ketronlara usb takılıyormu

• Konbuyu başlatan ahmet
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 37
  • Görünümler : 8K
Cevap: ketronlara usb takılıyormu

sanırım ekteki resimdeki gibi bir conversion cihazı olabilir ama bağlantı soketi diğer fdd ler ile aynı mı yani orgdaki fdd yi söküp bunu takarsak data kablosu bunun arkasındaki pin sayısına uyacakmı bunu araştırıp takacağım sonucu burdan paylaşırım.

Ekli dosyalar

• Fusb-Simulate-Floppy-for-YAMAHA-Korg.jpg
    Fusb-Simulate-Floppy-for-YAMAHA-Korg.jpg
    58.8 KB · Görünümler: 226

kesinlikle uyar zaten amacı floopy çıkarıp yerine takmak

arkadaşlar inanır mısınız üstte resimdeki fusb emulator cihazını ülkemizdeki hiç bir online satış sitesinde bulamadım.yardımcı olacak birileri var mı,ya da yurt dışındaki sitelerden nasıl alışveriş yapılıyor,kargo gümrük vs nasıl oluyor?

ebay dan alışveriş normal yerli online satış sitelerindeki gibi mi kargo ücreti ne durumda bilginiz varmı?selamlar

Tabikide..
kargo dahil ürün fiyatı hemen hemen 80 dolar civarında..
Ben epeydir ebay'dan alışveriş yapıyorum..
Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Ama bahsettiğiniz cihazı bilmediğim için tam olarak ne gelir bilemem..
Uyar mı uymaz mı? vs vs..

Tabikide..
kargo dahil ürün fiyatı hemen hemen 80 dolar civarında..
Ben epeydir ebay'dan alışveriş yapıyorum..
Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Ama bahsettiğiniz cihazı bilmediğim için tam olarak ne gelir bilemem..
Uyar mı uymaz mı? vs vs..

buradan yapılan alışverişde belli bir parasal limit varmı.

araştırmalarım sonucu ülkemizde usb emulator cihazı bulamadım.farklı ülkelerde var ancak fiyatlarda değişik.ebay dan bu hafta sipariş vereceğim satıcı ile maille görüştüm.xd9,sx3000 gibi cihazlarda çok kolaylık olacak.disketle yapılabilen şeyleri artık usb ile yapabileceğiz.ayrıca cihazın 100 disket boyutu kadar hafızası var.ve öndeki tuşlarla bu hafıza yönetilebiliyor.artık xd9 da disket derdinden kurtulacağım gibi.tek fark usb den ritim ses okutamayacağız, olsun en azından cihazda fdd ile yaptıklarımızı usb ile yapabileceğiz ayrıntılarla ilgili aşağıdaki linkte video var...işlemi bitirdiğimde resimleri burdan paylaşacağım.Selamlar
http://www.youtube.com/watch?v=2ja47RjPcmk&NR=1

Moderatör tarafında düzenlendi:

tellisaz kardeşim neden direk okumuyor usb yi.
yani or 700 de direk okuduğu gibi neden olmuyor bu konuda bilgin varmı.

ketronun anakartındaki entegreler şu anki teknolojiye göre oldukça eski.usb den doğrudan işlem yapabilmesi için cihazın sistem yazılımının değişmesi gerekir.buda bir mühendislik işi.firma artık böyle bir çalışmayı eski ürünü için yapmaz.şu anda audya teknolojinin üst sınırında ve firmanın ağır topu durumunda.disketli ketronlar yukarda paylaştığım emulatör ile usb bellekten işlem yapabilecek ancak emulatörün görevi taktığımız usb bellekteki bilgileri cihaza floppy disket diye yutturmaktan ibaret.yani cihaz usb yi de fdd olarak görmekte ve ek bir yazılım gerekmemekte.Selamlar