- Web sitesi
- www.egitimaskina.com
- Enst.
- KORG pa800
Cevap: bk-5 in eksi yönleri neler sizce?
Konuya yakışan, güzel bir yorum olmuş.Her cihazın iyi ve kötü yönleri var.
hocam dedigine kısmen katılıyorum. evet cihazlarla çok ugrasıyoruz kendimizi geliştiremiyoruz ama ugrasmakta gerekiyor tabi bir yere kadar teknoloji ilerliyor geri kalmak olmuyor. illaki eksi yönleri tartışılcak yeni alıcı arkadaslar bu konulara bakıp fikir edinecek. artı yönleride yazılcak tabi. gecen denedim zuhalde pek hoşuma gitmedi şuanda or700 v2 plus kullanıyorum ilk zamanlar hoşuma gitmemişti neden çünkü müzik marketinde dinlediginde boş alet işlenmemiş halde dinliyorsun dogal olarak seslerde ham işlenmemiş. sonra or700 aldım işledim ettim hoşuma gitmeye başladı. bk5 belkide bundan hoşuma gitmedi sesler işlenmemiş daha degişik sesler elde edilebilir.nevaleler çogalacak inş. bu arada kitlerini incelemiştim or700v2plusıın kitleri vardı yani dizilişi aynı gibi geldi bana sadece bir kitte tabi.
eksi yönlerini yazayım
1. Edi Zurna yok ( kızacaklar yine taktın diye ama içinde gerçekten güzel bir zurnada yok ) bunu geçelim
2. transpose ve oktav tusları yok. ve transpose oktavı sisteme vermeleri çok zorluk çektirici kimisi kullanmayabilir ama 100 kişiden 90 nı kullanıyor bu açıdan bakmak lazım. pratik çok önmli arkadaşlar eskidendi g600 g1000 lerde önceden seslere tek tek koma verme set yapma felan yıl 2012 bunların ön plana çıkması lazım sadece bk5 iiçin degil her klavye için söylüyorum.
3. ekran çok ufak çok önmli degil ama ses seçimi için yamaha gibi yanlarına alfabetik koyabilirlerdi diger türlü sesi tekerlekten seç enter tusuna basman gerekiyor. ve liste aşagı dogru olması kötü 4 veya 5 li sıra liste halinde olabilirdi.
4. atak start stop sync stop sync start gibi ritim ile alakalı tuslar uzakta kalmıs. onları aşagı çekip komaları yukarı verebilirlerdi. veya or700 gibi pitch bend üzerine koyabilirlerdi.
artı yönleri
1.Kasa saglam görünüyor
2.picht bend tabiki
3.tuş takımı
4.mikrafo baglanabilmesi
5.mp3 okuması
6.waw şeklinde kayıt yapabilmesi
7.usb yeri çok iyi olmus üstte olması yanda arkada önde degilde üstte güzel bir düşünce.
8.kendi kolonlarından çok iyi ses geliyor.
9.UD.NEY.LEAD SES VE 4 Tellisi güzel.
10.Batısı saglam
benim görüşlerim bu kadar hata varsa düzeltin arkadaşlar EDİ ZURNA Hariç =)
Konuya yakışan, güzel bir yorum olmuş.Her cihazın iyi ve kötü yönleri var.