insanlar korg hariç bütün markaları görmezden geliyor, bütün türkiye korg fanatiği olmuş, biz başka markanın ismini yazınca olay oluyor. asıl fanatik kim şimdi?
eğer örnek olarak e70 değil de ondan daha da sağlam olan i3 ü örnek verseydim tartışmaya sebep olmayacaktı. bende "kurallara" uymuş olacaktım. çünkü korg dışında herşey kötü ve kullanılmaması gerekli.
einstein'ın bir sözü var,
Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun aptallığı. İlkinden o kadar da emin değilim.
Ben neler duydum bir bilseniz, ne aptallar var bir görebilseniz.. Adam kalkmış diyorki;
- "Roland yeterince iyi kros/kicklere sahip değil."
Sorsan;
-"senin dandik aletindeki o house/techno kitler nereden geliyor?"
adamın verebileceği tek cevap:
-"edi zurna, koma switch'i ve start stop".
Adam bütün bilgisini ortaya döktü gördüğünüz gibi. Doğru cevap
TR-909. Hala günümüz müziğinin en büyük kaynağı, hala en çok kullanılan davul sampleları.
- Dünyanın en çok taklit edilmiş, bütün markalarda farklı isimlerle (roland'a telif hakkı vermemek için) kullanılmış davul sample'larının kaynağı?
- "korh da edi zurna var"
Doğru cevap
TR-808. 80'lerde yapılmış bütün şarkıları dinleyin,
Whitney Houston -
I Wanna Dance With Somebody
MJ - Beat It
Laura Brenigan - Self Control
Hepsi TR-808 bazlı şarkılar, hepsinde mutlaka birşeyler duyabilmek mümkün. Sezen Aksu - Tutuklu şarkısını dinleyin, tamamen Roland altyapılı bir şarkı örnekleri çoğaltmak gerekirse. Liste uzayıp gidiyor. Bütün hip-hop şarkılarının en temel unsuru zaten TR-808..
Roland'ın dünya üzerindeki etkisi anlatmak ile bitmez. Türkiye' de hakettiği yeri göremiyor olabilir, ama zaten dünya üzerinde bu kadar önemli olan bir markanın çok da fazla umursayacağını sanmıyorum.