• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

"Ses İçin Faydalı Bitkiler"

haberci_arif

Administrator
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
1,644
Tepkime puanı
65
Puanları
48
Konum
Sultanciftlgi/Sultangazi
Web sitesi
www.ceptelefonuparcasi.com
Enst.
Korg İS40
Yöresel olarak farfaraotu, kavalak, sulandıkotu adlarıyla da anılır. Hemen hemen kokusuz ve acı lezzetlidir. Glikozit içermektedir. Bitkinin, kış stoku için toplayacağımız organı çiçekleridir. Balgam söktürücü ve dağıtıcı özellikleri ile; bronşit, gırtlak ve ağız boşluğu nezlesi, bronşiyal astım ve hatta başlangıç dönemindeki akciğer tüberkülozunda büyük bir başarıyla kullanılabilir. Uzun süreli öksürüklerde ve ızdırap verici ses kısıklıklarında, gün boyunca sık sık balla tatlandırılmış öksürükotu çayı içilebilir.



Buğu Tedavisi, Buhar Kompresi: Bir yemek kaşığı dolusu çiçek yaprak karışımı haşlanır ve buğusu bir örtünün altında solunur. Gün boyunca yinelenmelidir.

Öksürük Çayı: Eğer balgam söktürücü bir öksürük çayı hazırlamak isteniliyorsa öksürükotu yaprakları ve çiçekleri, sinirliot yaprakları ile birlikte, ince kıyılmış olarak, eşit oranda harmanlanır. Bu karışımdan bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu suyla kaynatılır ve 45 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan günde 3 bardak içilebilir. Sıcak olarak ve balla tatlandırılarak tüketilir.

Akasya:

Etkin olduğu hastalıklar; soğuk algınlığı ve astım şikayetlerine karşın sürgün dalları kaynatılarak banyosu yapılabilir. Kullanım şekli;4 bardak suya 20-30 gr. yaprak konularak kaynatılıp, süzülmesinden sonra günde 2 çay bardağı içilmesidir.

Adaçayı:

Etkin olduğu hastalıklar; aşırı terlemeler, anjin, bronşit, astım, damar sertliği, ruhsal bitkinliktir. Adaçayı organizmanın ifrazat fonksiyonlarını çok iyi düzenleyici bir bitkidir. Grip ve nezle salgınlarında, oturduğunuz odada adaçayını kekikle beraber kaynatarak odayı dezenfekte edebilirsiniz. Kullanım şekli; 4 bardak suya 80 gr. konularak kaynatılır. 5 dakika demlendirilir. Günde üç kere birer bardak içilir.

Aksöğüt:

Etkin olduğu hastalıklar; grip ve soğuk algınlığı. Aspirin söğüt kabuğundan icat edilmiştir. Japonlar hassas çelik kalıpları söğüt yaprağının suyunda sulamaktadırlar.

Kullanım şekli; 0,5 lt. suya 50 gr. kurutulmuş kabuk konularak on dakika kaynatılır. Yemeklerden önce günde üç kere içilir. Yatmadan bir saat önce 1 su bardağı da içilebilir.

Ahududu:

Etkin olduğu hastalıklar; bronşit, anjin, faranjit, zatürree. Kullanım şekli; 1 bardak kaynar suya 3 - 4 yaprak konularak on dakika demlendirilir. Günde üç kere birer bardak içilir.

Keçiboynuzu:

Orta büyüklükte 6 - 7 keçiboynuzunu soğuk su ile yıkayın. Daha sonra küçük küçük kırarak, kaynamakta olan yarım litre suyun içine atın. Hafif ateşte 7-8 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurun. Her sabah, kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı için. Yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir.

Nefes darlığına mucize çözüm;

Hiç ara vermeden 20 gün uygulayın. 20 gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 gün devam edin. 15 günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırın ve sabah kahvaltınız arasında ve de akşam yemeğinden önce birer çay bardağı için. Bir çay kaşığından fazla bal katmayın. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyin.

Gözotu:

Gözotu bitkisinin çayı hazırlanıp, burun deliklerine çekilmesiyle burun içindeki poliplerde küçülme olduğu bilinir.

İltihap önleyici, dokuları sıkıştırıcı ve sağlamlaştırıcı bir etkisi vardır. Gözotu, tüm yumuşak doku (mukoza) problemlerinde kullanılacak çok değerli bir bitkidir. İltihap önleyici ve mukozayı sağlamlaştırıcı özelliklerinin bir arada oluşu onu önemli kılar.

İçten kullanımda nezle, tahriş, sinüzit iltihabı ve öteki birikimli (tıkanmalı) rahatsızlıklarda etkilidir. Gözotu çayı, öksürük ve ses kısıklığına karşı da gargaralar eşliğinde içilerek başarıyla kullanılabilir.

Kullanım şekli; yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir. Hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 1-2 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Alıntı...
 
Cevap: "Ses İçin Faydalı Bitkiler"

işimiz kocakarı ilçlarına kaldı desene arif :)
 
Cevap: "Ses İçin Faydalı Bitkiler"

çok yararli paylaşim olmuş kardeşim saol arif kardeşim
 
Cevap: "Ses İçin Faydalı Bitkiler"

sesi olanlar için korumaya yönelik olabilir ama benim gibi sesi olmayanlar için ne yesek boş:)
 
Cevap: "Ses İçin Faydalı Bitkiler"

sesi olanlar için korumaya yönelik olabilir ama benim gibi sesi olmayanlar için ne yesek boş:)

Olurmu üstadım bazen normal konusma tonumuzla bıle sesımıze zarar verebılırız,mesela cok kısık sesle konusmak ve asırı yuksek sesle konusmak sesımıze zarar verebılır...Alltaki linki tıkla ve ses tellerı ıle ılgılı hastalıklara bı göz at ıstersen belkı bu faydalı bitki çaylarını kullanmaya başlarsın :) :)

 

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 19 67.9%
  • Kararsızım

    Oy: 7 25.0%
  • Hayır

    Oy: 2 7.1%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst