Bk5 mi s650 mi???

• Konbuyu başlatan retyum
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 53
  • Görünümler : 10K
Cevap: Bk5 mi s650 mi???

a1000, or700, a2000, bk5 or , tüm bu cihazlara çip çalışması, tonlarca ritm çalışması yapılmış, s650 sadece 30 adet ritm yazılmıi 1 sene önce, daha yeni set çalışılıyor, bence
set ve yeni extra ritmler ortaya çıksın, o zaman s650 yi kıyasalayabilirsiniz, Çipi olmasa, emo usb olmasa a2000 satarmıydı? bK5 OR için 100 e yakın itinalı ritm yazıldı. bk5 2300 lira, s650 1100 lira , s650 için amatör orgu lafı ağır kaçmış, medeli casio diğer çin malları ile aynı kefeye koymamak lazım.

O saydığınız diğer markaların isimlerini bile yazmayacağım, ama S650'de olsa o kefeye koymam yanlış anlaşılmasın. İŞin özü şudur; S650 A300'ün biraz daha gelişmiş versiyonudur. Bana göre bu cihazlar ile profesyonel olarak bir program yapmak zor BK-5 için bile çoğunun kafasında soru işareti varken , S650? Ama ritimleri kullanır bağlama çalarsa adam o zaman başka...Şunu söylemeye çalışıyorum bende yeni sayılırım bu cihazlara. Uzun zamandır araştırıyorum,demoları dinliyorum,gidip tünele deniyorum...Fiyat-Performans Olarak iyi olabilir S650 , ama sizinde söylediğiniz gibi BK-5 or ile aynı kulvarlarda değil hem özellik hem fiyat anlamında.

Ben diğer tarafta or700-BK-5 arasında hangisi demiştim. Bunlar aynı kulvarda mesela.

Bu arada Yasak Haydut yüzünden şu anda yine BK-5'e kaydım. :) Tek cümle ile değil, zaten pamuk ipliği ile karar verme aşamasındayım. Bir o yana bir bu yana gidiyorum :) Sonuçta or700'de işimi görecek bk-5'de...

Arkadaşlar BK-5 OR ile birlikte STAND geliyor dedi zuhal müzik. Size de geldi mi nasıl bir stand geldi?

evet stand geliyor yakında... 2 domates kasası kavak ağacından yanında da bir plastik tabure :D

Müziksis asla arkadaşımın dediği gibi s650 a300tr nin yeni modeli. Dolayısıyla bence A300 ve s650 çok profesyonel sınıfta bence yer almaz. S650 ile bk5 bence burda kıyaslamaya tabi tutulacak orglar değil. bk5 in muhatabı a300 s650 olamaz. Bu nedenle bence burda yanlış orgları mukayese ediyorsunuz.

Etmeyeyim, girmeyeyim şu tartışmalara diyorum ama yine de bazen engel olamıyorum kendime. Ben ne Roland'cı oldum nede Yamaha'cı ne de Korg'cu, kim iyi bir alet yapmış ise hep bundan yanayımdır. KÖTÜ demek çok ağır bir ithamdır. Mühendis denilen adamlar aylarca, yıllarca çalışıp birşey üretecekler ve bir kaç adet, üç kuruşluk adam grubu çıkıp "Hadi lan bu alet olmamış, potasyonu eksik" demesi insanı öldürmekten beter eder. Eğer bu eleştiriyi yaparken kırıcı olmaz ise insanlar, eminim onlar çok daha iyi yerlere geleceklerdir. Gerçi bizim ülkemizde oluyor genelde bu öldürmeler, ben pek rastlamadım USA'da "Product was fucked up" denildiğini. Ama yapanlar da yok değil hani, emin olun bizim insanımızdan azdır.

Yamaha S650 = 64 Polifoni olmasına rağmen Workstation olarak Yamaha rafında durmakta, özellikle belirtiyorum bu klavye A300 ile kıyaslanamaz bile. Yahu etmeyin-eylemeyin, A300 denilen cihazın tuşları nerede? S650 tuş takımı nerede etmeyin bu kadar. Adamlar A300'ü parasına göre, amatör kullanım için yapmış. Şimdi bunu söyledim diye, "Ne diyorsun sen efendi ben bu aletle düğüne çıkıyorum!" diyen de olur muhtemelen. Yamaha'nın da Korg'un da belli başlı sunduğu model bandı var.

Bilenler biliyordur ama fikir olarak yine de anlatmaya çalışayım.

Korg Profesyonel Aranjör (PA) serisi cihazların toplamda 3 ana gruba ayrıldığını herkes bilir. Xtreme denilen X serisi, 8 serisi, ve 5 serisi.

PA55 - 60- PA600 (SD modeli) vs cihazlar ise bu aletlerin oryantal-tr gibi benzer ara modelleri olup genleri de aynı olduğunu da belirtmek gerekir. Pa600'de ayrıca yeni bir ara modeldir, Yani ne 800 ne 500, 800 altı 3x'in kardeşidir :)

Gelelim Yamaha grubuna, S olan serilerde de konu aynen böyle geçmektedir. S950-S750-S650-S550 (5-6-7-9) seri şeklinde, bu aletlerde ise mantık yine böyledir ancak bu klavyelerin hepsi Workstation yada diğer bir adı ile Aranjör Klavye'dir. Roland ise BK serisi, EXR modelleri ve benzeri serilerde bunu yapmıştır. Her ürün grubunda muhtemel benzerlikler gözününze çarpar. Bütün modelleri saymaya gerek yok sadece mantık anlaşılsın istedim.

Örneğin kendi işim ile alakalı bir konuyu vermek gerekirse;
Ati denilen ekran kartı chipsetini birçok firma aynı chipset bandında üretmektedir ancak model serisi vardır, örneğin; Profesyonel seri olarak adlandırmak gerekirse, 68-30,68-50,68-90 bu üç seri profesyonel ekran kartlarıdır ancak tek fark işlemci arabirimidir gibi denilebilir.

30 serisi profesyonel segmentin en alt grubu PA'nın 5 serisi gibi :)
50 serisi
90 serisi

Dikkat ederseniz seri hep "8" numaralı grup ile gitmekte. Birde tabii "9" denilen 6950 gibi ürünleri vardır ki Tyros gibidir onlar :)

Konu biraz fazla kaydı ama kısaca bir ürünü sormuşsunuz, iki aleti de bizzat test etmiş biri olarak ben fiyat açısından S650 tercih etmiştim, BK5 de hakikaten çok kaliteli bir alet ama diyemem ki S650 daha üst bir modeldir. Ayrıca şunu da özellikle belirteyim, BK5 kesinlike OR700 segmenti bir alet değildir, üstüne basa basa söylüyorum bunu. Oriantel 700 zaten neredeyse tamamen genetik olarak diğer önce çıkan PSR serilerine çok benzer ancak sadece Oriantel olduğu için cihazda koma vb. benzeri değişiklikler görülmektedir.

Kısaca, her aletin kendine has özellikleri var. S650'nin tizi az çıkar atıyorum, BK5'in tizi çok çıkar, birinin ses ve yazılan sample kalitesi iyidir birinin sample kötü çıkar...

Şunu unutmayın lütfen, 128 polifoni olan bir alette ki ses işleyicisi çok önemli bir unsudur, Korg'a aynı sample aynı kalite ile yazılıp Yamaha ile karşılaştırıldığında sesin başka ton farkı ile kulağa gelmesinin tek sebebi ses işleyicisinin ve taşıyıcının diyagnostik bağlantısı ile gerçekleşmesinden kaynaklanır, buda doğal olarak ses renklerine yansır. İki sample aynı kalitede aletlere yüklenmiş olmasına rağmen sanki o başka, o başka çalıyor gibi gelebilir, halbu ki bu aletlerin board kısmında bulunan ses işleyen mikro denetleyecinin sesi aktarma mantığına bağlıdır.

Nacizane fikirlerimi paylaştım.

Siz dostlardan ricam, lütfen bu yapılmış olan emeklere, "ÇÖP, Beş para etmez, böyle aletmi olur, Yamaha'nın sidiği KORG'dan ileri gidiyor muhabbetini bırakalım, yapmayalım" Açıkcası bizler bıktık bu Intel-AMD kavgasından. Ama Intel daha iyidir demişimdir her zaman :D

Abi doğru diyorsun , fakat s650 yi kullandıktan sonra bk5 baya baya bi gözüme pahalı geldi bk5 bu fıyatlara alınmaz, fakat yalanım yok hala daha pa 600 u beklıyorum pa800 gıbı olursa tek alınacak klavye olur.ama 2800 nerdeeee 1200 nerde:D

S650 Bizzat kullandığım bir alettir, bilgi vermek açısından söylüyorum S650 fiyat ve performans kesinlikle mükemmel. Şahsım aleti 1000 TL'ye satmaktadır :) Gerçi birisine verdim son konuşmamızda ama Cuma gününe kadar netleşecek durum. A2000 aldığım için S650'yi satıyorum. Yanlış anlama satmak yada pazarlama için yazmadım. Sadece S650 cidden alınacak ve değerli bir alettir kanımca.

Ayrıca ritim seçme konusunda da 8x8 banka registration memory kayıt hafızasına tek tıkla ulaşma imkanın mümkün. Özel olarak hazırladığın tüm ritimlere tek tık ile ulaşabilirsin. Bu demek oluyor ki 64 Adet ritim, ses, fonksiyon özelliklerine bir tıkla ulaşmak mümkün.

Doğru diyorsun bir alet dha nasıl kkolay kullanılabilirki :rolleyes: kafamıza kablo takıp düşüncemizi mi:eek: okuması lazım

Evet biz burda aslında kesınlıkle s650 yı ovmuyoruz .Fakat parasına göre çok iyi alet.Bk5 2 katı fıyatına olmasına rağmen 2 katı daha ıyı değil.hadı olsun olsun 1,25 olsun

O saydığınız diğer markaların isimlerini bile yazmayacağım, ama S650'de olsa o kefeye koymam yanlış anlaşılmasın. İŞin özü şudur; S650 A300'ün biraz daha gelişmiş versiyonudur. Bana göre bu cihazlar ile profesyonel olarak bir program yapmak zor BK-5 için bile çoğunun kafasında soru işareti varken , S650? Ama ritimleri kullanır bağlama çalarsa adam o zaman başka...Şunu söylemeye çalışıyorum bende yeni sayılırım bu cihazlara. Uzun zamandır araştırıyorum,demoları dinliyorum,gidip tünele deniyorum...Fiyat-Performans Olarak iyi olabilir S650 , ama sizinde söylediğiniz gibi BK-5 or ile aynı kulvarlarda değil hem özellik hem fiyat anlamında.

Ben diğer tarafta or700-BK-5 arasında hangisi demiştim. Bunlar aynı kulvarda mesela.

Bu arada Yasak Haydut yüzünden şu anda yine BK-5'e kaydım. :) Tek cümle ile değil, zaten pamuk ipliği ile karar verme aşamasındayım. Bir o yana bir bu yana gidiyorum :) Sonuçta or700'de işimi görecek bk-5'de...

Arkadaşlar BK-5 OR ile birlikte STAND geliyor dedi zuhal müzik. Size de geldi mi nasıl bir stand geldi?

Kardeşim eğer bu işi profesyonel yapacaksan pa600 ü bekle derim , he evde çalacaksan s650 al.bk5 i almadığın takdirde 1000 liran cebınde kalacak.seçim senin bir mp3 playere 1000 lira verirmisin transpoze yapıyor diye he sahnede mp3 çalarlardansan:p bk5 al. aletle nasıl program yapılmaz anlayamıyorum nasıl amator yerıne koyduklarınıda anlayamıyorum.aletin vesikasımı yok sertifikası mı yok program yapılamaz diye :confused::confused::confused:

Müziksis asla arkadaşımın dediği gibi s650 a300tr nin yeni modeli. Dolayısıyla bence A300 ve s650 çok profesyonel sınıfta bence yer almaz. S650 ile bk5 bence burda kıyaslamaya tabi tutulacak orglar değil. bk5 in muhatabı a300 s650 olamaz. Bu nedenle bence burda yanlış orgları mukayese ediyorsunuz.

Ona bakarsanız pax serisi sx3000 pa800 de bk5 ten iyi , insanlar bk5 almıyorlarmı daha ıyılerı var diye??? ben burada 2 kat fıyat farkından soz edıyorum , heee aynı fıyat olsun tabıykıde bk5 derim en azından mp3 okuyor alet.nokta

evet arada 2 kat fiyat farkı var ayrıca s650 inin a300 tr kıyaslanması bile hata zaten usb den ritim okuma 64 tane rgt hafıza mega voice teknolojisi 64 polofoni 16 Mb Sample Rom vs . özellikler aleti gösterişli kılıyor ama görüyorum ki hala a300 tr ile kıyaslayanlar var bk-5 tabi ki daha iyi ama arada ki 2 kat fiyat farkını şahsen ben vermem.