• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Yamaha Or 700 Turkce Kitabi sayfa 1 den 20 kadar.

USB Bellek Aygıtının (USB Flash Bellek/Floppy Disk vs.) Kullanılması )

Bu aygıtta içine yerleştirilmiş olan bir [USB TO DEVICE (USB’DEN CİHAZA)] terminali bulunmaktadır. Cihazı standart bir USB kablosuyla bir USB bellek aygıtına bağlayarak oluşturmak istediğiniz verileri USB bellek aygıtına kaydedebilir ve aynı zamanda bağladığınız USB bellek aygıtından verileri okuyabilirsiniz. USB bellek aygıtını dikkatli kullanın. Aşağıda belirtilen önemli önlemleri uygulayın.
USB bellek aygıtının kullanılmasıyla ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek için, USB bellek aygıtının kullanım kılavuzuna bakın.

Uyumlu USB bellek aygıtları

• [USB TO DEVICE (USB’DEN CİHAZA)] terminaline floppy disk sürücüsü, hard disk sürücüsü, CD-ROM sürücüsü, flash bellek okuyucu/yazıcı vs. gibi en fazla iki USB bellek aygıtları bağlanabilir. (Gerekirse, bir USB göbeği kullanın. Bir USB göbeği kullanıldı zaman bile müzik enstrümanlarıyla birlikte aynı anda kullanılabilen USB bellek aygıtlarının sayısı en fazla ikidir.) Bu cihaz, bir USB bellek aygıtında en fazla dört sürücü tanıyabilir. Bilgisayar klavyesi veya mouse gibi başka USB aygıtları da kullanılabilmektedir.
• Cihaz piyasada satılan bütün USB bellek aygıtlarını gerektiği şekilde desteklememektedir. Yamaha, satın aldığınız USB bellek aygıtlarının çalışacağını garanti edemez. USB bellek aygıtları satın almadan önce, lütfen tavsiye için Yamaha bayinizi veya bir Yamaha yetkili distribütörünü arayın (Kullanım Kılavuzunun sonundaki listeye bakın) veya internet sitesini ziyaret edin.
CD-R/RW sürücüler aygıttaki verileri okumak için kullanılmasına karşın, verileri kaydetmek amacıyla kullanılamaz.

USB bellek aygıtının formatlanması

• Bir USB bellek aygıtı bağlandığında veya bir aygıt takıldığı zaman, Ekranda aygıtı formatlamanızı isteyen bir mesaj görünebilir. Eğer mesaj görünüyorsa, Format işlemini uygulayın.
DİKKAT
Format işlemi önceden mevcut olan verilerin üzerine yazar. Format attığınız cihazın içinde önemli bilgiler olmadığından emin olun. Özellikle birden fazla USB bellek aygıtını bağladığınız zaman dikkatli olun.

USB Belek Aygıtlarının Kullanılması

• USB storage device to the [USB’DEN CİHAZA] terminaline bir USB bellek aygıtı bağladığınızda, üzerindeki konnektörün uygun olduğundan ve doğru yönde bağlandığından emin olun. Aracı aygıttan çıkarmadan önce, cihazın veri erişimi yapmadığından (Kaydetme, Kopyalama ve Dilme işlemlerinde olduğu gibi).

DİKKAT
USB bellek aygıtına giden gücü sık sık açıp kapatmaktan veya kabloyu çok sıkıp dağlayıp çıkarmaktan kaçının. Aksi taktirde, cihazın çalışmasının donmasına veya gecikmesine neden olabilir. USB kablosunun fişini çekmeyin, Aracı aygıttan çıkarmayın ve aygıta giden gücü kapatmayın. Aksi taktirde, aygıtların üzerindeki veriler hasar görebilir.

• Eğer iki veya üç aygıtı aynı anda bağlarsanız (iki USB bellek aygıtı ve bir LAN adaptörü gibi), tek bir USB aygıt kullanmalısınız. USB’ye kendiliğinden güç yüklenmeli (kendi güç kaynağıyla) ve güç açılmalıdır.


sayfa 11
 
Yalnızca bir USB göbeği kullanılabilir. Eğer USB kullanırken bir hata mesajı görünürse, USB’yi cihazdan çıkarın, daha sonra cihazın gücünü açın ve USByi tekrar takın.
• Her ne kadar cihaz USB 1.1 standardını desteklese de, cihaza bir USB 2.0 bellek aygıtı takıp kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, aktarım hızının USB 1.1’in aktarım hızı olduğunu unutmayın.

Verilerinizi korumak için (yazmaya korunumlu):

Önemli verilerin yanlışlıkla silinmesini önlemek için, her bellek aygıtı veya araçla temin edilen yazma korunumunu uygulayın. Eğer verileri USB bellek aygıtına kaydedersiniz, yazma korunumunu iptal edin.



Hızlı Kılavuz )

Demoların Oynatılması

Demolar yalnızca şarkılardan oluşmaz, aynı zamanda cihazın özellikleri, fonksiyonlar ve çalıştırılmasıyla ilgili yararlı, anlaşılması kolay bilgiler de vermektedir. Demolar, bir şekilde sizin için yapabildiği şeyleri gösteren ses demoları ve teminle birlikte interaktif bir mini kılavuzdur.


1 İstediğiniz dili seçin


1 İşlem ekranını çağırın.
[FUNCTION (FONKSİYON)] [J] UTILITY (SERVİS) TAB [◄][►] OWNER (SAHİBİ)

2 İstediğiniz dili seçmek için [4▲▼]/[5▲▼] düğmelerine basın.

2 Demoları başlatmak için [DEMO] düğmesine basın.
 
Demolar durana kadar sürekli oynayacaktır.

3 Demoyu durdurmak için, [EXIT (ÇIKIŞ)] düğmesine basın.


Demo durduğunda, Ana ekrana geri döner.


Spesifik Demo Konularının Gösterilmesi

1 Spesifik Demo menüsünü çağırmak için [7▲▼]/[8▲▼] düğmelerine basın.


Önceki ekrana geri dönmek için, [J] (Play Overview Demo (Genel Açıklamalı Demoyu Oynat) düğmesine basın.


2 Spesifik bir demoyu göstermek için [A]- düğmelerine basın.





Demoda birden fazla ekran olduğunda,
Ekran numarasına karşılık gelen [1▲▼]–[8▲▼] düğmelerini tıklayın.
 
3 Demolardan çıkmak için, [EXIT (ÇIKIŞ)] düğmesine basın.








Dosya Seçme Ekranının Çalışması

Dosya Seçme ekranında, Voice (Ses) (Sayfa 30), Song (Şarkı) (Sayfa 36), Style (Tarz) vs. seçeneklerini seçebilirsiniz. Buradaki örnekte Şarkı Seçme ekranını çağırıp kullanacaksınız.


1 Şarkı Seçme ekranını çağırmak için [SONG SELECT (ŞARKI SEÇ)] düğmesine basın.


2 İstediğiniz sürücüyü (PRESET (ÇN AYAR/USER (KULLANICI)/USB) seçmek için [◄] [►] TAB düğmesine basın.


PRESET (ÖN AYAR)/USER (KULLANICI)/USB hakkında
PRESET
(ÖN AYAR)............. Önceden programlanan verilerin ön ayar verileri olarak yüklendiği iç bellektir.
USER
(KULLANICI)........... Verilerin okunmasına ve yazılmasına olanak sağlayan iç bellektir.
USB ....................... [USB TO DEVICE (USB’DEN CİHAZA)] terminaline bağlanan USB flash bellek, floppy disk sürücüsü vs. gibi USB bellek aygıtıdır.

Bu kullanım kılavuzunda bundan sonra USB flash bellek, floppy disk sürücüsü vs. gibi her türlü USB bellek aygıtı, “USB bellek aygıtı” olarak ifade edilecek.

