• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

PA800 sample seslerde audio problemi.

baybozkurt

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
16 Eki 2010
Mesajlar
736
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
40
Konum
İzmir/Manisa
Enst.
KORG PA800
Selamünaleyküm arkadaşlar;

Geçen gün orgu açtım ve çalan sample ritim ve seslerde bozulmalar duymaya başladım.Fabrika ritim ve seslerinde bir şey yok.
Setim 237 MB.Sistemde 256 MB ram im 2751 sn olarak görülüyor.Kendi setimi yükleyip sadece sample drum kit ve sesleri silersem yine sorun yok.
Komple seti silip 60- 70 MB lık herhangi bir set yüklediğimde problem yok.2-3 defa power off/on yaptım yine 60-70 mb setlerde sorun yok.
60-70 MB setin içindeki globali 200MB civarındaki setlere kopyayıp yükledim yine sorun var.Ramin adresleme kısmında bir sorun mu var acaba?.Hard disklerde çizik kısım olur da oraya yazılan bilgilerde sorun olur ya onun gibi bir durum olabilir mi acaba?100Mb üstü sorun var 100Mb altında sorun yok.Kafayı yicem valla.Sinir oldum.

Bu sorunla karşılaşan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.:)
 
Arkadaşlar 256mb sıfır ram alıp taktım sorun yine devam ediyor.
 
hocam kusura bakma yanlış cevap oldu sana iyi bir haber vermek isterdim ama maalesef durum kötü 2017 aralıkta çin malı ramden dolayı orgun anakartı yandı aynen seninki gibi 64mb set okuyor 256mb bozulmalar oluyordu çin malı ram anakartta aşırı ısınmaya sebep olup anakartı bozuyor yenisi 1800tl civarı ben 2. el ram ve orj 256mb ram için 1000tl verdim tavsiyem DTL elektronikte yaptırdım geçmiş olsun soracağın birşey olursa burdan yazabilirsin
 
Selamünaleyküm,

Hocam orgu peki 60 Mb bir set yükleyip üzerine tek tek ritim ve ses atabiliyormuydun.Eğer öyle ise anakartın kurtulma şansı yokmu hiç.Birde üzerinde ki ram yeşil ram ve kabartmalı kor yazısı var.Yeni aldığım ise uşak DMR müzikten mavi renk bir ram ve ondada KORG 3X yazısı var.Nerden anlicaz çin mi orjinal mi olduğunu mesela.

Birde bu işi izmir de yapan yapan bir tamirci yok mu?DTL çok uğraştıracak şimdi o yüzden.
 
baybozkurt kardeşim , ben de defalarca format atıp 256mb seti tekrar tekrar yüklememe rağmen sorun maalesef düzelmedi 64mb setin üstüne sound ve kitleri teker teker yüklesende maalesef sorun çözülmüyor ve bildiğim kadarı ile anakart tamir olmuyor Bu arada izmir de olduğunu yeni farkettim En iyi çözüm yolu
İstanbul tünel deki DTL elektroniği bir an önce arayıp bilgi ve yardım alman Kolay gelsin.
 
Slmlar aekadaşlar, orgu geçen gün izmir de rüyam müzik celallettin ustaya götürdüm. Daha açmadan sorunu belirtince board da sıkıntı dedi.3 saat sonra gel al dedi ve canavar oldu cihaz maşallah. 255mb set attım ayna gibi çalıyor tüm sesler.Tek kötü yanı 256mb ram aldık durduk yere işte. İsteyen olursa orjinal kutusunda 2 yıl garantili.180tl olur.
 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 14 70.0%
  • Kararsızım

    Oy: 6 30.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst