ketronlara usb takılıyormu

• Konbuyu başlatan ahmet
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 37
  • Görünümler : 8K
Cevap: ketronlara usb takılıyormu

ketronun anakartındaki entegreler şu anki teknolojiye göre oldukça eski.usb den doğrudan işlem yapabilmesi için cihazın sistem yazılımının değişmesi gerekir.buda bir mühendislik işi.firma artık böyle bir çalışmayı eski ürünü için yapmaz.şu anda audya teknolojinin üst sınırında ve firmanın ağır topu durumunda.disketli ketronlar yukarda paylaştığım emulatör ile usb bellekten işlem yapabilecek ancak emulatörün görevi taktığımız usb bellekteki bilgileri cihaza floppy disket diye yutturmaktan ibaret.yani cihaz usb yi de fdd olarak görmekte ve ek bir yazılım gerekmemekte.Selamlar

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.saygılar

1991 model işlemcisi var aynı işlemci solton ms5 üzerinde de var.
bu işlemci kesinlikle usb ile çalıştırılamaz.
resimde görülen alete bağlanan usb aygıtlar blok başı 1.44 mbyte formatlanabilir maksimum.yani her bölüm ancak floppy disket kapasitesinde olabilir.
bu işlemciden kaynaklanıyor.ketron ilk defa audya'da işlemciyi değiştirdi ve nihayet iyi bir adım attı.
aslında bu keyboard üreticileri biraz fransanın bağımlıları haline gelmiş ve ısrarla dream altera hazır çiplerini kullanıyorlar.bu sayede her şey sınırlanıyor.mesela effektlerde istediğiniz phaser gibi effektler veya leslie effekti bu yüzden yok veya zayıf.
eğer benim bir ketron karşıtı olduğumu düşünen varsa yanılıyor çünkü başköşemde bir sd1 var ve 2002 den beri satmıyorum ve satmayı da düşünmüyorum.ancak gönül isterdi ki aynı özellikleri ve kaliteyi daha modern bir teknoloji ile harmanlasalardı.

Evet can Başar beyin de dediği gibi emulator disketleri kendi boyutunda hafızasında tutuyor ve sağ taraftaki tuşlarla teker teker veya onar onar disketlerde dolaşılabiliyor.bu işin kolaylığı ise yüz disketlik hafızasının olması.böylece sistem,set,snd yüklerken onu tak bunu çıkar derdi olmuyor.neyse hele cihaz gelsin monte edeyim ayrıntıları paylaşırım.selamlar

resimdeki cihaz sadece disketle uğraşmadan usb ile orga veya hd ye ritim ve midi ve hazırlanmış program yüklemeyi kolaylaştırıyor fakat alete taktığınız örneğin 2 gb lik usb yi 1.44 lük blok lara bölüyor yani her blok bir disket hafızası kadar oluyor sonuçta ketronlara zaten hd takılıyor burada depolama yapabilirsiniz disketten kurtulmak için bu cihaz iyi bir yöntem

Evet can Başar beyin de dediği gibi emulator disketleri kendi boyutunda hafızasında tutuyor ve sağ taraftaki tuşlarla teker teker veya onar onar disketlerde dolaşılabiliyor.bu işin kolaylığı ise yüz disketlik hafızasının olması.böylece sistem,set,snd yüklerken onu tak bunu çıkar derdi olmuyor.neyse hele cihaz gelsin monte edeyim ayrıntıları paylaşırım.selamlar

arkadaşım cihazı takınca bizi mutlaka bilgilendir işe yararsa bizde alalım çok büyük yanilik olacak

Takilior hatta mp3 bile calior youtubeye yazin gorebiliceksiniz

ben önceden takılmıyo sanıyordum,valla çok güzel usb mp3 çalması,