3 Bir klasör seçin (gerekirse).
 
Bir klasörde birden fazla Şarkı bir arada bulunabilir. Bu durumda, ekranda klasörler görünecektir (alttaki şekle bakın). Bir klasör seçmek için [A]–[J] düğmelerinden birini seçin. Sonraki en yüksek seviyedeki klasörü çağırmak için [8▲] (YUKARI) düğmesine basın.






4 Bir sayfa seçin (Eğer ekranda birden fazla sayfa varsa).


Sürücünün içinde ondan fazla Şarkı bulunduğunda, ekran birkaç sayfaya bölünecektir. Sayfa işaretleri ekranın altında gösterilmektedir. Bir sayfa seçmek için [1▲]–[7▲] düğmelerinden birine basın.

Ekranda gösterilen sayfaların sayısı Voices/Songs/Styles (Sesler/Sesler/Tarzlar) seçme ekranına bağlı olarak değişir. Ekranda “P1, P2 ...” işaretlerinin karşısındaki düğmelere basın.

5 Bir Şarkı seçmek için [A]–[J] düğmelerinden birine basın.


Aynı zamanda, DATA ENTRY (VERİ GİRİŞ) kadranını kullanarak da bir şarkı seçebilirsiniz. Daha sonra uygulamak için [ENTER] düğmesine basın.

6 Önceki ekrana geri dönmek için [EXIT (ÇIKIŞ)] düğmesine basın.



7 “1 INITIAL TOUCH (İLK DOKUNMA)” seçeneğini seçmek için [A] düğmesine basın.




8 Klavyeyle ilgi dokunma hassasiyetini seçmek için [1▲▼]/[2▲▼] düğmelerine basın.
 
Bu kılavuzda,talimatlarda bazı görüntüleri ve fonksiyonları çağırma işlemlerinde stenoda gösteren oklar kullanılmaktadır.
Örneğin, yukarıda belirtilen talimatlar stenoda şu şekilde gösterilebilir: [FUNCTION] [D] CONTROLLER  [◄][►] TAB KEYBOARD (KLAVYE)/PANEL [A] 1 INITIAL TOUCH (İLK DOKUNMA).




Sesleri Çalma

Bu cihazda piyano, gitar, yaylı çalgılar, nefesli çalgılar ve diğerleri dahil olmak üzere oldukça gerçekçi çeşitli Sesler bulunmaktadır.

Önceden Ayarlanan Sesleri Çalma
Önceden ayarlanan Sesler uygun klasörlerin içine dahil edilmekte ve kategorize edilmektedir. Panelin üzerindeki ses düğmeleri önceden ayarlanan Seslerin kategorilerine karşılık gelir. Örneğin ekranda çeşitli piyano Seslerini göstermek için [PIANO] düğmesine basın.

Çeşitli Sesler hakkında
Yamaha internet sitesinde bulunan Veri Listesindeki Ses Listesine bakın…

1 Ses seçme ekranını çağırmak için PART SELECT (BÖLÜM SEÇ) [RIGHT (SAĞ)1] düğmesine basın.


Burada seçilen ses RIGHT (SAĞ) 1 bölümü içindir. Ses bölümü için, bakınız.
Aynı zamanda, PART ON/OFF (BÖLÜM AÇIK/KAPALI) [RIGHT (SAĞ) 1] düğmesinin de açık olduğundan emin olun. Eğer kapalıysa, sağ taraftaki bölümden ses çıkmayacaktır.

Ses seçme ekranının nasıl açıldığının tespit edilmesi (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında).
Ses seçme ekranının nasıl açılacağını seçebilirsiniz (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında).
 
Ses seçme ekranının nasıl açıldığının tespit edilmesi (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında).
Ses seçme ekranının nasıl açılacağını seçebilirsiniz (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında).
1 İşlem ekranını çağırın.
[FUNCTION (FONKSİYON)] [J] UTILITY (SERVİS) TAB [◄][►] CONFIG (KONFİG) 2
2 (2 VOICE CATEGORY BUTTON OPTIONS (SES KATEGORİ DÜĞMESİ SEÇENEKLERİ) seçeneğini seçin ve Ses seçme ekranının açıldığı yöntemi seçmek için [1▲▼]/[2▲▼] düğmelerine basın.
• OPEN&SELECT (AÇ ve SEÇ):
Otomatik olarak seçilen ses kategorisinin en üstteki (ilk) sesiyle Ses seçme ekranını açar (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında). OPEN&SELECT (Aç ve Seç) fonksiyonu varsayılan ayarlarla açılır.
• OPEN ONLY (YALNIZCA AÇ):
Halen seçilmiş olan sesle Ses seçme ekranını açar (VOICE (SES) kategorisi seçme düğmelerinden birine basıldığında).

2 Bir Ses kategorisi seçmek ve Ses seçme ekranını çağırmak için VOICE (SES) düğmelerinden birine basın.



3 İstediğiniz Sesi seçmek için [A]–[J] düğmelerinden birine basın.



• Ses türü ve özellikleri Preset Voice (Ön Ayar Sesi) adının üzerinde gösterilmektedir.
• [A]–[J] düğmelerinden birinin üzerini çift tıklayarak hemen orijinal ekrana geri dönebilirsiniz.


4 Klavye çalın.
 
Sık kullandığınız Sesleri kolayca geri çağırma
Cihazda çok çeşitli enstrüman sesleri bulunun ve neredeyse her müzik uygulaması için mükemmel hale getiren büyük miktarda kaliteli Sesler bulunmaktadır. Çok sayıda Ses ilk başta çok kuvvetli görünebilir. Sık kullandığınız sesi kolayca geri çağırmak için, iki yöntem bulunmaktadır. Bunlar:

● Sık kullandığınız Sesi Ses Seçme ekranındaki USER (KULLANICI) ekranına kaydedin ve bu sesi VOICE (SES) [USER (KULLANICI)] düğmesini kullanarak geri çağırın.

1 Sık kullandığınız Sesleri Preset (Ön ayarlı) sürücüsünden User (Kullanıcı) sürücüsüne kopyalayın..

2 Ses Seçme ekranını çağırmak için Voice (Ses) [USER (KULLANICI)] düğmesine basın ve istediğiniz Sesi seçmek için [A]–[J] düğmelerinden birine basın.

● Sık kullandığınız Sesi Kayıt Belleğine (Registration Memory) kaydedin ve bunu REGISTRATION MEMORY (KAYIT BELLEĞİ) [1]–[8] düğmeleriyle geri çağırın.




Ses Demolarını Çalma

Çeşitli Sesleri dinlemek ve özellikle kapsamı içinde nasıl ses çıkardığını duymak için, her Ses için demo şarkıları dinleyin.

1 Seçilen Sesin Demosunu başlatmak için, Ses Seçme ekranındayken [8▼] (DEMO) düğmesine basın.


2 Demoyu durdurmak için, [8▼] (DEMO) düğmesine tekrar basın.


Perküsyon seslerinin seçilmesi
[PERCUSSION & DRUM KIT (PERKÜSYON ve DAVUL TAKIMI)] grubundaki Drum Kit (Davul Takımı) Seslerinden biri seçtiğinizde, çeşitli davulların ve vurmalı çalgıların seslerini klavyede çıkarabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiler Veri Listesinde belirtilen Davul Listesinde verilmektedir. Her tuşa “Standard Kit (Standart Takım) 1” perküsyon sesleri tahsis edilip edilmediğini kontrol etmek için, tuşların altında gösterilen Drum Kit (Davul Takımı) simgelerine bakın.


Ses efektlerinin seçilmesi
Klavyeden kuş cıvıltıları ve okyanus sesleri gibi özel ses efektleri çalabilirsiniz. Ses efektleri “GM&XG”/“GM2” şeklinde kategorize edilmektedir.

1 Ses seçme ekranını geri çağırmak için PART SELECT (BÖLÜM SEÇ) [RIGHT (SAĞ) 1] düğmesine basın.
2 Ses kategorilerini çağırmak için [8▲] (YUKARI) düğmesine basın.
3 Ekranda Sayfa 2’yi görüntülemek için [2▲] düğmesine basın.
4 “GM&XG” seçmek için [E] düğmesine, “GM2” seçmek için [F] düğmesine basın
5 Ekranda Sayfa 2’yi görüntülemek için [2▲] düğmesine basın.
6 “SoundEffect (Ses Efekti)” seçmek için [F] düğmesine basın.
7 İstediğiniz ses efektini seçmek için [A]–[J] düğmelerinden birine basın.
8 Klavyeyi çalın.


GM/XG/GM2 Seslerin Seçilmesi .
Doğrudan panel fonksiyonlarıyla GM/XG/GM2 Seslerini seçebilirsiniz. Yukarıda “Ses efektlerinin seçilmesi” bölümündeki 1–4 arasındaki aşamaları uygulayın, istediğiniz kategoriyi seçin, daha sonra istediğiniz sesi seçin.
 
Farklı Seslerin aynı anda çalınması
Cihaz farklı Sesleri aynı anda çalabilir.

• İki farklı Sesin ayrılması
Bu özellik zengin ve zengin sesler oluşturmak için yararlıdır.

• Klavyenin sol ve sağ bölümleri için ayrı Seslerin ayarlanması
Sol ve sağ elinizle farklı Sesler çalabilirsiniz. Örneğin, klavyeyi sol elinizle bas Sesini, sağ elinizle piyano Sesini çalmak için ayarlayabilirsiniz.




Klavyenin dokunma hassasiyetinin ayarlanması

Cihazın dokunma tepkisini ayarlayabilirsiniz (Ses tuşlara basarak çalmanıza nasıl karşılık veriyor). Dokunma hassasiyeti bütün Seslerin ortak ayarı olmaktadır.

1 İşlem ekranını çağırın.
[FUNCTION] [D] CONTROLLER  [◄][►] TAB KEYBOARD (KLAVYE)/PANEL [A] 1 INITIAL TOUCH (İLK DOKUNMA).

2 Dokunma tepkisini göstermek için [1▲▼]/[2▲▼] düğmelerine basın.
HARD 2.....Yüksek ses elde etmek için güçlü çalınması gerekir. En iyisi çalan kişilerin ağır dokunmasıdır.
HARD 1......Yüksek ses için orta derecede çalınması gerekir.
NORMAL... Standart dokunma tepkisi.
SOFT 1.......Orta derecede çalma kuvvetiyle yüksek ses çıkarır.
SOFT 2.......Hafif çalma kuvvetiyle oldukça yüksek ses çıkarır. En iyisi çalan kişilerin hafif basmasıdır.


• Bu ayar klavyenin ağırlığını değiştirmez.
• Dokunma hassasiyetini uygulamak istemediğiniz zaman, [5▼]–[7▼] düğmelerine basarak uygun bölümler için Touch (Dokunma) ayarını OFF (Kapalı) konumuna getirin. Touch (Dokunma) ayarını OFF (Kapalı) konuma getirdiğinizde, [4▲▼] düğmesine basarak sabit ses seviyesini belirleyebilirsiniz.
• Dokunma hassasiyeti ayarlarının bazı seslerde etkisi olmayabilir.


