• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

pa500tr gelin olmuş gidiyorsun secuencer calışmam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: pa500tr gelin olmuş gidiyorsun secuencer calışmam.

Youtube'de altına açıklamasını yapmıştım. Koma sesleri merak ediyorsan söyleyim. Burada si bemol - do diyez sesleri koma verilerek çalınmış. Bu şarkıyı canlı performans çalamazsın. Mutlaka secuencer kayıt yapmak gerekiyor. Secuencer programlarla müziğe sihirli dokunuşlar yapılabiliyor. Ben programları deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Aslında uğraşınca çok zor olmadığını gördüm. Kolay gelsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:

parça baygın olmuş. daha akıcı çamayı dene derim ben.saygılar....

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Saygılar bizden efendim. :)

Youtube'de altına açıklamasını yapmıştım. Koma sesleri merak ediyorsan söyleyim. Bütün Hicaz makamı şarkılar si bemol - do diyez aralığındadır. Bu şarkıyı canlı performans çalamazsın. Mutlaka secuencer kayıt yapmak gerekiyor. Secuencer programlarla müziğe sihirli dokunuşlar yapılabiliyor. Ben programları deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Aslında uğraşınca çok zor olmadığını gördüm. Kolay gelsin...

Sayın odewin sözlerinizden hiç bir şey anlamadım.Kısa mesajınıza o kadar yanlış bilgiyi nasıl sığdırdınız hayret doğrusu.Hicaz makamının karakteristlik yapısını veren do diyez'dir.Nasıl bütün hicaz makamı şarkılar sibemol/do diyez koma aralığındadır anlayamadım.İkibinden fazla şarkıya evsahipliği yapmış bir makamın bilindik çoğu yapısı natureldir.Aldığı koma'da "4" aralığıdır vede si için bemol koma,fa ve do içinde diyez komadır.

Bir diğer konu bu parça sihirli filan mı?Nasıl canlı çalınmıyormuş?Çalan nasıl çalıyor?

benim en kolay çaldığım şarkılardan biridir.hele ritim introlu olunca çok güzel çalınıyordu.g-600 de bu şarkıyla başlardım hep zamanında evde.

Sayın odewin sözlerinizden hiç bir şey anlamadım.Kısa mesajınıza o kadar yanlış bilgiyi nasıl sığdırdınız hayret doğrusu.Hicaz makamının karakteristlik yapısını veren do diyez'dir.Nasıl bütün hicaz makamı şarkılar sibemol/do diyez koma aralığındadır anlayamadım.İkibinden fazla şarkıya evsahipliği yapmış bir makamın bilindik çoğu yapısı natureldir.Aldığı koma'da "4" aralığıdır vede si için bemol koma,fa ve do içinde diyez komadır.

Bir diğer konu bu parça sihirli filan mı?Nasıl canlı çalınmıyormuş?Çalan nasıl çalıyor?

Sayın DreamSongs boş konuşuyorsunuz. Arkadaşın bahsettiği şarkı, başlıktaki şarkı değil. Soruyu anlamadan yorum yazma. Aynı anda 16dan fazla melodiyi nasıl canlı olarak çalmayı düşünüyorsunuz. Midi alt yapısını hazırlarken 16 tane trak üzerinde çalışma yapılır. Her trak ayrı ayrı çalınır. Sizin bahsettiğiniz şeye solo çalmak denir. Ben burada tek melodiden bahsetmiyorum. Soru soran kişi neyi kastettiğimi anladı. Zaten midi dosyası oluşturmayı bilmiyorsanız söylediklerimden hiç birşey anlamamanız normaldir. Sihirli dokunuş demek bilgisayarla traklar tek tek incelenir hatalar ayrıntılı olarak görülür ve düzeltilir. Hicaz makamının ana perdesi do diyez. Değişen sesler si ve do demek istedim. Zaten senin hicaz makamı için anlattığın şeyler benim söylediklerimle aynı şeyler. Sen detaylı anlatmışsın. Bahsettiği şarkıda sadece 2 ses değişince makam hicaza dönüyor. O kadar müzik bilgisi vermene gerek yok. ok?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sayfadaki tüm mesajları tekrar okudum.Sildiğiniz mesajlar dahil...Aynen yazdığımı tekrar yazmamak için bir sebep göremiyorum..Neyse iyi forumlar...

Sayfadaki tüm mesajları tekrar okudum.Sildiğiniz mesajlar dahil...Aynen yazdığımı tekrar yazmamak için bir sebep göremiyorum..Neyse iyi forumlar...

Metine düzenleme yapıyordum. Tüh be! Rezil olduk desene :) Sağol. kendine iyi bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...