• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Ritimlerin hepsi ayni!

cilgincihan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland G 800
Merhaba Arkadaslar,

size burda bir duyarida bulunmak istiorum. Degisik forumlarda gördügüm gibi, Rolandcilar hergün yana yana yeni setler ve ritimler ariyor. Ve bu arama yillarca sürüyor. Malesefki arkadaslar bu forumda buldugumuz ritimlerin hepsi ayni hemen hemen hepsi kulaga ayni gelior. Malesefki bu aletler esgi oldugu icin kimse artik urasip yeni ses yapmio ve Korga benzer sesler ve ritimler bulmaniz imkansiz. Malesefki böyle, bunlari söyleyimki, cok zamaninizi harcayip 100lerce dosya indirip hepsini teker teker denemeyim.

Iyi aksamlar :)

sayın cilgincihan,

elinizdeki g-800, çıktığında bile piyasada doğru düzgün yer edinememiş bir alet. 95 yılında çıkan g-800, büyüklüğü nedeniyle piyasada düğüncüler tarafından yeterince tutulmadı. 1997 yılında g-600 çıktı, g-800'ün ucuz ve kırpılmış bir versiyonu olduğundan, ayrıyettende 8 ritim hafızası/hafiflik özellikleri sayesinde de anca tutunabildi piyasada.

g-600 hariç g serisi tutulmadı bile anlayacağın..

şimdi senin sorununa gelince, g-800 gibi bir alette korgun yeni sample soundlarına yaklaşık setler bekliyorsun. hatta onu da geçtik, yeni yazılmış ritim/ses istiyorsun..

ne yazık ki piyasada istediğini bulabilmen imkansız. yani şikayet etmenin anlamı yok..

16 yıllık alet var elinde, sat, yenisini al. öbür türlü gördüğün gibi son açtığın 5 konuda ancak ben cevap veririm sana..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Ritimlerin hepsi ayni!

bu alete yıllardır set yapılmadığını ben de daha önce belirtmiştim.bu aletten bugünkü güncel setler beklemek 56 model şavrole arabadan ferrari performansı beklemek gibi birşey olur.ama 56 model şavrolenin bile bugün hastaları mevcut.g-600 de işte böyle bir alet.evin bir köşesine koyup ara sıra piyanosunun sesini bile duymak bize yetiyor.ritimler aynı diyorsunuz.örnek diyelim çiftetelli ritiminin ölçüleri belli.yani bunu değişik olarak kaçtane yazabilme şansınız olabilir.birinde darbukayı diğerinde davulu koyarsınız.bir de değişik birkaç atak yapabilme şansı var.benim siteye koyduğum setler bugüne kadar yapılanların incelenerek içlerinden düzgün olanlarının seçilmişleridir.ben sıkıldıkça onlardan değiştirerek kullanıyorum.çok da memnunum.bu alet bu kadar yani.saygılar....

ikinizde haklisiniz. Malesefki bu böyle. Gecen aldim aleti iste belki Korg Pa 55len yarisir diye, ama malesefki öyle degil. Napalim artik saticam :)

Ben olsam satmam. Kült bir klavyedir. Satsan zaten ne alacaksin. Hic bir sey olmasa kocaman klavyesi var. Üstüne baska bir org al, midi baglanti yapip Controller olarak kullanirsin;) Yani Pa800'ün dandik tuslari yerine Pa800'ü Roland'in tuslarinda calarsin;) Arti orgun bozulur bir sey olur. Yedek klavye her zaman iyidir.

yaw arkadaslar eskı bır g600 cu olarak sıkayetlerınıze katılmıyorum dunya dolu rtımlerı var g600
tabi korgla kıyaslamak ımkansız ama zamanın kralıcesızdı g600 ınanın cok guzel rıtmlerı var 7 yıl kullandım kılavyesı super kullanan arkadaslar bılır saygılar arkadasım nasıl bır rıtm ıstıyorsun yaz bana ha arkadasa su konuda katılıyoryorum g serısının en kotu tarafı user sıkıntısı 8 adet olması benım sıkıntım burdandı ıyı aksamlar

arkadaşım g-600 sınırlı bir alet değil zaten. kimsenin şikayet ettiği yok. konuyu açan arkadaş şikayet etmiş sadece.

şimdi..

açarsın aleti, yazarsın çift kitli 8 tane ritim. hepsinin 7lik akorlarına da yazarsın gerekli extra varyasyonları. etti sana 16 ritim. daha önce kullanılmamış akorları kullanırsın vs. olur sana alet gayet modern, sıkıcı olmayan bir roland. ama üşenip yapmıyorsan şikayet etmeye mecbursun.

yaw arkadaslar eskı bır g600 cu olarak sıkayetlerınıze katılmıyorum dunya dolu rtımlerı var g600
tabi korgla kıyaslamak ımkansız ama zamanın kralıcesızdı g600 ınanın cok guzel rıtmlerı var 7 yıl kullandım kılavyesı super kullanan arkadaslar bılır saygılar arkadasım nasıl bır rıtm ıstıyorsun yaz bana ha arkadasa su konuda katılıyoryorum g serısının en kotu tarafı user sıkıntısı 8 adet olması benım sıkıntım burdandı ıyı aksamlar

Hocam,

tabiki Korgla yarisamaz bir Roland G 800, ama benim istedigim sadece 10 ritim felan ve bu ritimlerye yine biraz birseye benzesin anliomusunuz? Elime su an benim 20 Disket var, ve her Disketin üzerinde efendime söyleyim 30 ritim. Inanirmisiniz hepsini dinledim ve aralarinda hic bir fark yok. Yani ben sikayet etmiorum burda, ama neden kimse yinede biraz ugrasip yeni ritimler cikarmio? Ben bu ritim yazma isinden anlasam, kendim yapacamda bilmiom ama :D
Senden istegim, bana söyle güzel bir ritim paketi yollarmisin cagdas hocam?

Saygilarimla :)

tövbe yarabbim ya..

kardeşim daha önce açıklamadık mı? o alet müzelik. tam 16 yıllık. kimse bedava versen bile almıyor. senin elindeki disketlere aynı ritimleri koymuş koyan kişi, sen internetten indir yenilerine bak, bu kadar basit yahu.

Cevap: Re: Ritimlerin hepsi ayni!

tövbe yarabbim ya..

kardeşim daha önce açıklamadık mı? o alet müzelik. tam 16 yıllık. kimse bedava versen bile almıyor. senin elindeki disketlere aynı ritimleri koymuş koyan kişi, sen internetten indir yenilerine bak, bu kadar basit yahu.

Kardes dedigin hic dogru degil. Burda G 800 Aletleri 1500 TLe satilio, sen nedion ;) Ikincisi üsteki arkadas bana ritim yollamak istiordu, ondan tmm abi yolla yazdim. neden parliosun onu anlamadim :)