- Web sitesi
- www.egitimaskina.com
- Enst.
- KORG pa800
Cevap: YAMAHA PSR A3000 Tuş Takımı Hk.
Yamaha'nın bu fiyatlardaki cihazlarından almayı artık hiç düşünmüyorum ama ileride neden olmasın. Ancak şunu belirtmeliyim:
Yamaha'nın ritimleri yumuşaktır. Düğünde filan kullanacak adamın iki kez düşünmesi gerekir. Fakat çok güzel bir artısı var bunun. Ritimdeki hiçbir ses bir diğerini kolay kolay perdelemez. Bu sebeple konser, canlı müzik vs. olunca harika bir performans alırsınız. En kötü yanı ayarları kaydettiğimiz 8 tuşun olmasıydı bence. Ritmin altına kaydediliyor KORG'da. Bence bu sistem daha iyi. Yamaha da bunu yapacaktır zamanla.
Tuşesine gelince çok kaliteli değildir fakat benim gibi elleri hafif kişiler için çok iyi. Hatta tuş boyutları bile farklı gibi geliyor bana diğer orglara göre. Yumuşacık tuşlarda çalmayı seviyorum. Çok kaliteli olmasa da sizi üzmez. Hatta o tuşlar sayesinde bazen kendi çaldığınıza bile inanamayacaksınız. Bir keresinde başıma gelmişti. Düğünde A1000tr kullanıyordum. Çok kuvvetli olmasa da o kadar akıcı ve tatlı bir ses vardı ki dersin bunlar MP3 açmış. Bunu çalan ben miyim gibi bir şaşkınlık yaşayıp parmaklarımı tuşlardan hafifçe çektim. Sonra tabii toparlayana kadar birkaç nota yanlış bastım.
Geleyim cihazın bence en önemli özelliğine:
Bilgisayara bağlayınca hoparlörden ne duyuyorsanız o sesin bire bir aynısını alıyorsunuz. Şu an pa800 kullanıyorum ama bizim cihazda ne yazık ki bu kusur var. Herkes davulları yumuşatırken ben davulları kısıp akompanyayı yükseltmeye çalışıyorum. Düzenlediğim ritimlere de "compressor" efekti uyguluyorum.
Değerli Arkadaşlar,
Yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum.
Yamaha PSR A3000âin ritim kalitesi biraz geride derken cihazı kötülemek değil, aksine genel itibariyle çok iyi olduğunu başta belirtmişim. Bu benim kişisel görüşümdür. Sizler bu görüşüme katılır veya katılmazsınız. Sonuç olarak canlı performans değil bir video kaydıdır. Hangi koşullarda, nasıl kayıt yapıldığını bilemeyiz. Biz ancak kulağımızla duyduğumuzu ölçer, ona göre değerlendiririz. Herkesin görüşlerine saygı duyarım.
Örneğin; bana göre Yamaha PSR A3000, ses kalitesi; 100 üzerinden 99 olursa, ritim kalitesi de 98 gibi geldi, arasında çok önemli bir fark yoktur. Yani, başta bahsettiğim gibi video kayıtlarına göre değerlendirmemdir. Sesteki kayıtların canlılığı karşısında, ritimlerin âdaha tok, vurgulu, canlı ve ön plandaâ bir izlenim alamadım. Klavyeyi kullanan arkadaşlar elbette ki daha iyi bilirler. Belki de cihaz üzerinde gerekli ayarlamalar, hassasiyetler yeterince yapılmadığından olabilir. Sonuçta bu cihazı video kayıtlarına göre değil, canlı performansa göre değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Benim karşılaştırmam video kayıtları içindir. En doğrusunu ancak kendim canlı test ettiğimde daha iyi anlaşılacaktır.
Video kayıtların asla kötü olduğu anlamına gelmemeli. Buradaki kıyaslama ritim kalitesi ile ses kalitesi arasındaki ölçü farklılığıdır. Her ne olursa olsun bana göre; Yamaha PSR A3000, özellikle ve özellikle ses olarak süper, ritim olarak da çok çok iyidir. Eğer ki cihazın tuş takımı da iyi çıkarsa, kendi kategorisinde piyasada tutunabilecek (Pahalı ve yüksek modeller hariç) ender klavyelerden biri olacaktır. Şu an için bu cihaz benim gönlümde yer etmektedir. Aksi halde kıyaslamanın kötüleme veya bir başka marka, model cihaz ile karşılaştırma olarak değerlendirmemenizi rica ederim. Lütfen görüş ve önerilerinizi yazınız.
Herkese saygı ve sevgilerimle iyi çalışmalar.
Gültekin
Yamaha'nın bu fiyatlardaki cihazlarından almayı artık hiç düşünmüyorum ama ileride neden olmasın. Ancak şunu belirtmeliyim:
Yamaha'nın ritimleri yumuşaktır. Düğünde filan kullanacak adamın iki kez düşünmesi gerekir. Fakat çok güzel bir artısı var bunun. Ritimdeki hiçbir ses bir diğerini kolay kolay perdelemez. Bu sebeple konser, canlı müzik vs. olunca harika bir performans alırsınız. En kötü yanı ayarları kaydettiğimiz 8 tuşun olmasıydı bence. Ritmin altına kaydediliyor KORG'da. Bence bu sistem daha iyi. Yamaha da bunu yapacaktır zamanla.
Tuşesine gelince çok kaliteli değildir fakat benim gibi elleri hafif kişiler için çok iyi. Hatta tuş boyutları bile farklı gibi geliyor bana diğer orglara göre. Yumuşacık tuşlarda çalmayı seviyorum. Çok kaliteli olmasa da sizi üzmez. Hatta o tuşlar sayesinde bazen kendi çaldığınıza bile inanamayacaksınız. Bir keresinde başıma gelmişti. Düğünde A1000tr kullanıyordum. Çok kuvvetli olmasa da o kadar akıcı ve tatlı bir ses vardı ki dersin bunlar MP3 açmış. Bunu çalan ben miyim gibi bir şaşkınlık yaşayıp parmaklarımı tuşlardan hafifçe çektim. Sonra tabii toparlayana kadar birkaç nota yanlış bastım.
Geleyim cihazın bence en önemli özelliğine:
Bilgisayara bağlayınca hoparlörden ne duyuyorsanız o sesin bire bir aynısını alıyorsunuz. Şu an pa800 kullanıyorum ama bizim cihazda ne yazık ki bu kusur var. Herkes davulları yumuşatırken ben davulları kısıp akompanyayı yükseltmeye çalışıyorum. Düzenlediğim ritimlere de "compressor" efekti uyguluyorum.