Neden bu kadar satılık Or 700 v2 plus var.

• Konbuyu başlatan zabon
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 50
  • Görünümler : 19K
Cevap: Neden bu kadar satılık Or 700 v2 plus var.

arkadaşım sitede paylaştım ben satıorum 2,5 yıllık yamaha or700tr v2 2000 tl. 5358841449

arkadaşlar çevremde 3 tane var satılık 3 ü de pitch bender hatası veriyo sürekli bu or 700 lerde genel sorun...

ve ayrıca bazılarındaki genel hatada şudur yüksek volume de çalarken orgu bası cızırtılı veriyor ve seste boğulma oluyor...

arkadaslar bende or700v2 plus var hıc tamır gormemiş a 2000 lewmi pa800 takasa gıreyım bu ıkı aletın ustune ne kadar verırım takas dusunen varmı tesk

Hiç kimse bu aletleri eleştirirken şunu düşünmüyor:

Elektronik arranger keyboard tarihinde Türkiyede mühendisliği yapılmış 3 modelden biridir ve çok zor şartlarda o ritimler ve sesler cihaza programlandı çünkü dış yardım hiç olmadı.
Karanlıkta yürüyerek yapıldı hepsi . Göz nuru ve el emeği var üstünde.
Bugün bu alet 8 yaşında ama hala sahnelerde ve tıkır tıkır .
Anlıyorum buradaki herkes kusursuz müzisyen ve her şeyi kurallarına göre yaptığı için bu cihazı eleştirebiliyor .
Ben 50 yaşıma girdim ama 40 yıllık müzisyen olarak hiç bir enstrumanı bu güne kadar eleştirmedim.
Bir demir parçası bile ustasının eline geçtiğinde ona teslim olur ama o usta kalbini o demir parçasına açmazsa o demir istenilen şekli biraz zor alır.
Bilmem size anlatabildim mi?

Size ilginç gelebilir ama bütün bunların çıkış noktası bana göre pa80 dir. Korg'un pazarı ele geçirdiği dönüm noktasıdır. Diğer firmalar şu yada bu sebeple yetişemedi korg'a, önünü alamadı. Sonra arz talep sistemi çalıştı, herkes korg'a alıştı. Gerisi kısır döngü. Ya Can Başar'da korg'a çalışsaydı?

Size ilginç gelebilir ama bütün bunların çıkış noktası bana göre pa80 dir. Korg'un pazarı ele geçirdiği dönüm noktasıdır. Diğer firmalar şu yada bu sebeple yetişemedi korg'a, önünü alamadı. Sonra arz talep sistemi çalıştı, herkes korg'a alıştı. Gerisi kısır döngü. Ya Can Başar'da korg'a çalışsaydı?

Evet çalışmaya devam etseydim.
PA80 16 Mbyte Flash Kartı yaptıktan sonra (2001 yılında).

Volkan Can abi birçok klavye markasına yararlı ürünler yapıyor. Ağırlık olarak yamahadaydı, ama benim bildiğim birçok markaya çalışması var. Roland E70 - E40 dahil. Kendisinin de dediği gibi PA80 16 mb kart. PA800 256MB rem. Yamaha A1000TR + OR700 V1-V2-V2 PLUS zaten OR700 V2 plus çalışması hala ulaşılamamış bir kalitede set çalışmasıdır. Bunuda kullanan ve başka klavyeye geçmiş birçok arkadaş daha iyi anlıyor. Şu an O çalışma ve daha artısı MEDELİ DANTE TR üzerinde devam ediyor. Ve gelişip büyümeye de devam ediyor.

Evet çalışmaya devam etseydim.
PA80 16 Mbyte Flash Kartı yaptıktan sonra (2001 yılında).

Can abi;

Demek istediğim yamaha'ya sizin çip çalışmanız olmasaydı ne yapılacaktı? Tabi batuh, salim gibi arkadaşlarında çok emekleri var. Bu çalışmalara rağmen, korg piyasada yukarıda yazdığım temel nedenden tutundu. Ama çok sıkı tutundu.

Murat'çım; or700 v2+ bir süre kullandım. Evde ama biliyorsun. Çeşitlilik, her türlü ritim, pratiklik, fonksiyonellik bu alette. Ama genel sound'u ben bir türlü sevemedim. Nedenini bilemiyorum, keza aynı yakınma müzisyen arkadaşlardada var, mutlaka teknik bir açıklaması vardır. Düğün işini bilmem, iyimidir kötümüdür, ben keyifçiyim :)

yamaha al satçılar için iyi değildir,bu arada bu işi yapan arkadaşlar ikinci elinin düşük veya yüksek olmasına bakmazlar,bir kere aldığınız zaman bu orgtan kaç sene ekmek yerim hesabını yaparlar,ben bu orgu alımda yarın satım düşüncesiyle org alanlar sanırım bu işi yapmayıp evde takılıyolar gibi geldi bana,yamaha demolarını dinledim özellikle a2000 ve or700trplus ,yamahayla türk müziğinin her türlüsü yapılır,org alırken sadece 2. eli düşünerek org almak çok mantıksız,ben bu işi en güzel hangi orgla bitiririm hesabı içerisinde arayış olursa daha güzel olur,günümüzde kötü org yoktur
kötü kullanım
kötü müzisyen vardır,

size gönülden katılıyorum.gayet güzel anlatmışsınız.TEŞEKKÜRLER.