Neden bu kadar satılık Or 700 v2 plus var.

• Konbuyu başlatan zabon
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 50
  • Görünümler : 19K
Cevap: Neden bu kadar satılık Or 700 v2 plus var.

yamahanın kaderi bu arkadaşlar, ben memnunum ama maddi ihtiyaçtan dolayı satılık ilanı koydum arayan bile olmadı

Neden satmak için org alınır?
neden aldığın bir cihazı en yakın zamanda satma isteği duyulur?
insan beğenmediği bir aleti bile bile neden satın almaya çalışır?

bu bir yatırım aracı mıdır? Bir araba, ev ya da altın/para gibi mi görülür insanların gözüne?

Bir insan neden herşeyden hemen sıkılır?
Neden yeni bir modele sazanlama atlanır? (elindeki alet daha bir yılını bile doldumamışken)

aslında bu sorular için ayrı bi konu açmak gerekir.

yamaha al satçılar için iyi değildir,bu arada bu işi yapan arkadaşlar ikinci elinin düşük veya yüksek olmasına bakmazlar,bir kere aldığınız zaman bu orgtan kaç sene ekmek yerim hesabını yaparlar,ben bu orgu alımda yarın satım düşüncesiyle org alanlar sanırım bu işi yapmayıp evde takılıyolar gibi geldi bana,yamaha demolarını dinledim özellikle a2000 ve or700trplus ,yamahayla türk müziğinin her türlüsü yapılır,org alırken sadece 2. eli düşünerek org almak çok mantıksız,ben bu işi en güzel hangi orgla bitiririm hesabı içerisinde arayış olursa daha güzel olur,günümüzde kötü org yoktur
kötü kullanım
kötü müzisyen vardır,

nedenmi SIkIlIr insan; nedeni cihazlarda derine girmek,tum ozelliklerini ogrenmek,uzerinde birseyler uretmek gibi bir huyumuz yokta ondan :)
Senelerdir ayni terane nevale yok nevale yok ,ben anlamadim gitti arkadas Korgta kullanilanda Edi zurna Yamahada da Edi ama nasilsa herhalde Yamahada Budu gibi cikiyor sanirim sesi...
Millet ozelden mesaj atar yardimci olmak istersin seni yalanci yerine koyarlar yok efem farkli setler vardir sende kalbin Dar pantolonun bol senin :) abuk subuk laflar ...
Abi memnun olan kullaniyor olmayanda satiyor iste forumlarda yiginla pa3x de var satilik pa3x kotu bir aletmi yoo sadece cogu arkadasimiz pa80 gunlerinden beridir evrilip cevrilerek kullanilan ritimlerle pa3x de bir fark goremiyor yada ekonomik sIkIntilardan ...
isi bilen adam e86 ilede isini goruyor ;)

sitelere girmeme kararı almıştım,çooğu dostlarım bunu bilir.ama burda yazma ihtiyacı duydum,ben başka bir gözle bakıcam konuya,şimdi arkadaş yazmış.iyi niyetlede yazmıştır.ama yamaha or 700 v2 neden çok satılık diye bir konu oldumu,ister istemez bu işten ekmeğini,çoluk çocuğunun nafakasını kazanan ritim yazarak emek kazanan kişileri ister istemez üzer..çünkü geçimi bu işten..aynı şey korgtan ketrondan veya başka firmadan olan kişi içinde geçerli..bence bir konu açılırken veya cevap yazarken önce bu tür şeyler göz önüne alınmalıdır...unutmayalımki beğenmediğimiz veya beğendiğimiz herşey bir emek verilerek ortaya çıkmaktadır...son sözüm şudur..bu işten ekmeğini kazananlara allah daha çok ekmek yemeyi nasip etsinn.....

Bu işin ticaretini alımını satımını piyasasını bilmem bilmiyorum. Şahsi olarak bir bayi ya da ticarethanem de yok.

sorduğun soru bana uzak ama benim ismim geçior diye birşeyler karalamak istedim.

Yamaha türk müziğinde ve setlerinde kim ne derse desin başarısız.
Aslında bu yamaha dan çok yamaha için set ve çip yapanların başarısızlığı bana göre.

ben merak ediyorum siz ne çalıyorsunuz ne kullanıyorsunuz nerede ne şekilde sahne alıyorsunuz Türk müziği olarak ne yapıyorsunuz.

Bu çalışma diyelimki başarısız bir çalışma (şa şaaalı çok iyi mükkemmel olarak algılamayın) siz hiç Yamaha ismini duyabilir miydiniz?

Bu gün Or700... A2000... A300 s650 diyebilir miydiniz?

A1000 ile çiple bi derece ... ondan öncesinki tarihlerde PSR a3, psr9000,Tyros1 isimlerini hiç zikrettiniz mi?

Ya da bir Roland E80 dediğiniz oldu mu? işe rolandı da sokuyorum çünkü o da aynı kaderde...

Bugün Bk5 deniyorsa Türkiyede bu alet için çalışan yetkili insanların sayesinde...
Bugün Or700V2plus şeklinde bir kelime telafuz ediyorsan birilerinin başarısı sayesindedir.

2. eline 3. eline karışmam. Alımı satımı arasındaki fiyat farklarını bilmem. Dediği gibi bu işin ticaretini yapmıyorum ve ona uzağım.

Fakat direkt olarak BAŞARISIZ kelimesi bilmiyorum biraz can sıkıcı...

V2plus ile şahsi olarak bu güne kadar iş yaptım. ŞUanda aynı plusla a2000 ile işlere gidiyorum.

Batuh'ta Tyros4 var. Ama hem küçük hem hafif diye Or700ünü götürüyor işlere...

Bulunduğum şehirde o kadar or700plus kullanıcısı var. Herkes işinde gücünde ekmeğinde sıfır şikayetle...

ha bir parantez de açmak istiyorum zırt pırt klavye değiştirmek bana 'Şımarıklık' olarak geliyor.

Seni mutlu etmeyen şeylerden uzak dur abicm.

Lakin ithamlarnı biraz geniş ve detaycı düşünerek et. Bir kardeş tavsiyesi olarak...

Birilerini ya da bir şeyleri eleştirmek için ille de iyi müzisyen (klavyeci) olmak gerekmez sanırım.Forumda daha önceki yazdıklarım okunursa nasıl biri olduğum anlaşılır.Ben mutluluğumu bir klavyeye bağlamam.Şunu kabul ederim.Can abi,siz,ve Batuhan Yamahayı bir yerlere getirdiniz.Gerçekten emekleriniz var.Son zamanlarda yamaha iyi bir yerlere geldi.Sizlerin yerine bir başkaları olsaydı ne seviyeye gelirdi bilemem.Evet başarısız kelimesi biraz ağır oldu sanırım.Yine de bana göre türk müziği ritimleri için korg bir adım önde.Bunda pa 80 için yapılan çalışmaların payı büyük ve bu da benim düşüncem.Dikkat ederseniz burada korg ve yamaha diyorum.Roland,ketron vs. demiyorum.Buradan da anlaşılacağı üzere Yamaha yı bir yerlere getirdiniz ve emekleriniz için teşekkürler.Nankör birisi değilim.
Diğer konuya gelecek olursak;
Stüdyoma aldığım rme ses kartı,neumann mikrofon,Genelec monitörlerin taksitlerinden dolayı nakite sıkıştım ve daha sonra a2000 almak üzere Or 700 ü satmak istedim.2000 lira yazdım çabuk satılsın diye ve bir kişi aradı ve 1800 lira verdi.Benimde canım sıkıldı satmaktan vazgeçtim.Or 700 ü utar müzikten sıfır almıştım.Al satçı değilim.Klavyeyi alalı bir sene oldu.Fiyatı yarıya düştü.Şu an halen kullanıyorum.Tutulan klavyelerin fiyatı yarıya düşmez. Klavyelerin tutulmasındaki en önemli unsuru bulamadım.Birisi söylerse sevinirim.
Nerede ne şekilde sahne alıyorsunuz Türk müziği olarak ne yapıyorsunuz demişsiniz.Hiç bir yerde sahne almıyorum.En son 10 sene önce Psr 9000 ile sahne almıştım.Bu zamana kadar da zevk için evimde bu tür klavyeler bulunduruyorum.Türk ritimleri için yani.Elimde türk ritimleri hariç 45.000 tane yamaha batı ritimleri var.Bu sebeble yamahadan vazgeçmek istemiyorum.Söz yazıp bestelerken ilk etapta bu ritimlerle akorlarını basarak aranjenin kalıplarını oluşturuyorum.Bu kullandığım yöntemden bir tanesi.Klavye çalarak para kazanmıyorum yani.
Eleştirilmek kimsenin hoşuna gitmez doğal olarak,doğru olmasada eleştirilerim benim düşüncelerim.Birilerini memnun edecek sözleri söylemek, benim için gereksiz.
Yine de tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Arkadaşlar bu konuda fazla konuşmak istemiyorum.En başta Can abi,Salim ve Batuhana ayıp oldu.Bir anlık gafletle içimizi döktük ama bir bakıma haksızlık oldu.Bu konuyu ben kapatıyorum kendi adıma,birilerini kırmışsam affola,birilerini eleştirmek basit, ritim yazmak,çip takmak,sound yazırlamak,editlemek,mixlemek zor iş gerçekten.Yamaha nın bir iki seneye daha güzel yerlere geleceğini tahmin ediyorum.Salim Bey çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Bugünlerde canım sıkkın galiba olur olmaz şeylere burnumu sokuyorum.Ben de dahil arkadaşlar size şunu söylemek istiyorum.Bir klavyeyi beğenmiyorsanız,beğendiğiniz klavyeyi alın.Salim Bey haklı.Or 700 ü bu fiyatlara satacağıma evde durur.Sonra giderim bir korg modelini alırım olur biter.İnsanları kırmaya dahi değmez.Sanki klavyeciler haricinde dinleyicilerin çok ta umrunda böyle şeyler.Kimse bir ritim dahi paylaşmazken,sadece konuşuyor.Bu arada yamaha kötü bir klavye değil.Can abi ve Salim Bey e şunu söylemek isterim.Standart bir türk perkisyonumuz olsun.

