• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yamaha Or 700 Maksimum Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı

Nejat Levent

MERHUM ( Allah Rahmet eylesin)
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
9 Nis 2005
Mesajlar
1
Tepkime puanı
7
Puanları
0
Maksimum Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı



Eğer Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı MIDI ile 1200 cent (1 oktav) değerin üzerine ayarlanırsa, bazı seslerin perdeleri tam olarak yükseltilebilir veya alçaltılabilir.
• Chord Fingering özelliği [ACMP] ve PART ON/OFF
(BÖLÜM AÇIK/KAPALI [SOL]) açtıktan sonra “FULL KEYBOARD (TAM KLAVYE)” VEYA “AI FULL KEYBOARD (AI TAM KLAVYE)” dışında bir seviyeye ayarlandığında, PITCH BEND Tekerleğini kullanarak meydana gelen bu efektler SOL bölüme uygulanmayacaktır.






Maksimum Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı aşağıda belirtilen talimatlarla değiştirilebilir.

1 Pitch Bend (Perde Bükme) aralığının ayarlanmasıyla ilgili ekranı çağırın.
[MIXING CONSOLE (MİKSLEME AYGITI)] [◄][►] TAB  TUNE [H] PITCH BEND RANGE (PERDE BÜÜKME ARALIĞI)

2 [5▲▼]/[6▲▼]/[7▲▼] düğmelerini kullanarak klavye bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığının her değerini ayarlayın.
[5▲▼] düğmesi..........LEFT (SOL) bölümün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar.
[6▲▼] düğmesi..........RIGHT1 (SAĞ1) bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar.
[7▲▼] düğmesi..........RIGHT2 (SAĞ2) bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar


Modülasyon Tekerleğinin Kullanılması

Modülasyon fonksiyonu klavye üzerinde çalınan notalara bir vibrato efekti uygular. Bu özellik klavyenin bütün bölümlerine (SAĞ 1, 2 ve SOL) uygulanır. MODULATION (MODÜLASYON) tekerleğinin yukarı doğru hareket ettirilmesi efektin derinliğini arttırırken (Maksimuma), aşağı doğru hareket ettirilmesi efektin derinliğini azaltır (Maksimuma doğru).



• Modülasyonu kazayla uygulamaktan kaçınmak için, çalmadan önce MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğinin Minimum seviyeye ayarlandığından emin olun.
• Chord Fingering özelliği [ACMP] ve PART ON/OFF
(BÖLÜM AÇIK/KAPALI [SOL]) açtıktan sonra “FULL KEYBOARD (TAM KLAVYE)” VEYA “AI FULL KEYBOARD (AI TAM KLAVYE)” dışında bir seviyeye ayarlandığında, MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen bu efektler SOL bölüme uygulanmayacaktır.

Klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayabilirsiniz.

sayfa 20



Klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayabilirsiniz.

1 Ekranı çağırın.
[FUNCTION (FONKSİYON)] [D] CONTROLLER (KONTROLÖR) [◄][►] TAB KEYBOARD (KLAVYE)/PANEL  [A]/ 2 MODULATION WHEEL (MODÜLASYON TEKERLEĞİ)

2 [5▲▼]/[6▲▼]/[7▲▼] düğmelerini kullanarak klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayın.

[5▲▼] düğmesi..LEFT (SOL) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.
[6▲▼] düğmesi...RIGHT1 (SAĞ1) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.
[7▲▼] düğmesi...RIGHT2 (SAĞ2) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 16 66.7%
  • Kararsızım

    Oy: 7 29.2%
  • Hayır

    Oy: 1 4.2%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri
Üst