Ketron Ritim isteği

• Konbuyu başlatan müzik
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 10K

müzik

Gold
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
ketron seslerinden şikayetim yok.fakat ritim ihtiyacım.var.yıllardır aynı ritimlerle çalıyoruz.Ketron için bu güne kadar ritim yazan arkadaşlara sesleniyorum.ne olur beni yanlış anlamayın.bizlere istediğimiz ritimleri parası ile yazarmısınız.misal bir oryantal , oynak 9-8 sağlam pop tarzı 2-4 ve benzeri.bu ustalardan bu mesajım ile ilgilenenler varsa sevinirim.çünkü tünel müzik tarafından bundan sonra xd9 ve sx3000 için herhangi bir girişim yapılmayacaktır.bize en azından ritim konusunda bu ustalar zahmeti karşılığında yardımcı olurlarsa sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: ketrona ritim yazan ustalar bizlere zahmeti karşılıistek ritim yazarlarmı acab

ritm konusunda bende çok sıkıntılıyım.kendimiz ritmde yazamıyoruz bu konuda ketrona hiç sahip çıkılmıyo.bu aletlere yeni bi set yada version şart.tünel müzik bu aletleri övüp övüp piyasaya sürüyolar ama sadece satana kadar hizmet,sattıktan sonra bişey yok.bu aletleri piyasaya sürdüyseniz sahip çıkacaksınız tünel müzik.en azından çağırın bu iiten anlayan insanları bi kaç ritm güncellemsi yapın ona bile razıyız.

can başar bey gibi birinin bu aletlere bi el atması gerekir.ama şartların oluşması gerekir.buda yine tünel müziğin elinden geçiyor.sırf bu ritm yüzünden bu aleti satabilirm.
konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.bu konuda bütün herkesten yardım bekliyoruz.yamahacı,korgcu,rolandcı başta ketronculardan tabi.

Cevap: ketrona ritim yazan ustalar bizlere zahmeti karşılıistek ritim yazarlarmı acab

ben size katılmıyorum benim elimde şu an yüzlerce ritim var ve bu ritimler mutlaka sizlerdede vardır içinde her türlü ritim daha ne olacaktı bilemiyorum ketronda bir çok özellik var örneğin bu ritimleri birbirine istediğiniz bölümlerini kopyalayabilirsiniz daha değişik ritimler ortaya çıkar bu yolla ben tam istediğim gibi ritimler yaptım birazda ritim yazmayı öğrenin tamamen ritim yazamasanız bile olan ritimlerde küçük değişiklikler yapabilirsiniz bu sayede tam istediğiniz ritimler yapabilirsiniz ritim yazması çok kolay birşey ayrıca bu isteğinize kesinlikle cevap gelmeyecektir ayrıca o parayı vermeye kıyamazsınız öyle 250 300 den aşağı etmez 8-10 ritim o zaman işte bu tip sıkıntılar acemilerden kaynaklanıyor ben daha önce örneğin bir çok korg modeli kullandım pa55tr i30 pa80 onlardada bu kadar ritim vardı daha fazlası yoktu yada aynı ritimler vardı ben farklı bir şey göremedim yamaha da kullandım a1000 or700 onlarda hatta korglardan daha fazla binlerce ritim var buna rağmen hala ritim yok diyorlardı bunları kullanan bazıları insan şaşıyor açıkcası

Piyanist Şantör arkadaşımızın dediği gibi elinizin altında ne kadar uğraşırsanız uğraşın bozamayacağınız,ritim edit ve kayıt menüsü oldukça basit klavye var en güzeli ritim yazmaya ve editlemeye çalışmak.ben hobi amaçlı kullanıcı olmama rağmen yöresel horon ritimlerini basit olarak yazıp çalıyorum.en doğrusu hangi ölçüde ritim istiyorsanız o ölçüde yazılmış olan bir ritmi seçip o ritmin altyapısını kullanarak kendi seçeceğiniz kitlerle istediğiniz tarz vuruş kümeleri üretmek.Örneğin ben xd9 için rize hızlı titreme tarzı horon ritmi bulamadım.bir pop ritmi seçip onun üzerinde çalıştım ortaya yeni bir ritim çıktı(şu an okuldayım akşama bu cevaba ekleyeceğim)daha henüz akumpanya bölümünü ustaca yazacak tecrübeye ulaşamadım ama ritimleri editleyerek işimi görüyorum selamlar

bazı konularda hemfikirim sizlerle ama alete yabancı olduğum için bu zaman alıcak biraz. ehh en azından bu editladığınız yada kendi yazdığınız ritmleri yayınlasanız seviniriz arkadaşlar.

bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim abicim sağolasın.

ketrona çok yabancıyım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirm.bu ritm dosylarıyla beraber içlerinde.PON,PRG,REG,TOU,USD gibi uzantılı dosyalar var.bunlardan herhangi birin yüklediğimde klavyede var olan ana sesler yada ritmler gidermi.programın içindekiler gitsin onlar mühim değil ama user voice'nın içindeki sesleri silmekten korkuyorum.

PON: Klavyede yapılan ayarların uzantısı
PRG: Dört ses karıştırarak yapılan seslerin uzantısı
REG: Komple ayarlanmış performans uzantısı
TOU: Altmış ayrı sesin diziliş uzantısı
USD: User yapılmış drum kit uzantısı

Kısacası bunları yüklediğinde ses ve ritimlerie zarar vermez, sadece senin yapmış olduğun ayarlar gider. Bu ayarları yedeklersen daha iyi olur.Tekrar eski ayarlarına dönme şansın olur...

Moderatör tarafında düzenlendi: