• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Ev stüdyosu kurulumu

Cevap: Ev stüdyosu kurulumu

Bahadır abi yukarıda yazdıklarına ek olarak, cubase konusunda başı arş'a değimiş birisin benim hiç bir tecrübem olmadığını varsayar isek, cubase ilk başlarda bana ağır gelebilir mi ?

yok dostum hiç öyle düşünme...
ben de cubase e ilk başlarken "acaba beni aşar mı " diye çok düşündüm.
Evet gayret sarfetmem gerekti ama korkularımın yersiz olduğunu da anlamam uzun sürmedi...

1 adet ses kartı (phantom özelliği +12 V olsun), 1 tane behringer stüdyo mikrofonu ve çok kanallı kayıt yapabilen Mixcraft programı senin işini görür ustam.Cubase'te olduğu gibi vsti filan kullanmayacaksan, teferruatlu işlerle uğraşmayacaksan bu program yeterlidir.Eğer ses kartında +12V yoksa bu kez bir preamp veya mixer kullanman gerekir.

yok dostum hiç öyle düşünme...
ben de cubase e ilk başlarken "acaba beni aşar mı " diye çok düşündüm.
Evet gayret sarfetmem gerekti ama korkularımın yersiz olduğunu da anlamam uzun sürmedi...

Abi çok teşekkür ederim kafamdaki bir çok boşluğun dolmasına müthiş katkıda bulundun.

1 adet ses kartı (phantom özelliği +12 V olsun), 1 tane behringer stüdyo mikrofonu ve çok kanallı kayıt yapabilen Mixcraft programı senin işini görür ustam.Cubase'te olduğu gibi vsti filan kullanmayacaksan, teferruatlu işlerle uğraşmayacaksan bu program yeterlidir.Eğer ses kartında +12V yoksa bu kez bir preamp veya mixer kullanman gerekir.

Mixcraft programını kullanıyorum şuan, ama kanalın üzerine çalarken gecikme oluyor, sanırım ses kartından harici bir kartım var.

Creative Sound Blaster Music SX Phantom özelliği var mı yok mu varsa da +12 mi bilemiyorum maalesef.

Çok teşekkür ederim.

Mixcraft programını kullanıyorum şuan, ama kanalın üzerine çalarken gecikme oluyor, sanırım ses kartından harici bir kartım var.

Creative Sound Blaster Music SX Phantom özelliği var mı yok mu varsa da +12 mi bilemiyorum maalesef.

Çok teşekkür ederim.

yok dostum...

Konuştuklarımızın havada kalmaması ve bu konuyu araştırabilecek arkadaşlarımız için ,Değerli önerileriniz sonucu şu ürünleri seçtim,

Kulaklık: Sennheiser HD25: 420 TL
Kulaklık – Kulaklık Fiyatları – Philips Bluetooth Kulaklık,kulaklık, kulaklıklar, philips kulaklık, samsung kulaklık, bluetooth kulaklık, sennheiser kulaklık, kulaklık fiyatları,Kulaklik.com Türkiye'nin en zengin kulaklık portföyüne sahip sitesidir.

Mikrofon: Behringer C1 : 170 TL
Behringer C-1 Stüdyo Condenser Mikrofon - Müzik Borsası

Hoparlör: Yamaha HS-50 : 1250 TL (Sanırım Çiftinin Fiyatı Bu)
MyDukkan.com :: Yamaha HS50M :: Aktif Stüdyo Monitör

Ses Kartı
Focusrite 8i6 : 750 TL
MyDukkan.com :: Focusrite Scarlett 8i6 :: Ses Kartı
yada
FocusRite 2i2 : 475 TL (Buna jak yoluyla enstrüman bağlanabilir mi bilmiyorum öndeki girişlerin ortasına jak giriyor mu yoksa mikrofon mu ben bilmiyorum:( )
MyDukkan.com :: Focusrite Scarlett 2i2 :: Ses Kartı

İşe yararmı bilmiyorum ama birde böyle bir şeye denk geldim,
Focusrite Scarlett Studio : 855 TL
MyDukkan.com :: Focusrite Scarlett Studio :: Kayıt Paketi

M-AUDIO Vocal Studio Kayıt Seti : 1065 TL
M-Audio Vocal Studio Pro Kayıt Seti - Penna Müzik

bunlar benim toparlayabildiğim ürünler oldu, yalnız şunu kesinlikle belirtmeliyim kibu konuda gerçekten hiç bir şey bilmiyormuşum Allah sizlerden razı olsun.

Bu listeye ne ekleyebiliriz ya da çıkartabiliriz, bu listenin ne kadarı doğru tercih ne kadarı yanlış tercih yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

bu işe toptan olarak ne kadara para ayırdın dostum?

1500-2000 arası bir fiyata mal edebilirsem çok iyi olur, daha aşağısı çok daha da iyi olur. neticede sadece hobi amaçlı yapıyorum, ülkemiz şartlarında alabildiğimiz maaşlarda malum, gönül en iyisini istiyor ama imkanım bu.

1500-2000 arası bir fiyata mal edebilirsem çok iyi olur, daha aşağısı çok daha da iyi olur. neticede sadece hobi amaçlı yapıyorum, ülkemiz şartlarında alabildiğimiz maaşlarda malum, gönül en iyisini istiyor ama imkanım bu.

daha aşağısına fit isen focusrite ın paketini yada benzer bir paket olan presonus un paketini düşünmeden alabilirsin. avid in paketi küçük bir çıt daha yukarıda ama bence gerek yok, neden daha fazla ödeyesin ki fark yaratmayacaksa?
ilk aşamada seni uzun süre tatmin edecektir...
bu arada 2i2 nin önde mikrofon girişi olan girişlerine çivi jack ta aynı şekilde girer ki zaten bütün kartlar bu şekildedir, yanılmasın seni...o girişler hem mic. hem enstrüman için kullanılabiliyor...

Ben de kendi tecrübelerimi aktarıyım. Belki faydası olur. Öncelikle studio kurarken asla laptop ile çalışmamak gerekiyor. Çünkü laptopların hiçbiri eş zamanlı stereo kayıt yapmıyor. Mic. Sağ sol Girşleri ortak bağlanmış. Windows7 ve sonrası sistemlerde ses gecikmeli geliyor. mixerini ayarlamak çok zahmetli.bu yüzden xp bu işler için mükemmel. Program olarak sony acid pro kullanıyorum. Transpoze ve metronom olayını çok güzel yapmışlar. Preamp ve ses sistemlerine para vermiyorum. Kendim yapıyorum. Çok basit bir devresi var. Birazcık elektronik bilgisi yetiyor. Ve de mikrofon çok önemli. Asla bobinaj mikrofon kullanmamak gerekiyor. Bağlamanın sesini katlediyor. Emiter mikrofonlar çok iyi ses alıyor. Hem de ucuz. Ve de kayıt çalarken kulaklık mutlaka şart. Mikrofonu hoparlörü asla duymaması gerekiyor.