• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Cevap: Re: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

pa500 tr konusunda anlayamadığım bir nokta var.

o kadar büyük isim ritim vs ses yazdı bu alet çıkmadan önce.. birisi de çıkıp demedimi bu asma davullar, bu zurnalar beş para etmez diye? edi zurna ve pa80 kartlarında kullanılan asma davul sesleri artık demirbaş oldu bildiğiniz gibi. pa55 tr de de bu asma davullar var. ama hangi dahi ortaya çıkıp bu saçma kararı vermişse ben birşey demiyorum. darbuka zil vs her zaman için göz ardı edilebilir ancak asma davul ve zurna sesleri düğün piyasasında aletleri sattıran bir özellik haline geldi. gidin bakın aslan handa her dükkan pa500 tr dolu, hepsi ağlıyor alet satmıyor diye. kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler başka birşey değil.

aslan hanı çok gezdim 0 olarak satışı çok kötü ama 2.el olarak inan öyle değ,l yaz döneminde 1tane 2.el pa500 bulamamıştım aslan handa şimdi 1500 1700 arası müşteri buluyor hemde çok rahat buluyor ritim saundu zayıf asma davul ve zurnada zayıf ama haricinde çoğu org 5basar kitlenme sorunu yok bozulma sorunu yok 20 25snyde set yükleyebiliyosun daha ne olsun

Cevap: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Bende tesadüfen takastan gelen pa500 tr yi 1 ay kadar kullandım. Arkadaşın tespitleri çok doğru. Asma davullar ile zurnalar çok kötü. Zaten bu eksikleri tamamlanmış olsa, kimse gidip pa800 almazdı. Çünkü alet süper hızlı ve pratik. Pa 600 den bile pratik. En azından ses volüm potlarına istediğin gibi müdahale edebiiyorsunuz..

türkler için dizayn edilmiş bir modele dışardan ritim ses yüklemek zorunda kalmaktan daha kötü birşey olabilir mi sizce? ben bk5 e ritim yazıyorum dışardan ancak, aletin üstünde sadece 20 tane türk ritimi var ve eksik olan rtimler tabiki kapatılmalı. ancak pa500 türk ritimleri ile dolu ve o kadar "usta" denilen insanlar hala memnun edecek şeyler çıkartamıyorsa zaten ne denilebilir ki?

Volkan orgu pc ye baglayip sistem dosyalarini kopyalayip gonderirsen sevinirim yani flash rom lazim

Zurna ve asma davullar kötü katılıyorum, fakat ses edit özellikleri ve efektler çok detaylı. Henüz çok fazla kurcalama fırsatı bulamadın ama bu özellikleri kullanarak davulları şimdi olduğundan daha iyi duruma getirmek mümkün. Zaten önceki konulardada bazı arkadaşlar buna değinmiş.

Bu cihazla yapılabilecekler kullanıcının bilgisine, ilgisine, emeğine ve hayal gücüne kalmış.

Ketron xd9, sx3000, roland gw8, bk5, yamaha s650 ve or700 v2+ dan sonra korg almama geleneğimi bozdum ve nihayet bu cihazla portomento efektinin tadına varabildim. Kemanlar, klarnetler, synth'ler ağlıyor.

Kullanımı gerçekten çok pratik ve bu konuda or700'ü kesinlikle aratmıyor. Alet yeterli hafızaya sahip ve bankaları kafanıza göre şekillendirebiliyorsunuz. Üzerindeki sample'lar kaliteli. (zurnası ve udu hariç, aslında düz zurnasıda güzel ama edi zurna yok) Sample alan cihazlara hangi sample'ı atacaksınız?? Piyasadaki sample'lar belli, kaliteli olanı sayılı. O kadar uğraş emekte cabası. Üzerindeki sample'lara en ufak detayına kadar müdahale edebiliyorsunuz. 2 si ritim, 2 si sese olmak üzere 4 efekt katı var ve önemlisi efektlerde çok detaylı. Her türlü LFO atamasını yapabiliyorsunuz. Ritimlerin kick ve snare kombinasyonunu kolayca değiştirebiliyorsunuz. Bu ayrıca bir özellik olarak cihazda mevcut. Ayrıca yazılan ritimlerde kötü değil, katılmıyorum. Çokmu mükemmel, hayır bunada katılmıyorum. Biz hep daha iyisini, daha yenisini istiyoruz. Bunları yazan üstadlar daha iyisini yapamazmıydı, yapardı elbette fakat bu çalışma diğer çalışmalarının üzerine çıkmamalıydı.

Cihazın eksikleri var fakat bu paraya bu özellikleri sunan başka bir cihaz yok.

