• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Pitchbend Arızası Ama Nasıl?

Cevap: Pitchbend Arızası Ama Nasıl?

ribbon için yazılım gerekli .. picmenden olayına geilince 1x çok sağlam bir alettir kolay kolay böyle arızalar vermez..
sıkıntı picmeder ile alakalı değil bana kalırsa.. orgu restore yapıpı os dosyalrını yenileyip farklı bir seetle denedinizmi..
setten kaynaklı olabilir ..
eger gene yaparsa.. dtl anakart testinden geçmesi gerek ..

Denemedim ama seti ilk yüklediğimde böyle bir problem yoktu. Ama yinede bu akşam formatlayıp bu ihtimalide denerim. Teşekkürler.

Volkancım, büyük ihtimalle yayda problem var, yada mekanizma cihaz kapatılırken kasıntı yapıyor....

Muratcım, aklınla bin yaşa.. Bugün vidaları söktüm ve cihazı açtım. Kasanın pitch bend tarafını ve üst kasayı elimle kaldırarak, yani alt kasadan hafifçe ayırarak çalmayı denedim ve sorunun ortadan kalktığını gördüm. Yani dediğin gibi kasayı kapatınca mekanizma kasıyor ama bunun nedeni ve çözümü nedir? Şimdilik araya elektrik bandı rulosunu koydum ve çalıyorum bu şekilde ama bunu nasıl kalıcı bir çözüme kavuşturabilirim.

Muratcım beni kalkıp istanbulun bir ucundan şişhaneye gitme derdinden kurtardın. Bu benim için bir tam gün ve trafik işkncesi demekti. Bu taraflara yolun düşerse sana bir yemek borcum var dostum. Adresi biliyorsun, mutlaka beklerim.

Muratcım, aklınla bin yaşa.. Bugün vidaları söktüm ve cihazı açtım. Kasanın pitch bend tarafını ve üst kasayı elimle kaldırarak, yani alt kasadan hafifçe ayırarak çalmayı denedim ve sorunun ortadan kalktığını gördüm. Yani dediğin gibi kasayı kapatınca mekanizma kasıyor ama bunun nedeni ve çözümü nedir? Şimdilik araya elektrik bandı rulosunu koydum ve çalıyorum bu şekilde ama bunu nasıl kalıcı bir çözüme kavuşturabilirim.

Muratcım beni kalkıp istanbulun bir ucundan şişhaneye gitme derdinden kurtardın. Bu benim için bir tam gün ve trafik işkncesi demekti. Bu taraflara yolun düşerse sana bir yemek borcum var dostum. Adresi biliyorsun, mutlaka beklerim.

Sorunun çözüldüğüne sevindim Volkancım, maalesef benimde pa800de başıma gelmişti bu olay. Kasayı komple söküp, kasıntı yapan yeri bulman lazım. Zaten komple kaldırıp tekrar düzgün ve orantılı takarsan, düzelecektir. Birde pitcbent kablosuna bakman lazım. kablo biryere takılıyorda olabilir. Birde PA1X in kasa çok ağır olduğundan mekanizma yerine az bir şey kayık takılsa bile bu kasıntıyı yapabilir. Bu arada yolum düşerse muhakkak uğruycam uzun zamandır sohbet edemedik. Görüşmek üzere...

O zaman pek kullanmadığım disket sürücyü sökmek en kesin çözüm gibi, çünkü farklı şekillerde kapatmayı denedim. Disket sürücü sadece format atarken gerekli bana. Söksem yazılım herhangi bir sorun çıkarırmı?

Sorun çıkmaz gibi geliyor Volkancım...

Sağol Muratcım. O zaman bu gece operasyon yapayım.