedim..
Teknoloji sürekli olarak gelişmekte ve doğal olarak küçülüp hafiflemekte aynı zamanda,ama bu kullandığınız cihazın basit yada kötü olduğu anlamına gelmiyor..
Yani gidipte maliyeti 100$ geçmeyen telefonlara 2000 üstü paralar verilirken burada cep telefonu ve pc gibi milyonlarca kişiye satılamayan klavyelere içinde hiç bir şey yok demek bence gereksiz..Sonuçta bu cihazlardan binlerce kişi evine ekmek götürüyor,üstelik sağlamlıktan kastınız nedir? Cihazı biraz daha özenli kullanırsanız hiç bir şey olmaz,sonuç olarak elektronik ve kul yapısı,istediği kadar sağlam olsun bozulacağı varsa bozulur..
Artık fiyatlar donanım olarak değilde arge ve yazılıma verilen emeğe karşılık biçiliyor..Bu cihazların tasarlanması yıllar alabiliyor..O yüzden verdiğiniz para bence ne çok ne az içiniz rahat olsun..
Birde cihazlara artık fazla hafif olmasın,kasası esnemesin ve dengelesin diye ağırlık bile koyuyorlar...Siz cihazınıza özen gösterirseniz oda sizi üzmez..
Bakın ben 2004 yılında PA80 aldım,cihazı aldığım gün tuşlar hariç heryerini streç film ile kapladım,hoparlörlere denk gelen yerlere bez koydum...İnanın bu halde 4 sene kullandım ve satmadan bir gün önce çıkardım hepsini..
Sizce alan insan ne kadar şanslı değilmi? Adanadan istanbula geldi cihazı gördü ve hemen abisini aradı..Abi dedi inanmazsın cihaz sıfırdan farksız dedi,pazarlık bile etmedi..İçim gitti ama yapacak şey yok öyle olması gerekiyordu..
Kısaca alete özen gösterin,hem kullanırken hemde satarken oda eminimki sizi üzmez..Yoksa kasası dandikmiş,hafifmiş,içinde bişey yokmuş v.s çok önemli değil..Ha çokda kötü olmamalı tabi,tuşlar sağlam ve ağır basmalı,o kadar kötüsünüde zaten Korgu bilmem ama Roland yapmaz..
Eğer siz klavyeyi şu "bu adam kafayı yemiş" videosundaki gibi kullanırsanız tabiki size bişey dayanmaz..Hadi kalın sağlıcakla,ammada yazmışım yahu neyse..