Ketron Ritim isteği

• Konbuyu başlatan müzik
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 10K
Cevap: ketrona ritim yazan ustalar bizlere zahmeti karşılıistek ritim yazarlarmı acab

ritim paylaşımında bulunan ve cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Acemili evresini geçtik artık ve halkın isteklerine cevap verebilmek i,çin ritimlerde biraz değişiklik istedim.elbette ritim kalıpları aynı fakat sound olarak ve işleyiş olarak hep aynı.özellikle sx3000 için xd9 ritimleri kullanılıyor.nekadar past-copy yapsakta üzerine ilave kayıtlar yapsakda ustaların yazdığı ritimlere benzemez.sertaç beyin . ensar beyin . murat beyin ve ketrona ritim yazan diğer ustaların ritimlerine.ritimleri karıştırarak birşey elde edilsede bu güzelim alette çirkin şeyler çıkıyor.benim sıkıntım ritimler.seslerden fazla sıkıntım yok.hele program seslerinin altına 2 nd voıce da sample bir yaylı verdiğiniz zaman süper oluyor.resmen orkestra.ben bu org tan para kazanıyorum.istediğim ritimleri yazan olduktan sonra vereceğim paraya acımam.tabiiki herşey hakkı ile.
tüm katılımcı arkadaşlara tekrar selamlar.profesyonelce ritim yazan arkadaşlardan bana yardımcı olan olursa sevinirim.zahmeti karşılıksız kalmaz.saygılarımla....

Cevap: ketrona ritim yazan ustalar bizlere zahmeti karşılıistek ritim yazarlarmı acab

pa 800 aldım bir tane.ritim ve ses derdim kalmadı.ama sound olarak ketrona hiç benzemiyor.işin doğrusu balansı yaptuktan sonra düğünlerde kimse sound olayına bakmıyor.sadece ortada oynayanları ilgilendiren ritmin güzelliği ve üzerine sizin kattıklarınız.insanlar ketronmuş korgmuş demiyor.inanın daha zevkele eğleniyorlar.ketronuda kutusuna koyduk kaldırdık.belki lazım olur.birgün sx3000 için set falan yapılır belki.korg arıza yapar belki.dursun.biz sx3000 i tam verimli olarak kullanmadık.sadece xd9 dan artan ritimleri kullandık.sx3000 e hiç bir şey yapılmadı.audyanın akibetide belli değil bence.bakalım bekliyoruz.gönlümüz ketronda elimiz korg da artık.eğreki ketronda yenilik olursa o zaman belki yine ketrona döneriz.pa 8000 ekmek gibi hemen satılıyor.
inanın değişiklik iyi oluyor.

evet bende katılıyorum pyanist şantör arkadaşıma korgda binlerce ritim var doğru ama inanın hepsi aynı ben 7 sene pa 80 kullandım 1 senedir sx 3000 kullanıyorum ben sadece rtim kullanıyorum bağlama çalıyorum bukadar lezzet almamıştım buna inanın.birde pyanist şantör arkadaşıma şu sorum olacak yanıtlamak isterse tabiki,ben sx 3000 de hep şunu yapmak istedim demişsiniz ya rtimlerin varsiyonlarına başka rtimlere kopyalayabiliyoruz diye rica etsem nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz rica etsem..........................................................bir çok özellik var örneğin bu ritimleri birbirine istediğiniz bölümlerini kopyalayabilirsiniz daha değişik ritimler ortaya çıkar bu yolla ben tam istediğim gibi ritimler yaptım birazda ritim yazmayı öğrenin tamamen ritim yazamasanız bile olan ritimlerde küçük değişiklikler yapabilirsiniz bu sayede tam istediğiniz ritimler yapabilirsiniz

Bencede ritimler çok ama birbirine çok benziyor. Hatta bazılarına hiç bakma ihtiyacı bile duymuyoruz ve baktıklarımızdan bazılarınıda beğenmediğimiz için silmekten artık gına geliyo. Bana şimdiye kadar çok kez öyle oldu tabi Diğer arkadaşları bilmem. Ama şu kesinki ketronda ölülük var. Bu siteye 40 yılda bir bi konu ya açılıyo ya açılmıyo. Tünelmüzik audyadan sonra xd9 ve sx3000 le kolay kolay uraşmaz. Hele xd9 un yüzüne bakmaz. Biçok ketroncu bu tip sıkıntılar yüzünden korg ve yamahayı tercih edebiliyor. Hatta bazılarıda gerçekten geçerli bir sebepde sunabiliyor ki ben bile ketronla yalnızca 3 yıl uraşmış olmama ramen şimdidien ilerde pa3x i düşünüyorum. Ketron çoğu müzisyenin içinde bir ukde olarak kalıyo. Bizede aynen öyle olcak heralde. Herşeye ramen ketronu seviyoruz ve sounduyla övünüyoruz. Ama bazen model-marka değişikliği gerçekten yarıyor insana. Paylaşımların ve memnuniyetin artmasını diliyorum. İyi paylaşımlar. Teşekkürler.

arkadaşlar iki ay önce açtım bu konuyu halanda aynı konular ve aynı dertlermi.ben geçtim korg a sizde geçin kurtulun.elin kapısında dilenci olmayın(sözüm meclisten dışarı,misaldir).audya çıkacaktı pa2x ve pa 2xpro çıktı.halanda audya çıkacaktı pa 3x çıktı pa 3xpro çıktı halanda audya yok.aldığım bilgilere göre audya pa99x den sonra çıkacakmış.ketron korg u yakalamak için aradaki nalları biraz zor toplar artık.sözüm alete değil işleyen çirmalaradır.yormayın kendinizi dostlar vazgeçin artık ketrondan.vazgeçilmese ben geçmezdim.8 yıl kullandım.saygılar...

iki ay önce açtım konuyu demiştim tam dört ay olmuş.................

evet bende katılıyorum pyanist şantör arkadaşıma korgda binlerce ritim var doğru ama inanın hepsi aynı ben 7 sene pa 80 kullandım 1 senedir sx 3000 kullanıyorum ben sadece rtim kullanıyorum bağlama çalıyorum bukadar lezzet almamıştım buna inanın.birde pyanist şantör arkadaşıma şu sorum olacak yanıtlamak isterse tabiki,ben sx 3000 de hep şunu yapmak istedim demişsiniz ya rtimlerin varsiyonlarına başka rtimlere kopyalayabiliyoruz diye rica etsem nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz rica etsem..........................................................bir çok özellik var örneğin bu ritimleri birbirine istediğiniz bölümlerini kopyalayabilirsiniz daha değişik ritimler ortaya çıkar bu yolla ben tam istediğim gibi ritimler yaptım birazda ritim yazmayı öğrenin tamamen ritim yazamasanız bile olan ritimlerde küçük değişiklikler yapabilirsiniz bu sayede tam istediğiniz ritimler yapabilirsiniz

styl edit e gir
copy seçeneğine gel
ekranın sol üst kısmında kopyalama yapacağın ritimi seç seçim yaparken ritimin numarasını gir ama ritimin fabrikasyonmu yoksa sonradan yüklediğinmi olduğunu belirle
sonra ekranın sağında üstte hangi ritime kopyalayacağını seç
ekranın solunda altta kopyalama yapacağın ritimin hangi varyasyonunun hangi kanalını istediğini seç örneğin 2. varyasyon fiil in chord2 sini belirle sonra bunu kopyalama yapacağın ritimin neresine yapıştıracağını seç onayla işlem tamam
önemli nokta mainler mainlere ataklar ataklara kopyalanır atağı maine kopyalayamazsın fakat main1 i main 4 e kopyalarsın

yıllarca roland ın tüm serilerini en sonda m2000 kullandım..yüzlerce pattern ve ritm yazdım..ketron sx 3000 in bu kadar kulağa hoş gelen davul kitleri ve sesleri olmasına rağmen ,ve tüm ritm yazma hakkında anlatılan ve paylaşılanları uygulamama rağmen pattern yazamıyorum...bu kadar karmaşık işlemcili ,insanı zorlayan ve soğutan başka bir alet görmedim...o davul ve darbuka setlerine üzerindeki seslere rağmen bu aleti satmaya karar verdim...insanı zorla dışarıdan ritm almaya mecbur eden bir alet...yazık çok yazık...

Cevap: Ketron Ritim isteği

ayrıca tünel müziği aradım klavye önümde açık: tarif etti ve harfiyen uyguladım yine yok yine yok...yetinmedim NK müzik Nurettin beyi aradım klavye yine önümde açık...harfiyen aynen uyguladım....yine fısssss......Arkadaşlara tavsiyem herkes elindeki aletinin kıymetini bilsin ketron sx3000 diye bir model çıkarmış alalım çok iyi aletmiş mevzuunada sakın kanmasın....inanın şu an roland g-1000 e razı haldeyim...60 GB hd 2 gb ram-plus 4 ve vocalizer yüklü hiiiiiiiiiiiiiçççç bir işime yaramayacağına kanaat getirdiğim sx 3000 inimi satıyorum...hattaaaaaaaa....pa 1x pro veya mantıklı tyakas seçeneklerinede açığım....

Cevap: Ketron Ritim isteği

ayrıca tünel müziği aradım klavye önümde açık: tarif etti ve harfiyen uyguladım yine yok yine yok...yetinmedim NK müzik Nurettin beyi aradım klavye yine önümde açık...harfiyen aynen uyguladım....yine fısssss......Arkadaşlara tavsiyem herkes elindeki aletinin kıymetini bilsin ketron sx3000 diye bir model çıkarmış alalım çok iyi aletmiş mevzuunada sakın kanmasın....inanın şu an roland g-1000 e razı haldeyim...60 GB hd 2 gb ram-plus 4 ve vocalizer yüklü hiiiiiiiiiiiiiçççç bir işime yaramayacağına kanaat getirdiğim sx 3000 inimi satıyorum...hattaaaaaaaa....pa 1x pro veya mantıklı tyakas seçeneklerinede açığım....
bence markayı ve cihazı karalamayın.Siz sizin müzikal zevkinize ve becerinize göre bir cihaz alın.