orgumuzu hangi karardan çalıyoruz arkadaşlar?

Cevap: orgumuzu hangi karardan çalıyoruz arkadaşlar?

re karar ile mi arasındaki farkı transpoze ile giderebiliyoruz sanırım :) neden herkes zoru seçiyor mi gibi karar varken?

ben sol kararda çalıyorum adanada çevremdeki çogu piyanistte sol kararda çalıyo :)

yakınmışız üstad :) haftaya aranjemüziğe sapacam bende, gittinmi yeni yakın o taraflara :)

bende ilk basladigimda re uzeri caliyordum ama simdi mi karar caliyorum garib hicaz daha kolay cok sey daha kolay

kimileri sol karar bati caliyor her seyi beni tatmin etmiyor birde ben saz caliyorum

bende re karar çalıyorum tanıdıklarımın çoğu ağırlıkla re karar çalıyor.mi karar çalanlar azınlıkta.neden re karar derseniz.re karar mi karara göre daha çok elleri geliştirir arkadaşlar bu yüzden re karar daha çok benimsenmiştir.

ben de mi karar. aslında her komada aynı müzik çıkmıyor mu mi karar daha kolay bence

bende re karar çallıyorum

ben la karar çalıyorum arkadaşlar genelde. tabi bunun sebebi nota okumam ve tsm thm eserlerini notadan çalmam. mesela muhayyerkürdi makamını la çalarken kürdilihicazkar yada nihaventte sol karar çalıyorum. Yani notada ne görüyorsam o karardan çalıyorum. Makamlarımızın çoğunluğu la karar olduğu için notasız eserleride la karar çalmaya alışmışım tabi.

İrfanca üstad sana katılıyorum.Tampere 12 tondan çalmak gerekir.Makamlarda bu düzen alt üst bile oluyor.Yine de orada bile bir karar ses ihtiyaç var.Aralık kavramını iyi bildikten sonra transposeye hiç gerek yok yalnız alışılan ve iyi performans alınan karar sesler de var.Küçüklüğümden beri Mi Bemol Fa diyez Si Re LA Fa Sol seslerini çok oturmuş buluyorum.Hepsinin rengi farklıdır.Gerçi bu tonlar bariton sese ince kalıyor.Ama yine de denemeye değerdir.Yine de azami tranposesiz çalınsa iyi olur diye düşünüyorum.