Volkan orgu pc ye baglayip sistem dosyalarini kopyalayip gonderirsen sevinirim yani flash rom lazim

Hocam az önce işten geldim ve sabah 9 da tekrar işte olmam lazım. Yarın akşam ilerleyen saatlerde gönderirim. Bu datayla nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Saygılar.

bende de pa 500 tr var ama hızından şüpheliyim bir problemim var sqencer 1 ve sqencer 2 ye md parça atma esnasında çok bekliyorum ekran donuyor md geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum ilk aldığımda böyle değildi ama hafıza kartımda da az md parça vardı . Daha 7 aylık org acaba hafıza kartımda çok fazla md parça olduğundan dolayımı kasıyor ekran donuyor anlamadım . Yardımcı olurmusunuz .

Volkan Ben pa500 flash rom datalarini pa2x e yukleyip seslerde degisiklik yapmayi deneyecegim ama bunu yapabilmem icin pa2x in beynine 500 un dosyalarini tek tek atmam lazim yani normal sekilde okumaz Bana datalari beckup yapma birebir kopyala , saygilar

Tabiki pa500 diğer pro modellerden alt seviyede tutulmalıydı yapılırken, ancak atlanılan bir detay var.

pa55tr çıktığında ses ve ritim olarak pa80 ile aynıydı. hiçbir farkı yoktu. çünkü, pa55tr zaten amatör seviyede bir alet olduğu için ses ve ritimlerde kısıtlamaya gerek kalmamıştı. yani pa80 ile arasındaki farkın ne olduğunu herkes zaten biliyordu.

ancak pa500 düşünüldüğünde bu durum çok farklı.

hepimiz biliyoruz ki pa500 çoğu anlamda pa800 ün altında. yani o alete dünyanın en iyi sample'ını da koysan, yenileyemediğin için en fazla 1 yıl tahammül edip zamanla sıkılacaksın; bu kesin. basitçe, ses ve ritimde kısıtlama tamamen aptalcaydı, yanlış politikaydı. ellerinde patladı zaten, hakettiklerini buldular.

e16tr yi göz önüne alın, üzerinde 16 tane türk ritimi vardı. (ritim sayısını arttırmak adına ritimleri basic ve advanced olarak ikiye bölüp türk ritimi sayısını 32 ye çıkarmak ancak aptalların işidir, orası ayrı) e86 nın üzerinde türk ritimi kaydedebilecek kalıcı hafıza bile yoktu hatırlarsanız. ancak e16tr asla e86 yı geçemedi, geçemezdi de. ritimler aynıydı, sesler aynıydı ama nedense kimse e86 yı satıp e16tr almadı doğru mu? hmm. o zaman hepimiz anladık burda neyin döndüğünü..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Re: Pa 500 Tr Aldım, Sizde Alın :)

Tabiki pa500 diğer pro modellerden alt seviyede tutulmalıydı yapılırken, ancak atlanılan bir detay var.

pa55tr çıktığında ses ve ritim olarak pa80 ile aynıydı. hiçbir farkı yoktu. çünkü, pa55tr zaten amatör seviyede bir alet olduğu için ses ve ritimlerde kısıtlamaya gerek kalmamıştı. yani pa80 ile arasındaki farkın ne olduğunu herkes zaten biliyordu.

ancak pa500 düşünüldüğünde bu durum çok farklı.

hepimiz biliyoruz ki pa500 çoğu anlamda pa800 ün altında. yani o alete dünyanın en iyi sample'ını da koysan, yenileyemediğin için en fazla 1 yıl tahammül edip zamanla sıkılacaksın; bu kesin. basitçe, ses ve ritimde kısıtlama tamamen aptalcaydı, yanlış politikaydı. ellerinde patladı zaten, hakettiklerini buldular.

e16tr yi göz önüne alın, üzerinde 16 tane türk ritimi vardı. (ritim sayısını arttırmak adına ritimleri basic ve advanced olarak ikiye bölüp türk ritimi sayısını 32 ye çıkarmak ancak aptalların işidir, orası ayrı) e86 nın üzerinde türk ritimi kaydedebilecek kalıcı hafıza bile yoktu hatırlarsanız. ancak e16tr asla e86 yı geçemedi, geçemezdi de. ritimler aynıydı, sesler aynıydı ama nedense kimse e86 yı satıp e16tr almadı doğru mu? hmm. o zaman hepimiz anladık burda neyin döndüğünü..

abi yazdığından anladığıma göre,800 le kafa kafaya gelmemesi ve satışlarını engellemesin diye bu alete çalışma yapılmadı,sample hafıza koyulmadı vs.ya da zaten ne yapılırsa yapılsın 800 ü geçemeyeceği halde birde ses ve ritim kısıtlaması yapılması saçmalıktan öte bir şey değildi ?

Moderatör tarafında düzenlendi: