orgumuzu hangi karardan çalıyoruz arkadaşlar?

Cevap: orgumuzu hangi karardan çalıyoruz arkadaşlar?

:(arkadaşlar affınıza sığınarak şu makam ve kararları nasıl öğrenebiliriz. yani bende org çalıyorum amma nereden çaldığımı bilmiyorum.:eek: yani bir klavyenin üzerinden anlatım varmı acaba .daha doğrusu sadece bildiğim do re mi kalıbı siyah düğmelere ne isim veriliyo koma verilirken ara ses dışında.teşekkürler.

http://www36.zippyshare.com/v/92657442/file.html

bu şarkıyı çalıp söyledim ama anlattığım gibi nerden çaldığımı bilmiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aynen bende o sorunun cevabını merak edıyorum :) wephack

Ben en saçma yerden la' dan çalıyodum. Sonra bol bol re çaldım .. Şimdi la' çalmayı denerken elim re' den ayrılmıyor :D:D:

Ben en saçma yerden la' dan çalıyodum. Sonra bol bol re çaldım .. Şimdi la' çalmayı denerken elim re' den ayrılmıyor :D:D:
la neden en saçma yer oluyor arkadaşım onu anlamadım ben :) ben la'dan çalıyorum ondan sordum

re den çalıyorum bazende la dan

değerli hocalarım ben mi den mi çalıyor oluyorum acep biri cevap verirmi birz saçma oluyo ama .

Bende mi den çalıyorum ve bencede en kolayı mi dir heralde. Ama birden fazla karardan çalmakta ayrı bir yetenktir heralde. Mesela büyük piyanistleri görürüz Adamlar canı hangi kararı isterse o karardan çalıyo. Keşke onlar kadar bilgili ve profesyonel olabilsem. Ama nerdeee? Ben başka karardan çalamam Direk transpozeye müdahale ederim. Makamlardanda anlamam Hatta nota bile okuyamam Hiç eğitimim yok ve müziği tamamen kulakla yaparım. Ama keşke iyi bir eğitim alsam. Müzik konusunda çok şey bilmek isterdim. Bu karar olayıda zaten baştan aşağı bir mesele. Bu arada şu ara sesleri ifade eden siyah tuşların adını bende merak ediyorum Bilen arkadaşlar yazabilirlermi acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mi çalamıyorum re çalıyorum usta değilim ama güzel çalarım...saygılar

re karar benim kulağıma daha hoş gelio :) belkide benm kulakta sorun vardır :))