Arkadaslar xd9 almayı dusunuyorum onerırmısınz

• Konbuyu başlatan g600
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 35
  • Görünümler : 7K
Cevap: Arkadaslar xd9 almayı dusunuyorum onerırmısınz

şunu buldum;

''ketron x1 ketron xd9 ketron sx3000 modelleri... ve bu sistem ile çalışan diğer ketron modelleri için
paylaşım yapan arkadaşımızın söylemesin egöre audy modele olmuyormuş..''

böyle denilmiş!!!
Arkadaş yanlışlıkla yazmış demekki. MSP çalıştıran X! ve SD1 serisinin XD9 serisinden bir çok özelliği fazladır..

o zman biz yanlış bilgilendirilmişiz hata o arkdaşımızın. bnde bi hevesle almıştım programı ama sileriz artık

o zman biz yanlış bilgilendirilmişiz hata o arkdaşımızın. bnde bi hevesle almıştım programı ama sileriz artık
Niye siliyorsun kalsın ... Başka XD9 kullananlara da sor. Belki yanılıyorumdur....

ben xd9 kullandım hala da evimde kenarda yatıyo(arızalı),
msp okuduğuna adım gibi eminim.
TÜRKİYE'nin KETRON SİTESİ nurettin abiye de danışabilirsin. hatta 50-60 milyona msp sample yazıyolar kişiye özel.
zaten ketronların diğer klavyelerden farkı sadece sample değil multi sample okumasıdır.
çoğunluk xd9 yerine pa80 tercihe ediyo. pa80 yaylıalr mı daha gerçekçi xd9 (16mb) mu,
pa80 kuru bağlama mı xd9 mu...... bu şekilde birsürü ses sıralayabilirim...sadece xd9 değil tabi.
sx3000 nde aynı şekil. bu ketronların tek eksiği ses editlerken kullanılan effect mixer'i çooookkk ama çookkkk pasif bişey. bu alet ondan kaybediyo. baksanıza lesli bağlama elde etmek için bile nurettin abinin icadı olan, bağlama lesli pedalının içindeki devreyi klavyeye uygulamış. neden? çünkü alette lesli efekt yada phaser YOK. bunu gibi çoğu efektler yok. eğer sx3000'nde atıyorum pa800 deki macun tonları editlenebilseydi yada lesli bağlama, bu gün sx3000 örnek veriyorum 5.sıradaysa 9.sıraya yerleşirdi.
yani konu nerden açıldı bilmiyorum ama güzelce tartışma konumuz olsun işte :)
saygılar...

kardeslerım hepınıze sonsuz tsk sunarım ...xd9 kullanmıstım bı gece ve cok hosuma gıttı pa 80 gıbı ve dahada guzelı dıyebılırım kendı acımdan ben zaten dugun yapmıyorum barda calısıyorum genelde slow ve vahde tarzı caldıgım ıcın bub bnm ısımı cok rahat goruru onemlı olan temızını ve uygununu bulmaktır ayrıca 8 lık degıl 16 lık alıcam tekrar tsk ederım sevgılerımlı

hayırlısı olsun kardeşim...

eyv.dostum

ben xd9 kullandım hala da evimde kenarda yatıyo(arızalı),
msp okuduğuna adım gibi eminim.
TÜRKİYE'nin KETRON SİTESİ nurettin abiye de danışabilirsin. hatta 50-60 milyona msp sample yazıyolar kişiye özel.
zaten ketronların diğer klavyelerden farkı sadece sample değil multi sample okumasıdır.
çoğunluk xd9 yerine pa80 tercihe ediyo. pa80 yaylıalr mı daha gerçekçi xd9 (16mb) mu,
pa80 kuru bağlama mı xd9 mu...... bu şekilde birsürü ses sıralayabilirim...sadece xd9 değil tabi.
sx3000 nde aynı şekil. bu ketronların tek eksiği ses editlerken kullanılan effect mixer'i çooookkk ama çookkkk pasif bişey. bu alet ondan kaybediyo. baksanıza lesli bağlama elde etmek için bile nurettin abinin icadı olan, bağlama lesli pedalının içindeki devreyi klavyeye uygulamış. neden? çünkü alette lesli efekt yada phaser YOK. bunu gibi çoğu efektler yok. eğer sx3000'nde atıyorum pa800 deki macun tonları editlenebilseydi yada lesli bağlama, bu gün sx3000 örnek veriyorum 5.sıradaysa 9.sıraya yerleşirdi.
yani konu nerden açıldı bilmiyorum ama güzelce tartışma konumuz olsun işte :)
saygılar...

Yaşım 54 ve ilk ketron orgu 1991 yılında kullandım. Ketronun şimdiye kadarki iki ithalatçısını da tanırım. MS 5-50-60-100 SD1 modellerini kullandım. Kısaca ketron marka orgları beğenirim. Bahsettiğin sitenin girişinde'' MSP nin X1 ve SD1 için geçerli olduğu bu iki orgun kendi üzerinde bu işlemi zaten yaptığını, XD9 için geçerl olmadığı '' yazılı....Harfiyen üst sayfalarda dediklerimi yazmışlar....

Çokda ilgili olmadığım bu konuda size yanıt vermemin sebebi bu diyalogun gelecek hayatınızda bazen hatırlanmasının faydası olacağını düşünmemdir. Selamlar.....

tesekkurler mustafa abı bılgılendırdıgın ıcın ben zaten ketronu severım kotu bı cıhaz degıl kafama koydum zaten alıcam en temızınden :) az kaldı bulsam

6 yıldır xd9 um var.hobi amaçlı kullanıyorum.Bu forumlarda şu mu iyi bu mu iyi tartışmaları çook yapıldı.ketron sayfasında eski konulara bakarsanız iyi olur.Nacizane fikrimi söyleyeyim.:xd9 son dönem klavyelerin teknolojisine uygun değil 11 yıl önce üretildi o zamandan bu zamana aynı model üzerinde hiç bir geliştirme olmadı ...ancccaaak;fiyatının yerlerde olduğunu görüp çok üzüldüğüm bu klavye kullanıcısına profosyonel özellikler sunar bir müzisyenin (ama usta olacak)aradığı bütün kalite sesler ve gerçeğe çok yakın hatta birebir kitler ritimler var.ister düğün çal ister salonda canlı müzik yap 4 ses birleştirme ile tam bir orkestradır.ama hazır hiç bir şeyi yoktur mp3 çalmaz,yani usta işi cihazdır.ve en önemlisi piyasadaki en sağlam orgdur.Devreleri bir birinden bağımsızdır özel voltaj koruma sistemi vardır,pitchbendi,kaportası tuşları tank gibi sağlamdır sahnede bozulur mu tereddütü yaşatmaz.ve bu makinadaha bir kaç yıl önce1350 euroya satılırken şu an 1600 liralara düşmüş,ve piyasada taklit teneke müziği üreten klavyelerle kyaslanıyor.Piyasayı şekillendiren kriterler o kadar garip ki::(((( selamlar