- Enst.
- yamaha
kararsız kaldımyaa
yazayım bir şeyler.Konunuzu görünce ilgisiz kalamadım.Buna değer mi onuda bilmiyorum.6 yıl xd9 kullandım.Şu an pa800 var.Müzikle uğraşan birisinin klavye seçimini belirleyen bir sürü faktör var.müzikal bilgi ve yetenek,kullanım alanı,ekonomik durum,çevre şartları vs bunlarda öncelikli kriterler.Eğer;iyi bir müzisyenseniz,klavyenin teknik özelliklerine ihtiyacınız yoksa xd9 harika bir makinadır.16 mb lik ses hafızası ile ülkemiz müziğine hitap eden her enstrümandan birer ikişer örnek ses ihtiva eder.ritimler oldukça dolgun ve kitler oldukça gerçekçidir.ancak doğu müziği ağırlıklıdır.standart bütün özellikleri vardır.+ olarak 4 ses birleştirip enstrüman koroları oluşturabilirsiniz ki bu harika bir özelliktir.batı sesleri birebir kalitelidir.11 yıllık makinadan beklenmeyecek gerçekçi ses ve ritim potansiyeline sahiptir.sesler paket olarak fdd ile yüklenir ritimler ayrıca tek tek yüklenir.patern ram takılı değilse yaklaşık 300 kb lik hafızasına 40-50 tane ritim alır.ritimlerin introları silinerek bu sayı 70 e kadar çıkar.fiziksel ve mekanik olarak makinanın yapısı çok sağlamdır hatta piyasadaki en sağlam orglardan biridir.ses kartı,hafıza kartı,besleme ünitesi,çıkış ünitesi birbirinden bağımsız olduğu için arıza halinde parça değişimi ucuz ve kolaydır zaten asla arıza yapmaz eğer kullanıcı onunla güreşmediyse!!!plus 1,2,3 serisi ses dosyaları ücretsiz piyasada vardır.plus 4 ise 100 ytl karşılığı tunel müzik tarafından yüklenmektedir.Şu anda idda ediyorum ses gerçekliliği adına piyasadaki kendinden iki kat pahalı cihazlardan daha kalitelidir ancak teknolojinin hızlı gelişimi ile demode olmuş bir cihazdır.2.el olarak satılma fiyatları ile performansı arasında bir ilişki kurulamaz.bu klavyeye bu fiyatları görünce inanın çok üzülüyorum ancak piyasayı şekillendiren etmenler o kadar alakasız ki !!