• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Dynacord Powermate 1000-2 Mixer 2x700 wat sıfır kadar temizdir

Cevap: Dynacord Powermate 1000-2 Mixer 2x700 wat sıfır kadar temizdir

dogan kardesim peki önce 500wattlık(4ohm)bir sub bas baglasam ondanda paralel olarak bir 500 wattlık normal kabin baglasam.tehlıkelımı olur bu baglantı.

dogan kardesim peki önce 500wattlık(4ohm)bir sub bas baglasam ondanda paralel olarak bir 500 wattlık normal kabin baglasam.tehlıkelımı olur bu baglantı.

Normalde her bir çıkışa 500 w lık bir sub bas takıldığında önce anfiden sub 'a ordan 500 w lık başka bir kabine alman daha mantıklı olur.

Ama tek bir adet sub bağlamak istersende bir çıkışı sab bası,diğer çıkışada 2 kolon bağlaman mantıklı olur.

ustad yanlıs anlattım sanırım.kurulum söyle;sol cıkısdan sub bassa,subbassdan paralel olarak hoparlore.sag cıkısta aynısı sub bassa subbasstan hoparlore.sanırım tavsıyen boyle.

ama ısın anlamadıgım bolumu subbasslarım 4 ohm hoparlorlerım 8 ohm.dynacord pm1000 mıkserımın cıkısı 4ohm.yanı anladıgım kadarıyla sadece subbasslarımı calıstırabılırım.cunku hoparlore guc kalmıyor.degılmı?cunku hoparlorlerımde her bırı 1000 wattlık.cıkamadım işin içinden.acaba hoparlorlerım için ayrıca power mı kullansam.

senin sub ların ve artı 2 hoparlör takınca anfiye 4 ohm a düşer mixer.oda 2x700 dür 4 ohmda.basların 4 ohmda 500 wat ise zaten 2 sub + 2 hop bağlayınca kolon başına 350 w güç düşer.herşey normal olur.ama benim sublarım 1000 wat diyorsan onu bilemem.

ama ısın anlamadıgım bolumu subbasslarım 4 ohm hoparlorlerım 8 ohm.dynacord pm1000 mıkserımın cıkısı 4ohm.yanı anladıgım kadarıyla sadece subbasslarımı calıstırabılırım.cunku hoparlore guc kalmıyor.degılmı?cunku hoparlorlerımde her bırı 1000 wattlık.cıkamadım işin içinden.acaba hoparlorlerım için ayrıca power mı kullansam.

Eğer bas kabinlerin içinde çift hoparlör yoksa 4 ohm olduklarını sanmıyorum, bu işlerde kullanılan hoparlörler genelde 8 ohm olur. Yani mantık şu: Amplinin bir kanalına tek kolon bağlarsan ampli 8 ohm'da çalışır, aynı kanala bir tane daha paralel bağlarsan, ampli 4 ohm'da çalışır ve daha fazla güç üretir, hatta bazı amplilere 3 kolon paralel bağlarsan ampli 2 ohmda da çalışır, ozaman güç daha da artar ( genelde 2 ohm'da uzun çalıştırılması tavsiye edilmez).
Aynı kanala 1 bass 1 normal kabin bağlama işi teknik olarak mümkün ama, randuman alamazsınız. Bass kabinler için ayrı ampli olmalı ve aktif crossower kullanmalısın. Bass kabinler için tavsiye edilen güç: hoparlör 100 watt ise ampli 300 watt olmalı şeklindedir ama bunu hiç birimiz yapamıyoruz maalesef.

Sonuç olarak dynacord ile 2 sağ 2 sol olmak üzere 4 kabin rahatlıkla kullanırsın. Bass lar için ayrı power ve crossower kullanmalısın.