hayırlı olsun hocam bende usb li roland g 600 vardı hiç korg pa 55 yada 60 almayı düşünmedim sebebi ise usb yok ve g 600 de usb olmadığından çok sıkıntı yaşadım en sonunda usb taktırdım ve rahat ettim araştırdım or 700 ritim ve ses olarak daha zengin ve sonunda or 700 v 2 plus aldım 6 ay oldu ve yok yok ben ev kullanıcısıyım yani merak amaçlı yok satamazsın yada ucuza gider gibi şeyler dönüyor tamam korg gibi değil doğru ama sahibinden .com devamlı takip ediyorum or 700 v2 plus fiyata dikkat 1600tl 2 gün demiyor ilandan kaldırılıyor 1800 ve üzeri satılmıyor bekliyor or 700 2013 kadar desteklendi mesela sana örnek bir introlu ritim yazayım orhan gencebay dan sarhoşun biri en düşük hangi org ta var benim or 700 de var arkadaşımda pa 80 var onun org ta yok ve ritimi bulamadık bulduğumuzu ritimleri yüklemekte sıkıntı yaşıyoruz or 700 de ritmi indir kopyala usb yapıştır birde host usb bilgisayar bağlantısı kurdum usb çıkarmadan org u bilgisayara bağlayıp ritim ve midi yükleyip istersem siliyorum usb olmadan artık olmaz korg olarak nevale olarak zengin ve özellik olarak yok yok orgu pa 600 tekrar hayırlısı olsun