Bu arada site yönetiminden,üyeliğimin iptalini istiyorum.Yoksa olur olmaz yazılar yazabilirim.

Al sat al sat nereye :)kadar benimde elimde roland g600 kaldı onada herkes gözünü dikti özelden birsürü msj geliyo satıyomusun diye duvara astım :):):)

uzaklara gitmene gerek yok kardeşim,

sana yapılan bana da yapıldı hemde gözümün içine baka baka.
OR700 v2 Plus klavyemi satmaya çalıştım ve bir kaç bayii aradım.bir klavye için verilen fiyat aralığı 500 TL olabilir mi?oldu.
Hemen belirteyim,1700 - 2200 aralığı.
1700 Lira verip alacak olan esnaf bu aleti 2400TL altında satmaz.Kısa günün karı.
700TL.
Eğer OR700 PA800 Klavyeden kait kat daha iyi olsaydı bile inan durum değişmezdi.
Burada malesef Yamaha kanadının organizasyon eksikliği fazla.Korg bu konularda kenetleniyor.O yüzden lütfen bir daha beni veya diğer emek verenleri hedef göstermeyin.
Bu bizim elimizde olan bir şey değil.
Ayrıca bu aletleri tekrar belirteyim ki,ben kafama göre yapmadım.Görevi Yamaha verdi.
Bence biraz da ne istediklerinizi bizzat Yamaha ile paylaşırsanız günün birinde önünüze istediğinizi koyar diye düşünüyorum.

uzaklara gitmene gerek yok kardeşim,

sana yapılan bana da yapıldı hemde gözümün içine baka baka.
OR700 v2 Plus klavyemi satmaya çalıştım ve bir kaç bayii aradım.bir klavye için verilen fiyat aralığı 500 TL olabilir mi?oldu.
Hemen belirteyim,1700 - 2200 aralığı.
1700 Lira verip alacak olan esnaf bu aleti 2400TL altında satmaz.Kısa günün karı.
700TL.
Eğer OR700 PA800 Klavyeden kait kat daha iyi olsaydı bile inan durum değişmezdi.
Burada malesef Yamaha kanadının organizasyon eksikliği fazla.Korg bu konularda kenetleniyor.O yüzden lütfen bir daha beni veya diğer emek verenleri hedef göstermeyin.
Bu bizim elimizde olan bir şey değil.
Ayrıca bu aletleri tekrar belirteyim ki,ben kafama göre yapmadım.Görevi Yamaha verdi.
Bence biraz da ne istediklerinizi bizzat Yamaha ile paylaşırsanız günün birinde önünüze istediğinizi koyar diye düşünüyorum.

