• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Müziğe Nasıl Başladınız,Hikayeniz Nedir?

haberci_arif

Administrator
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.ceptelefonuparcasi.com
Enst.
Korg İS40
Müziğe gönül vermiş her insanın bu meslekle tanışmaları eminim ki diğer mesleklerden çok farklı olmuştur.İlginç hikayeniz varsa paylaşalım lütfen...

Buyrun devam edelim...

Cevap: Müziğe Nasıl Başladınız,Hikayeniz Nedir?

80 li yıllarda henüz daha workstation ve aranger klavyeler yokken amcamın bas yada saksafon çaldığı orkestrasını ağzım açık programın sonuna kadar izlerdim. Edirne'de çeşitli düğün salonlarında şu an ismini hatırlayamadığım orkestrasındaki bütün müzisyenler hepsi aynı kostümü giyerlerdi. O kocaman bas hoparlörün karşısında oturur ve yüreğimde titreşimlerini hissederdim. Çok güzel orkestralarla çıkılırdı o yıllarda düğünlere. Daha sonraları klavyeler bu orkestraların yerini aldı. 90 lı yıllarda artık bir roland E70 tutkunuydum ve kesinlikle ona sahip olmalıydım. Annemin ve babamında destekleriyle İstanbul Yüksek kaldırım Aslan İşhanındaki İpek Müzikten Bir Roland E56 aldım. O gece orgumla sabahladım. Sonraki gecelerde de elimde olsa onu yatağa alacaktım. O benim sevgilim gibiydi. Sonra İlk çaldığım düğünü hatırlıyorum o kadar çok heyecanlanmıştım ki hala unutamam.

80 li yıllarda henüz daha workstation ve aranger klavyeler yokken amcamın bas yada saksafon çaldığı orkestrasını ağzım açık programın sonuna kadar izlerdim. Edirne'de çeşitli düğün salonlarında şu an ismini hatırlayamadığım orkestrasındaki bütün müzisyenler hepsi aynı kostümü giyerlerdi. O kocaman bas hoparlörün karşısında oturur ve yüreğimde titreşimlerini hissederdim. Çok güzel orkestralarla çıkılırdı o yıllarda düğünlere. Daha sonraları klavyeler bu orkestraların yerini aldı. 90 lı yıllarda artık bir roland E70 tutkunuydum ve kesinlikle ona sahip olmalıydım. Annemin ve babamında destekleriyle İstanbul Yüksek kaldırım Aslan İşhanındaki İpek Müzikten Bir Roland E56 aldım. O gece orgumla sabahladım. Sonraki gecelerde de elimde olsa onu yatağa alacaktım. O benim sevgilim gibiydi. Sonra İlk çaldığım düğünü hatırlıyorum o kadar çok heyecanlanmıştım ki hala unutamam.

Samimi duygularınız ve bu güzel hikayeniz için teşekkür ederim.Nerden nereye şimdi geriye bakıp eskileri,o ilk zamanları güzel bir anı olarak hatırlamak... işte en keyifli tarafıda o...

Buna benzer benimde bi konum vardı.
http://www.trakyamuzik.net/serbest-konular/11334-muzige-kac-yasinda-basladiniz.html

Ben babamın tavsiyesiyle başladım onunda zamanın da düğün gurubu varmış ve solistlik yapıyormuş makberin meşhur olduğu dönemler.

Tufan hocam valla konuyu açmadan önce araştırdım sitede ama bulamadım...Bulamadığım içinde böle bir konu açılmadığını sanıp açtım...Ama bir yönden de bakarsan sen "müziğe başlama yaşı" olarak belirtmişsin bende "başlama hikayesi" olarak belirtmisim ;)Ama tabi sana ve açtığın konuya saygım var arzu edersen konuyu silebilirim...

Saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi: