Yeni Gelecek Korg PA6X nasıl alet olmalı?

• Konbuyu başlatan AdmiN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 9
  • Görünümler : 656

AdmiN

Timur ilhan
Yönetici
Administrator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
eskibaba.blogspot.com
Enst.
Trakya Müzik
Korg PA6X’in başarılı olması için hem geleneksel Türk/arabesk müzik ihtiyaçlarını hem de modern prodüksiyon beklentilerini karşılayan bir “köprü” enstrüman olmalı. Yani hem sahnede hem stüdyoda güçlü, esnek ve kullanıcı dostu bir düzenleyici olarak tasarlanmalı.

PA6X’te Olması Gereken Temel Özellikler

Gerçekçi Türk/Arabesk Sesleri ve Ritimler
Genişletilmiş Türk müzik kütüphanesi (bağlama, kanun, ney, darbuka, klarnet).
Otantik arabesk setler (Cengiz Kurtoğlu tarzı yaylılar, ud ve kanun tremololar).
Kullanıcıların kolayca ritim seti yükleyip düzenleyebilmesi.
Gelişmiş Klavye Mekaniği
PA5X’te olduğu gibi aftertouch destekli yarı-ağırlıklı veya tam-ağırlıklı tuşlar.
Dinamik tuş hassasiyeti (özellikle piyano çalışmaları için).
Modern Ses Motoru
PA5X’te kullanılan EDS-XP (Enhanced Definition Synthesis) ses motorunun geliştirilmiş versiyonu.
Daha yüksek polifoni (160 ses yerine en az 256).
Gerçek zamanlı filtre ve EQ kontrolü.
Gelişmiş Efekt ve İşleme
Waves MaxxAudio® gibi profesyonel mastering efektleri.
Mikrofon için AutoPitch, Harmonizer, Doubler gibi sahneye yönelik özellikler.
Gitar ve bağlama için özel efekt rack.
Kullanıcı Dostu Arayüz
Büyük, dokunmatik ve hızlı tepki veren ekran.
Çoklu pencere desteği (aynı anda ritim, set ve miks kontrolü).
Daha kolay set yönetimi (PA Manager uyumluluğu, hızlı import/export).
Bağlantı ve Entegrasyon
USB 3.0 ve SSD desteği (set yükleme hızını artırmak için).
DAW entegrasyonu (Cubase, Logic, Ableton ile MIDI/Audio senkronizasyon).
Bluetooth ve Wi-Fi ile kablosuz kontrol..

Korg PA6X, Türk müzisyenlerin sahne ve stüdyo ihtiyaçlarını aynı anda karşılayan, güçlü ses motoru, geniş ritim kütüphanesi, kolay set yönetimi ve modern bağlantı özellikleriyle gelmeli. PA5X’in güçlü yönlerini koruyup, özellikle Türk/arabesk müzik için daha otantik sesler ve kolay kullanım sunarsa, piyasada çok ses getirir.

Ve son olarakta PA6X’in Türkiye’de çıkış fiyatının 300.000 TL bandında olması muhtemel. (Şu an fiyat bandında)
Benim sorum şu:
Piyanist Şantörler için 300.000 tl Korg PA6X alınır mı?
Ortalama 20.000 tl alıyorlar Düğün başına (İstanbulda düşük 5 bin-10bin arası) 20 düğün parası vererek alabiliyor.
%99 u Laptop kullanıyor Piyanist Şantör'lerin Korg PA6X almaya değermi?
Yorumunuzu bekliyorum.. Saygılar

PA6X çok güçlü bir alet olacak profesyonel müzisyenlere hitap edecek seviyede olur. Benim bütçem için uygun değil, bu yüzden pa4x durmaya devam edeceğim.

Profesyonel sahne için mükemmel olur ama fiyatı çok yüksek Düğün salonu müzisyenleri için fazla maliyetli olabilir

Sanirim pa5 bir müdet daha satisa sunulur simdiden pa6 gelmez benim bekletilerim orta segmente bir yeni model cikmasiydi örnek pa1000 veyad pa700 gibi orglarin yeniligi fakat simdiye kadar bir duyum gelmedi
Timur ustamizin dedikleri yeni modelerde olmasi gereken adimlar fakat böyle olursa fiyat konusuda yüksek tutulur
Bir dügüne cikan piyanistin bu ekonomi sartlar altnda kolayca parasini cikartacagini sanmyroum

Son düzenleme:
Set yükleme, düzenleme ve USB entegrasyonu çok daha hızlı olmalı. 300.000 tl çok pahallı merak ediyorum profesyonel bir orgun kalitesiyle kullanışlı ve 150.000 tl olanı yokmu :)

Bende almam300000tl söz konusu

Set yükleme, düzenleme ve USB entegrasyonu çok daha hızlı olmalı. 300.000 tl çok pahallı merak ediyorum profesyonel bir orgun kalitesiyle kullanışlı ve 150.000 tl olanı yokmu :)
Geriye dönüş yok 😂hep ileri hep ileri😄

pa 800 de kalmış bir fosil olarak almam düğünlerde piyanist kalmad.Millet canlı müzikten anlamıyor.Evde dinlediği tınıları ve sesleri düğünde istiyor.Bence artık o fiyata eşşek değiller ya yapay zekaya geçip set ritim ses sample kit falan filan alet kendi yapar diye düşünüyorum.Düşünsenize 2/4 olsun ankara olsun zili böyle olsun bas altan hafif gelsin dediğimde makine bunu yapacak ve bilgisayardan yada kendi üzerinden.GEÇEN GÜN BİR YAPAY ZEKAYA SET BİRLEŞTİRMEYİ KABUL ETTİRDİM :)

pa 800 de kalmış bir fosil olarak almam düğünlerde piyanist kalmad.Millet canlı müzikten anlamıyor.Evde dinlediği tınıları ve sesleri düğünde istiyor.Bence artık o fiyata eşşek değiller ya yapay zekaya geçip set ritim ses sample kit falan filan alet kendi yapar diye düşünüyorum.Düşünsenize 2/4 olsun ankara olsun zili böyle olsun bas altan hafif gelsin dediğimde makine bunu yapacak ve bilgisayardan yada kendi üzerinden.GEÇEN GÜN BİR YAPAY ZEKAYA SET BİRLEŞTİRMEYİ KABUL ETTİRDİM :)
Eline sağlık :) yine eski kullanıcılardan.. hoş geldiniz...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri