- Enst.
- korg pa900,bağlama
Cevap: Arkadaslar xd9 almayı dusunuyorum onerırmısınz
Konuya cevap yazdığıma pişman oldum
6 yıldır xd9 um var.hobi amaçlı kullanıyorum.Bu forumlarda şu mu iyi bu mu iyi tartışmaları çook yapıldı.ketron sayfasında eski konulara bakarsanız iyi olur.Nacizane fikrimi söyleyeyim.:xd9 son dönem klavyelerin teknolojisine uygun değil 11 yıl önce üretildi o zamandan bu zamana aynı model üzerinde hiç bir geliştirme olmadı ...ancccaaak;fiyatının yerlerde olduğunu görüp çok üzüldüğüm bu klavye kullanıcısına profosyonel özellikler sunar bir müzisyenin (ama usta olacak)aradığı bütün kalite sesler ve gerçeğe çok yakın hatta birebir kitler ritimler var.ister düğün çal ister salonda canlı müzik yap 4 ses birleştirme ile tam bir orkestradır.ama hazır hiç bir şeyi yoktur mp3 çalmaz,yani usta işi cihazdır.ve en önemlisi piyasadaki en sağlam orgdur.Devreleri bir birinden bağımsızdır özel voltaj koruma sistemi vardır,pitchbendi,kaportası tuşları tank gibi sağlamdır sahnede bozulur mu tereddütü yaşatmaz.ve bu makinadaha bir kaç yıl önce1350 euroya satılırken şu an 1600 liralara düşmüş,ve piyasada taklit teneke müziği üreten klavyelerle kyaslanıyor.Piyasayı şekillendiren kriterler o kadar garip ki:(((
selamlar
Konuya cevap yazdığıma pişman oldum