Can abi,sen bu konularda bilgilisin deyim yerindeyse pirimizsin.Bizde müritleriniz.Tabiki şaka olsun diye böyle söylüyorum.Yine de her şakanın altında bir ciddiyet yatar.Lütfen Yamahaya sesimizi nasıl duyuracağız. Yamahanın Türkiye distribütörü bu konulara duyarlımıdır.Bu forumları ya da kullanıcıların taleplerini takip ediyormu.Yoksa sadece satışlamı ilgileniyor.Yamaha şirketine ve yetkililerine şimdiye kadar klavyecilerin isteklerini iletmişmidir.Can abi sesimizi duyurmanın en etkili yolu nedir.Nasıl sesimizi duyurabiliriz.Bizimle paylaşmanızı istiyorum.
İstanbul da ki stüdyo sahibi ya da çalışanları ile bazen bu tür konuları görüşüyoruz ve sizi tanıyanlar var.Sizi şahsen tanımıyorum ama görüştüğüm insanlar sizin beyefendi ve dürüst kişiliğinizden bahsediyor.Bu sebeble size Can abi diye hitap ediyorum.Sizin daha geniş çalışmalar düşündüğünüzü de biliyorum.Yamahanın verdiği izinler doğrultusunda çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz.Bu sebeble Yamaha yetkilileri ile görüşürken ne gibi şeyler konuşuyorsunuz bilmiyorum.Klavyeler konusunda bildiğim ve istediğim bir tek şey var. Batılı müzisyenler gibi standart drum ve perkisyon kitleri istiyorum.Batılılardan daha zengin değiliz.Adamlar istedikleri ritimi gerektiğinde konvert edip editleyip kullanıyorlar ve bu sebeble ritim sıkıntıları falan yok.Bizdeki gibi piyasada 50-100 tane değişik türk perkisyonu yok.Gerçekten değişik olsa gam yemeyeceğim.Hatta isim vermeyeceğim ama gayet bilinen bir usb setçi arkadaş,ramazan davulu,asma davul,dabruka vs.. sesleri albümlerden mi ya da konser kayıtlarından mı kesmiş bilemiyorum ama oluşturduğu kitin içine atmış.Sonra da edit ve efektlerle(reverb) kit içerisinde bütünlük oluşturmaya çalışmış.Valla bana baya sırıttı.Türkiye de stüdya da sıfırdan set hazırlayan ya da emre gibi insanlardan (akai cd) telif hakkı kullanarak kaç kişi sıfırdan set hazırlıyo.Set hazırlamak midi sıralarını değiştirmekten ve üzerine bir kaç yeni sample atmaktan mı ibaret.Ben diyorum ki batılıların setleri gibi adam akıllı standart perkisyonlarımız olsun.Dib gürültüsüz,temiz,dinamik,sıcak sert ve tatlı tonları olan.Tarzlara göre mix ve mastering işlemlerinden geçmiş.Bu sayede orgtan orga geçerken tüm yamaha orglarda sıkıntısız kullanalım.Zararı yok yine usb setçiler istediği şekilde set hazırlasın.Salim ve Batuhan gibi arkadaşlar bir kere bu standart türk kitleriyle or 700 de olduğu gibi set hazırlarsa çok güzel olur.Hatta iddia ediyorum.Bu söylediğimi hangi firma yaparsa hemen değil ama bir kaç yıl içinde satışları artmaya başlar.Bu sayede de biz kullanıcılar,çin malı aletler yerine kalitesi ve solo sesleri güzel olan modelleri seçmeye çalışırız.Yamahacılar örneğin a2000 değilde tyros alır.Hem ritim yazan arkadaşlar çileden bir bakıma kurtulur,hem kullanıcılar.Can abi senin gibi v2 plus çipi yapmış bir adam varken,Türkiye soundları hazırlamak için yamaha da ayrı bir derde kalmaz.Sadece sizin,Salim in ve Batuhan ın emekleri için bir anlaşmayla ücret-maaş ödemek külfetine katlanırlar ki; bu da devede kulak olur.Hatta bunu sadece Yamaha için değil bütün orglar için istiyorum.Batılılar gibi bütün orglara ritimlerimizi convert ve editle taşıyabilelim.Belki birileri ekmeğinden olur ama sonunda ortaya kaliteli adamlar kalır ve bu keşmekeşlikten kurtulmuş olunur.Bu sayede bir zamanlar tyros1 almış biri olarak gönül rahatlığı ile tros4-5 alırım.
Yine çok konuştum.Saygılar.