• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Mikrofonla Breath controller

• Konbuyu başlatan erbylmz
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 40
  • Görülen : 21K

erbylmz

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Korg pa800
selam arkadaşlar pa800 de mikrofonla breath control yapılmış araştırmasını yapabilirsek bizde bu özelliği kullanabiliriz belki işte link buyrun.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4ku2_lqYVwg]YouTube - PA 800[/ame]

Cevap: Mikrofonla Breath controller

hehe bunu uzun zaman once bende buldum arkadasım cok basıt bır sey ;)

Bende bu konu hakkında bayaa uğraştım ama bi sonuç elde edemedim arkadaşım nasıl oluyo bize de anlatta kurtulalım şu sıkıntıdan sesin ayarlarından oluyo anladığım kadarıyla amp midir nedir ama tam çözemedim

nasıl yapıldıını acıklarsanız sevinirizz saygılar:))

Vocoder - Efektleri

Vocoder sadece D FX işlemci (genellikle klavye parçalar için modüle etkisi) atanabilir. Bu etkinin seçildiğinde, mikrofon girişi artık, ama ses işlemci gider D FX işlemci yönlendirilir.

125: Vocoder

Bu etkiyi giriş sinyali (taşıyıcı) farklı bir sinyal (modülatör) ve timbral karakter geçerlidir. Bu etkinin yaygın bir kullanımı bir mikrofon ile Modülatör bir ses girerek çeşitli enstrümanların ses üretmektir. Özel bir etkisi de ritim veya efekt sesler kullanılarak elde edilir. Dizeleri veya bozulma gitar taşıyıcı sinyalleri olarak uygun harmonik bir çok geliyor.

e: Formant Shift
Taşıyıcı filtre mahsup ederek, hangi vocoder etkisi uygulanır frekans aralığı yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Ton kalitesini önemli ölçüde değişecek.

g: Gürültü Seviyesi
Bu parametre Carrier ile beyaz gürültü karışımı sağlar.

h: Yüksek Modülatör Mix
Bu parametre modülatör sesin yüksek oranda çıkış seviyesini belirler. modülatör bir insan sesi ise, kelimeleri daha açık hale getirecek.
Mikrofon girişi ile vocoder kullanma

Vocoder programlama zaman, özel olarak programlanmış "Vocoder Performance" (SFX banka) gibi şablonlar birinden başlayabilirsiniz.

Mikrofon'la modülatör'de bir ses kullanmak için:

1. Mikrofon'u 1.Audio girişine veya 2. Audio girişine bağlayın.
2. Audio Set "Modülatör Kaynak" 1 veya 2 ses, fiziksel input'a bağlı olarak size mikrofon bağladı.
3. Mikrofon'a konuşun, cızırtı yada bozulmasına izin vermeden mümkün olduğunca yüksek düzeyini ayarlamak için GAIN topuzunu kullanın.
Bu ayarlarla, mikrofonla ses modülatör olarak kullanılacaktır. Çalarak Mikrofon'a konuşun. (konuşuyor gibi sanki çalacaktır)
Efekt-Sesi ses bozuk ise, "Taşıyıcı trim" (Carrier Trim) ve "Modülatör trim" (Modulator Trim) ayarlamak gerekiyor.

Not: Kapalı Taşıyıcı parçanın yer aldığı Pan değeri unutmayın değerini 127'ye yükseltin.
Vocoder için Reverb ekleyebilirsiniz... (D'den C-Parametresine)
İpucu: Vocoder yararlanarak yeni bir Song oluşturmak için Vocoder Efekt içeren bir performans ile Sequencer-Yedekleme Dizi modu girin... (Sequenzer-Backing) ALINTIDIR BELKİ BİRİLERİ BU BİLGİLERLE OLAYI ÇÖZEBİLİR..

korg pa1 x de de olurmu bu mikrofonla vede nasıl yapabilirim olursa da yardımcı olursanız sevinirim

mikrofonla bbreath control denedim oluyo başka hiç bir ekipman lazım değil, bir şey de yüklemek gerekmiyor birkaç ayar hepsi o

hiç meraklı çıkmamış hayret

pax1 de olurmu diye sorulmus, olursa nasil olacak. Adim adim anlatabilirmisiniz

pedal kullandığım için araştırma gereği duymadım breth controllere karşıyım biz piyanist şantörler hem üfleyerek hem nasıl çalacağız? breth sadece piyanistler için faydalı ama benim gibi piyanist şantörler sadece pedal kullanabilir fakat yinede pa1x te deneyelim yapalım