• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Korg Pax1'i verip Ketron Sx3000 alsam sizce nasıl olur?

Cevap: Korg Pax1'i verip Ketron Sx3000 alsam sizce nasıl olur?

Korg kullanmak sizce daha mı akıllıca:))
Yamaha olsun, Ketron olsun değişik bir markaya şans vermek kötü birşey mi?

Ben pa1xden memnunum ve o kadar seviyorum ki anlatamam.
Pa800'ü verip Pa1x aldım ordan pay biçin. Ama kim ne derse desin Korg aldığın zaman orgun içini bir kerede olsa açmak zorunda kalıyorsun tamir görüyor. Ben zengin bir adam değilim ki ikide bir DTL ye para vereyim.
En azından bir kerede olsun Korg'un bu saçma sapan krallığına bir tepki olarak değişik bir marka kullanmak istiyorum.
Bu ketron olur Yamaha olur farketmez. En azından tavrım belli olur.

Yorum yazan herkesede ayrı ayrı teşekkür ederim.

tamam dediğinde haklısın.ben de mesela yamaha kullanıyorum.memnun değilmiyim? fazlasıyla memnunum.haa iş kıyaslamaya gelince sx3000 ile pa1x kıyaslanamaz.en güzel örnek olarak da nevale meselesi....ben mesela pa1x ile or700 v2 plus her türlü kıyaslarım.çünkü sound olarak yamaha gerçekten ileri seviyeye çıktı.nevale olarak da hiç bir sıkıntı yok.ama sx3000 dersen ben orda dururum işte.nevale yok, usb yok, pratiklik yok...kardeş hakkında hayırlısı.hangi cihazda kendini mutlu hissedeceksen, hangi cihazın soundu seni memnun edecekse o cihazı kullan.ama benim fikrim bu.

hocam madi imkan varsa al bi 800 kullanç etliye sütlüye karışıp pişman olma sonra..

Hocam ben Pa800ü verip Pa1x aldım.
Pa1x kullanan bir kişi asla tekrar pa800e dönmez.

Hocam ben Pa800ü verip Pa1x aldım.
Pa1x kullanan bir kişi asla tekrar pa800e dönmez.

hocam sanırım cihazdan sıkıldınız,insan zamanla elindeki cihazdan sıkılıyo,değişik arayışlar içine giriyo sizde öylesiniz heralde,sx3000 güze cihazdır,benim özellikle sert darbukaları çok hoşuma gidiyo,kullanmadım ama demolarını dinlemiştim,en iyisi bi dinleyin deneyin kararınızı öyle verin buradaki yorumlar sizi yanıltabilir

arkadaşım bunu bildim bunu söylerim : Denemeden asla ve asla klavye alma.. Çok hata edersin.. Önce bir dene sesleri dinle, bir iki tıngırdat bak bakalım saund senin ruhuna hitap ediyor mu?? Ondan sonra al.. Az buz paralar değil bu meretler, zırt pırt da değiştiremezsin bu yüzden canın sıkıldığında.. :)

arkadaşım bunu bildim bunu söylerim : Denemeden asla ve asla klavye alma.. Çok hata edersin.. Önce bir dene sesleri dinle, bir iki tıngırdat bak bakalım saund senin ruhuna hitap ediyor mu?? Ondan sonra al.. Az buz paralar değil bu meretler, zırt pırt da değiştiremezsin bu yüzden canın sıkıldığında.. :)

hocam çok haklısın.
Denemek lazım. Hatta sahnede biraz kullanmak lazım. O zaman anlaşılır.
Ama deneme şansım yok malesef

10-15 gün önce ketrondan pa800 e geçtim.teknoloji olarak bu cihazları kıyaslamak mümkün değil.ancak pa800 deki potansiyeli iyi kullanabilmek iiçin extra masraf gerekiyor.bunu hemen anladım.kalite usb set olmadan ses okuma kabiliyetini anlayamıyorsun.ücretsiz sesleri ve ritimleri sağlıklı kullanabilmek için cihaza çok hakim olmak ve her türlü düzenlemeyi yapabilme bilgisi gerektiriyor.birde şu nu fikrim olarak belirteyim.ketrondaki batı ses ve ritimler gerçekten korgtakinden çok üstün.ama ses ve ritim istediğin gibi seçip yükleme düzenleme set oluşturma kullanıcıya açık olduğu için başka söze gerek yok.ketronda olanla idare etme süreci bir zaman sonra sıkabiliyor.bir kaç marka arasında arada bir değişiklik yapmak bence en doğrusu böylece kişi kendi bilinmezliklerinin cevabını almış olur ha bu arada biraz ekonomik kayıp olabilir ama bence bu değişikliklere değer.selamlar

birde şu nu fikrim olarak belirteyim.ketrondaki batı ses ve ritimler gerçekten korgtakinden çok üstün.

Merhabalar...

Batı müzik açısından:
"tellisaz" nickli arkadaşımızın da dediği gibi , batı yönü daha iyi ; özellikle de ritimler(styles).Ketrondaki ritimler hiçbir cihazda yok ; fakat batı sesler konusunda aynı şeyi söyleyemem...

Türk müziği açısından:
Zaten çok çok yeterli bir cihaz , bahsetmeme dahi gerek yok...

Bence SX3000 , parasına göre en verimli cihazlardan biri.(Bu konuda "GW8" ve "SX3000" i hep ayrı yere koyuyorum)

Mutlaka deneyin , öyle karar verin...

Selâmlar...

pa800 verip pa1x e geçenlerden biri benim pişmanmıyım değilim pa800 ün üstünden azmı usb mi çaldırdım ama nasıl pa800 verip pa1x aldıysam o pa1x i verip tyros2 aldım ve klavye tam bana hitap ediyor ketron sound u ve doğalığı teknoloji açısından kayıt olsun ses olsun rştşm olsun bomba kısmetse triton studio aldımmmı altına tamamdır ;)
değişiklik iyidir bu şekilde en yisini buluyorsunuz

hocam hiç düşünme alet değiştirmek istiyosan al bir tane or700 plus keyfine bak. hem güncel bir alet hemde içinde sample sesler var. saund da harika dinlemeni tavsiye ederim.

bende sx3000 kullandım zamanında sattığımada bin pişmanım pa1x kullanmadım ama dinledim bence ikisi arasında büyük farklar yok.sx3000 taş gibi alet birde plus 4 yüklersen zevkle kullanırsın aleti.ketron tek sıkıntısı ritm az ritm yazmayı az çok biliyosan o sorununda yok demektir.ki sx3000 de ritm yazması diğer orglara göre dahada kolay.