Pitch Bend (Perde bükme) Tekerleğinin Kullanılması

Klavyeyi çalarken notaları yukarı (tekerleği sizden uzağa döndürün) veya aşağı (tekerleği size doğru döndürün) bükmek için PITCH BEND (Perde Bükme) tekerleğini kullanın. Pitch Bend tekerleği bütün klavye parçalarına (SAĞ 1, 2 ve SOL) uygulanmaktadır. PITCH BEND tekerleği serbest bırakıldığında kendiliğinden ortaya gelir ve normal perdeye otomatik olarak döner
 
• Eğer Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı MIDI ile 1200 cent (1 oktav) değerin üzerine ayarlanırsa, bazı seslerin perdeleri tam olarak yükseltilebilir veya alçaltılabilir.
• Chord Fingering özelliği [ACMP] ve PART ON/OFF
(BÖLÜM AÇIK/KAPALI [SOL]) açtıktan sonra “FULL KEYBOARD (TAM KLAVYE)” VEYA “AI FULL KEYBOARD (AI TAM KLAVYE)” dışında bir seviyeye ayarlandığında, PITCH BEND Tekerleğini kullanarak meydana gelen bu efektler SOL bölüme uygulanmayacaktır.






Maksimum Pitch Bend (Perde Bükme) aralığı aşağıda belirtilen talimatlarla değiştirilebilir.

1 Pitch Bend (Perde Bükme) aralığının ayarlanmasıyla ilgili ekranı çağırın.
[MIXING CONSOLE (MİKSLEME AYGITI)] [◄][►] TAB  TUNE [H] PITCH BEND RANGE (PERDE BÜÜKME ARALIĞI)

2 [5▲▼]/[6▲▼]/[7▲▼] düğmelerini kullanarak klavye bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığının her değerini ayarlayın.
[5▲▼] düğmesi..........LEFT (SOL) bölümün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar.
[6▲▼] düğmesi..........RIGHT1 (SAĞ1) bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar.
[7▲▼] düğmesi..........RIGHT2 (SAĞ2) bölümünün Pitch Bend (Perde Bükme) aralığını ayarlar


Modülasyon Tekerleğinin Kullanılması

Modülasyon fonksiyonu klavye üzerinde çalınan notalara bir vibrato efekti uygular. Bu özellik klavyenin bütün bölümlerine (SAĞ 1, 2 ve SOL) uygulanır. MODULATION (MODÜLASYON) tekerleğinin yukarı doğru hareket ettirilmesi efektin derinliğini arttırırken (Maksimuma), aşağı doğru hareket ettirilmesi efektin derinliğini azaltır (Maksimuma doğru).



• Modülasyonu kazayla uygulamaktan kaçınmak için, çalmadan önce MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğinin Minimum seviyeye ayarlandığından emin olun.
• Chord Fingering özelliği [ACMP] ve PART ON/OFF
(BÖLÜM AÇIK/KAPALI [SOL]) açtıktan sonra “FULL KEYBOARD (TAM KLAVYE)” VEYA “AI FULL KEYBOARD (AI TAM KLAVYE)” dışında bir seviyeye ayarlandığında, MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen bu efektler SOL bölüme uygulanmayacaktır.

Klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayabilirsiniz.

sayfa 20



Klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayabilirsiniz.

1 Ekranı çağırın.
[FUNCTION (FONKSİYON)] [D] CONTROLLER (KONTROLÖR) [◄][►] TAB KEYBOARD (KLAVYE)/PANEL  [A]/ 2 MODULATION WHEEL (MODÜLASYON TEKERLEĞİ)

2 [5▲▼]/[6▲▼]/[7▲▼] düğmelerini kullanarak klavyenin her bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlayın.

[5▲▼] düğmesi..LEFT (SOL) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.
[6▲▼] düğmesi...RIGHT1 (SAĞ1) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.
[7▲▼] düğmesi...RIGHT2 (SAĞ2) bölümüne MODULATION (MODÜLASYON) Tekerleğini kullanarak meydana gelen efektlerin uygulanıp uygulanmayacağını ayarlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 17 68.0%
  • Kararsızım

    Oy: 7 28.0%
  • Hayır

    Oy: 1 4.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst