yardımm...

ozingamix

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
arkadaşlar ben turizm haftası için bir koro hazırlıyorum... canlı orkestra yada org kullanmadan burdan indirmiş olduğum altyapıları kullansam altta çok sırıtır mı? ya da nasıl olur. çünkü bir iki kez canlı orkestrayla çalıştık ve adamlar çok iyi çalamıyorlar... Burdakileri kullandığımız takdirde nasıl olur lütfen yorum...

Cevap: yardımm...

Alt yapılar orjinal ve temiz ise neden olmasın, arada kayma bekleme kesme durma kayma şansın yok md akar gider senin md ye uyman lazım orkestra olsa daha rahat olur diye düşünyorum.

orkestrayla da denedim 2 kez ama onlarda müzikleri tam beceremiyorlar... çok fazla bi seçeneğimde yok orkestra konusunda malesef...

Tabiki canlı ekip olsa daha iyi olur ama MD lerin tam giriş ve duruş bölümlerini çok iyi ayarlar da uyarak seslendirirseniz bu şekilde olur. Biraz çalışmanız lazım, mezurlara, söz girişlerine bakmanız lazım. Ölçüleri çok güzel uymanız lazım. Taşma yapmadan, söz girişlerini çok iyi tahmin etmeniz lazım. Kolay gelsin. Saygılarımla,

bencede hiçbir şey orkestrasyon un yerini tutamaz hocam.. ilk olarak bir repertuar çıkarın. geçeceğiniz parçalar nelerdir.. götürün müzisyenlerle oturup konuşun.. dürüstçe yapıp yapamayacakları konusunda fikir alın. mutlaka ben yaparım diyen olacaktır. verin repertuarı konser günü gelene kadar çalışsın. bakın nasıl güzel olacak. hazır altyapı herzaman hataya açıktır.. kontra kalırsın, girişte ve finalde sıkıntı duyarsın. bilgisayar donar parçayı yarıda keser. :) nelerini gördük.. profesyonel bir müziğe eksik okuyan kişi, canlı müzikte eksik okuyandan on kat daha fazla rezil olur.. canlı performans hatayı götürür.. md asla affetmez :) kolaylıklar dilerim

teşekkür ederim yol gösterici oldu hakkaten...