• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

ÇoK SIK DEĞİŞTİRMENİN ZARARLARI

Cevap: ÇoK SIK DEĞİŞTİRMENİN ZARARLARI

ozellikle biz acemiler icin org degistirmek iyi bisey degil cok eskiden fazla model ve markalar yoktu simdi secenek cok herkes org alabiliyo

Biz org çalanlar herşeyden önce kendi zevkimiz için org alıyoruz bence düğündeki insanlar dinleyiciler bahane zaten onlar bizim kadar orgun markasını teknik detaylarını anlamaz onlar sadece iyi çalanı söyleyeni anlar en önemliside bu zaten bu yüzden bizim org değiştirmemiz en iyisini alana kadar hiç bitmez en iyisini alıncada yeni modeli çıkınca kaşıntı başlar:)

En iyi org eni yi çaldığın org dur. :)

murator700 doğru ve tek kelimeyle olayı açıklık getirmiş....bende i 30 la süper düğün yapıyom başkası gerekmiyor tek noksanlığı güncel sesler yani smpllar...

murator700 doğru ve tek kelimeyle olayı açıklık getirmiş....bende i 30 la süper düğün yapıyom başkası gerekmiyor tek noksanlığı güncel sesler yani smpllar...

i30 gerçekten iyi bir alet düğün için çok iyi ama her düğüne(doğu yöresi) ve özellikle programa gitmiyor sanat müziği neysede halm müziği olmuyor onun dışında halen kullanılabilecek güzel prof bir alet

org değiştirmeyi ben fazla önemsemiyom,sonuçta maddiyatla ilgili,varki adam alıyor..alsında..ama yeni aldığı aleti niçin aldığınıda bilmeli bence..örnek vereyim adam gidiyor 3x alıyor..seti yüklüyor sonra diyorki;3x de transpoze yapınca koma kayıyor,bu nebiçim aletttt bide dünya kadar para verdim diyor...şimdi adam daha alet üzerinde komayı sabitlemeyi bilmiyorsa,sonra bu aletin ses editörlüğünü nasıl kullancak soruyorum size..neyi niçin aldığını bileceksin..

Moderatör tarafında düzenlendi:

ne pa800 ler gördüm önünde adam yok.. ne adamlar gördüm önünde bi cihaz yok :D

şaka bi yanada işi bilmeyen bile pa800 alıyor onu beğenmiyor! yahu ben a300tr ile başladım, pa3x ile program yapıyorum ama a300tr bile yeterli bazı konularda eksikleri olsada!.. millet ondan ona ondan ona.. t4 ü beğenmeyenler bile oldu..

Bu sitedede var öyle insanlar.. hakkını veremedikleri cihazın önüne geçip boklayanlar..!

Bende zamanında yaptım bunu.pa3x i bokladım, neden bokladım ama? amatör aletlerle belirli bi seviyeye gelip pa3x gibi profesyonel aletin önüne geçince ister istemez bi afallama oldu... (pa80-800) gibi cihazlarda hiç bi sorun yaşamamıştım..Tek yaşadığım profesyonel ağır tuşeler oldu onuda belirteyim :D

Herkes hakkını verebileceği cihaz alsın! eğer cihaz pianistin hakkını vermemeye başladıysa model yükseltsin..

pa80 bile yeter her türlü ortamda iş yapmaya..Aldığımız yövmiye kaç kuruş zaten??

ali abim çok güzel bi konuya değinmişsin...Valla Hepimiz Aynı hatayı yapıyoruz.
Emsal vermek gerekirse seninde dediğin gibi daha arabayı sürmeyi bilmeden mercedes direksiyonuna geçmiş gibi bi hal alıyor bu sefer...Ama benim ynei başlayacak olan arkadaslara tavsiyem daha sade daha kolay çözebilecekleri bi org alsınlar...yani işin maddi yönüde var parasına yazık olur... kanaatimce doğru bi paylaşım doğru bi yorum... tebrik ediyorum...

Bugra..//

Ne amaçla org alınacağı önemli. Eğer bu işten para kazanılıyorsa güncel ve sahnede yarı yolda bırakmayacak aletler tercih edilmeli. Evde hobi amaçlı çalınacaksa ya da yeni başlanıyorsa daha ucuz yollu cihazları tercih etmek daha mantıklı. Kullanıcıların satın alıp A'dan Z'ye çözmeden, sıkıldım ya da bana yetmiyor dediği o kadar çok org var ki...

Bence aleti çözmek başka birşey org çalmayı bilmek başka birşey.
Ben 25 sene evde hobi olarak yamaha psr32 diye zamanında bir org almıştım birkaç ay öncesine kadar onu çalıyordum 16 ses 16 ritim bu aletin neyini çözeyim hiç birtürlü insan kendini geliştiremiyor ucuz aletle. En sonunda baktım benim oğlanında merakı var bu işe gittim pa800 aldım org çalmanın zevkine vardım. Tabi aleti %100 randımanlı kullanamıyorum o ayrı birşey. Bence önemli olan müzik bilgisidir eğitimdir 3 şarkı çalmayla piyanist olunmaz adamın bilgisi eğitimi varsa önüne hangi aleti koyarsan birşey yapar.