Tsm için hangi ritim?

İyiki Doğdunuz :)

Cevap: Tsm için hangi ritim?

Evet 6/8 de kullanılabilir ama yamaha a300 de tsm 6/8 olacağını sanmıyorum. Genellikle azeri 6/8 vardır onlarda hareketli ve uçuk kaçar tsmye...

a 300 tr de 6/8 tsm var çokta güzel tsm vahde ile çalınır rumba beugine hatta bossanova bile olur 2-4 ve 4 4 tsm şarkılarıda var
hatta 10/8 eserler var sade 4/4 SEBARİ DUBLE BUNLAR HEP UYAR

Evet 6/8 de kullanılabilir ama yamaha a300 de tsm 6/8 olacağını sanmıyorum. Genellikle azeri 6/8 vardır onlarda hareketli ve uçuk kaçar tsmye...

yorumunuz için teşekkür ederim. seçebildiğim kadarı ile TSM için aşağıdaki ritimler var. Tempolarında + / - yaparak kulak dolğunluğu ile tempoyu ayarlamaya çalışıyorum. TSM 6/8 olarak SANAT 6/8 diye kayıtlı ritim var

85 – SADE 4/4
95 – DUBLE
96 – SABARE 1
97 – SABARE 2
98 – SANAT 6/8
99 – SANAT 3/6
100 – 9/8 TSM 1
101 – 9/8 TSM 2
102 – 10/8 TSM
103 – SLOW
109 – VAHDE 1
110 – VAHDE 2

3/4 ağırlıklı. Ayrıca buna Samanyolu (Bir Şarkısın Sen ömür boyu sürecek) ekleyebilirsin. Evde değilim. Birkaç şey daha yazardım. Genelde tsm ilgi alanım.

Tabi ritimin dolgunlugu ile de ilgili.3/4'ler 6/8 de olabiliyor ama dikkat edersen vuruşlar değişmiyor.

Ustam bir de ritimlerdeki tempo ayarı hakkında birkaç değerli cümlenizi alabilir miyim. Genelde kullanılan rakam olarak tempo ayarı var mıdır. ( aşağı / yukarı )

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Paylaşmak her zaman güzeldir. sağolun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

a 300 tr de 6/8 tsm var çokta güzel tsm vahde ile çalınır rumba beugine hatta bossanova bile olur 2-4 ve 4 4 tsm şarkılarıda var
hatta 10/8 eserler var sade 4/4 SEBARİ DUBLE BUNLAR HEP UYAR

Hocam süpersin. üzerinde çalıştığım ve çalışacağım ritimler. yardımınız için teşekkür ederim.