Pa500 tr Anfi ve Tonları???

kartal_123

Sercan Güney
Yönetici
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA4X - YAMAHA A5000
.......................

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Pa500 tr Anfi ve Tonları???

arkadaşlar pa500 tr aldık ama düğün salonunda anfide sesi ve tonları çok cılız kalıyor son sese dayanıyoruz yine aynı bazıları die bilir anfide bişey olabilir die ama yok anfi zaten yeni orgta yeni fakat tonlar ve orgun sesleri çok düşük napabiliriz bir öneri,de bulunur musunuz?

anfinin markası nedir bilmiyorum ama korg serileri hep aynı cihaza takınca ses çıkmıyo,cihazdan güzel bi ses almanız için cihazınız kaliteli ve güçlü olması gerekiyo,roland exr46 nın cihazdaki sesine hayran kalmıştım,pa 55 i taktım aynı cihaza zorla duydum sesleri ritimleri,kısaca korg kullanıyosan cihazın güçlü olacak en az 1000wat,hoperlörler en az 600 wat olmalı,yoksa istediğini beklediğini alamazsın,bunlar benim düşüncelerim

o kadar cihaz denedim yamaha hariç ama roland kadar cihazda güçlü ses çıkaran orglara dek gelmedim,bu işi roland çok iyi biliyo ama tr olarak ürettiği orglar fazla rağbet görmüyo,korg serileri cihazda çok kötü yada cihazın herşeyin kalite olması gerekiyo,normal seviyeli cihazla düğüne çıkarsan rezil olursun korg serileriyle,korgtan ses alabilmek için servo ps 1000 cihazı aldım,3 adet servo 600 kabin aldım öyle randuman tuturdum :D bu sefer pa 500 tr düşünüyom ama aklımda or 700 plusta hiç çıkmıyo bakalım hayırlısı,kardeşim sende şimdi cihazda ses gelmiyo deyince beni soğuttun pa 500 tr den biri daha demişti bunu bana cihazda ses iyi çıkmıyo diye, :)

o kadar cihaz denedim yamaha hariç ama roland kadar cihazda güçlü ses çıkaran orglara dek gelmedim,bu işi roland çok iyi biliyo ama tr olarak ürettiği orglar fazla rağbet görmüyo,korg serileri cihazda çok kötü yada cihazın herşeyin kalite olması gerekiyo,normal seviyeli cihazla düğüne çıkarsan rezil olursun korg serileriyle,korgtan ses alabilmek için servo ps 1000 cihazı aldım,3 adet servo 600 kabin aldım öyle randuman tuturdum :D bu sefer pa 500 tr düşünüyom ama aklımda or 700 plusta hiç çıkmıyo bakalım hayırlısı,kardeşim sende şimdi cihazda ses gelmiyo deyince beni soğuttun pa 500 tr den biri daha demişti bunu bana cihazda ses iyi çıkmıyo diye, :)

or700 v2 de iyi alet seste bence pa500 tr den daha iyi fakat ritimler korg kullanmış biri için zayıf kalır ama karar senin

usta nedir bu cihaz seçme nedir anlamıyom ben sonuçta orgta sadece ses sinyalleri gönderen bi kaçtane çıkış var sadece sinyal gönderiyo ve yeni nesil bi org kaliteli sinyal olacağını düşünüyom bu sinyaller anfide düzenleniyo hoparölre gidiyo orgla ne alakası var anlamadım (kartal_123) pa 500 anfide ses güzel ses vermez mi asıl anfide bomba gibi ses verir siz orgu alırken denemedenmi aldınız bağlatmadınızmı tesisata yani her orgun tesisatı ayrımı yandık ozaman

kardeşim bilmiyorum neden böle oluyor ki.

şimdi ozman roland da güzel ses veren bi tesisat korgda dandik ses veriyo ama korgda güzel ses verende roland da dandik veriyo sen şimdi orgu değiştirirsin yarın bigün dinlersin başka birinden ozaman pişman olursun sattğna yani doğru değilmi ama bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygım sonsuz kardeşim

aynen kardeşim herkezin düşüncesi kendisine bu tabi ki benim düşüncem ...

şimdi ozman roland da güzel ses veren bi tesisat korgda dandik ses veriyo ama korgda güzel ses verende roland da dandik veriyo sen şimdi orgu değiştirirsin yarın bigün dinlersin başka birinden ozaman pişman olursun sattğna yani doğru değilmi ama bu benim düşüncem herkesin düşüncesine saygım sonsuz kardeşim

hocam yanılıyorsunuz her org aynı tessatta aynı güzelliği vermez,çıkış gücü yüksek olan orglar vardır düşük olan orglar vardır,tessat seçiyo dememiz, bazı orglar her cihazda net ses vermezler,istediğin sesi alamazsın misal pa 55 tr yi startec cihaza taktım sesleri zor duydum birbirine karışık gibi çıkıyo net çıkmıyo,ama servo ps 1000 e takınca sesler çok net ve güçlü çıktı,bilmem anlatabildimmi,isterseniz deneyin derim

hocam yanılıyorsunuz her org aynı tessatta aynı güzelliği vermez,çıkış gücü yüksek olan orglar vardır düşük olan orglar vardır,tessat seçiyo dememiz, bazı orglar her cihazda net ses vermezler,istediğin sesi alamazsın misal pa 55 tr yi startec cihaza taktım sesleri zor duydum birbirine karışık gibi çıkıyo net çıkmıyo,ama servo ps 1000 e takınca sesler çok net ve güçlü çıktı,bilmem anlatabildimmi,isterseniz deneyin derim

abi dediğin doğrudur ama çıkış gücü yüksek olan orglardan kastın ne anlamadım sonuçta sesi hoparlöre veren anfi değilmi org sadece ses sinyali göndermiyormu sonuçta bu senin cihazlarına kalmış bişey ne kadar iyi olursa okadar iyi ses alırsın orgun çıkışıyla alakası ne aydınlat abi beni :confused: