• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

roland exr 46 mı korg i 30 mu

Cevap: roland exr 46 mı korg i 30 mu

ya şöyle her iki aletide inceleme imkanım olmadı sadece videolardan o kadar exrde sesler biraz daha farklı gibi geldi bana i 30 unda davul tonları daha dolgun gibi dediğin gibi setlerde çok iş olduğuna bende inanıyorum aleti güzelleştiren setler

tabiki aleti güzelleştiren setlerdir hocam,,i30 la halay çalmak farklı exr46 la halay çalmak farklı

nedenmi

düğünde sizden biri geldi halay istedi davullu zurnalı,i30 la ne yapacaksın i30 da zurnamı var,sadece zurnaya benzetilmeye çalışılan sesler var,,eletro bağlamamı var yooo sadece eletroya benzetilmeye çalışılmış sesler var,
adam size demezmi bu ne biçim zurna abi demezmi,,şimdi artık millet orjianal sampler ses istiyo,bunuda unutmayın derim,,çakma sesleri millet kabul etmiyo,korg i30 a kesinlikle kötü org demiyorum böyle anlamayın,,ama eskidi bunu demeye çalışıyorum

yanlış anlamayın bunlar benim düşüncelerim piyanist arkadaşlarım

set konusuna gelince biraz mantıklı düşünelim,i 30 da ses karıştırmasıyla eletro bağlamaya benzetilmeye çalışılmış sesler zurnaya benzetilmeye çalışılmış sesler kemana benzetilmeye çalışılmış sesler tulum kemençe bağlama,eletro bağlama eletro bağlama trm kanun trm kanun v.s seslerine benzetilmeye çalışılmış sesler var yani çakma sesler var

exr46 da bu seslerin orjinali var,,gerçek sesler,,sizce hangisinin seti daha iyidir

exr46 33 davul aleti var,exr46 da türk tonları var,,i30 sadece batı orgu exr46 hem batı hem türkiye orgu,,yani arada çok fark var,,ben olsam exr46yı seçerim,,,
bu fikirlerimi paylaşmak istedim,saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:

hocam buradaki fikirler görüşler sizi yanıltmasın bence gidin iki aleti deneyin ona göre karar verin,,iki aletinde ses ve rtmlerini dinleyin öyle karar vermeniz sizin açınızdan daha iyi olur,,burada arkadaşlar ve ben fikirlerimizi paylaştık bundan sonrası size ait,,

tabiki aleti güzelleştiren setlerdir hocam,,i30 la halay çalmak farklı exr46 la halay çakmak farklı

nedenmi

düğünde sizden biri geldi halay istedi davullu zurnalı,i30 la ne yapacaksın i30 da zurnamı var,sadece zurnaya benzetilmeye çalışılan sesler var,,eletro bağlamamı var yooo sadece eletroya benzetilmeye çalışılmış sesler var,
adam size demezmi bu ne biçim zurna abi demezmi,,

yanlış anlamayın bunlar benim düşüncelerim piyanist arkadaşlarım

set konusuna gelince biraz mantıklı düşünelim,i 30 da ses karıştırmasıyla eletro bağlamaya benzetilmeye çalışılmış sesler zurnaya benzetilmeye çalışılmış sesler kemana benzetilmeye çalışılmış sesler tulum kemençe bağlama,eletro bağlama eletro bağlama trm kanun trm kanun v.s seslerine benzetilmeye çalışılmış sesler var yani çakma sesler var

exr46 da bu seslerin orjinali var,,gerçek sesler,,sizce hangisinin seti daha iyidir

exr46 33 davul aleti var,exr46 da türk tonları var,,i30 sadece batı orgu exr46 hem batı hem türkiye orgu,,yani arada çok fark var,,ben olsam exr46yı seçerim,,,
bu fikirlerimi paylaşmak istedim,saygılar

"Feraza" hocam öncelikle merhabalar :)

Şunu sorucam size: (Aslında denemek lazım bu klavyeyi ama bu olanağım yok malesef.) Elimdeki "Korg İS50B"den alışmış olduğum (bana çok sert gelen) dolgun ritimlerden sonra "Roland EXR46"yı tercih edersem ,bunun bana türk müziği konusunda ve de özellikle "YABANCI MÜZİK" yapabilmem konusunda getirileri/götürüleri neler olur?Dikkat edersen sesleri kastetmedim;sesler konusunda Korg İ30 ve İS40/50 gibi serilerden daha iyi olduğuna eminim.Tereddütüm ritim konusunda yani.Oryantale de boğulmak istemem doğrusu.Malum,İ30 ve İS40/50 serisi yabancı müzik yapabilmek açısından zamanı teknolojisine oranla oldukça güçlü klavyeler.Bu potansiyelden mahrum kalmak istemiyorum.

Bu konuda beni aydınlatırsan memnun olurum.

Sevgiler ve şimdiden teşekkürler...

"Feraza" hocam öncelikle merhabalar :)

Şunu sorucam size: (Aslında denemek lazım bu klavyeyi ama bu olanağım yok malesef.) Elimdeki "Korg İS50B"den alışmış olduğum (bana çok sert gelen) dolgun ritimlerden sonra "Roland EXR46"yı tercih edersem ,bunun bana türk müziği konusunda ve de özellikle "YABANCI MÜZİK" yapabilmem konusunda getirileri/götürüleri neler olur?Dikkat edersen sesleri kastetmedim;sesler konusunda Korg İ30 ve İS40/50 gibi serilerden daha iyi olduğuna eminim.Tereddütüm ritim konusunda yani.Oryantale de boğulmak istemem doğrusu.Malum,İ30 ve İS40/50 serisi yabancı müzik yapabilmek açısından zamanı teknolojisine oranla oldukça güçlü klavyeler.Bu potansiyelden mahrum kalmak istemiyorum.

Bu konuda beni aydınlatırsan memnun olurum.

Sevgiler ve şimdiden teşekkürler...

korg i 30 da kullandım exr46 da kullandım,,exr46 nın batı rtmleri felaket süper kesinlikle oryantal tarzı değil,,tam batı rtmleri var,bende batı setide vardı exr 46nın,,ses konusunda exr46 zaten batı sesleriyle çok zengin,,rolandın batı seslerini bilirsin,,exr46 nın üzerinde ses konusunda batı sesleride muhteşem,,rtmlerde muhteşem,,tabi yinede bi dinleyin batı rtmlerini derim ona göre karar verin

korg i 30 da kullandım exr46 da kullandım,,exr46 nın batı rtmleri felaket süper kesinlikle oryantal tarzı değil,,tam batı rtmleri var,bende batı setide vardı exr 46nın,,ses konusunda exr46 zaten batı sesleriyle çok zengin,,rolandın batı seslerini bilirsin,,exr46 nın üzerinde ses konusunda batı sesleride muhteşem,,rtmlerde muhteşem,,tabi yinede bi dinleyin batı rtmlerini derim ona göre karar verin

Hocam sen iyi diyorsan iyidir,buna eminim.PA55 TR kullanıyorsun sanırım.Sana güvenmiycem de kime güvenicem :)

Bir de ,"EXR46'nın kullanımı pek kullanışlı değil" deniyor ancak zamanla alışılır diye düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler...

bence ikisini de düşünmeyin.ikinci el 1000-1250 tl arası roland gw8 alın satılanların hepsi de temizdir.hem tr hem batı müziği istediğinizi çalın.

bence ikisini de düşünmeyin.ikinci el 1000-1250 tl arası roland gw8 alın satılanların hepsi de temizdir.hem tr hem batı müziği istediğinizi çalın.

gücünüz yeterse bencede gw8 almaya çalışın,ama illede i30 la exr46 ya bakarsanız exr 46 alın derim

Hocam sen iyi diyorsan iyidir,buna eminim.PA55 TR kullanıyorsun sanırım.Sana güvenmiycem de kime güvenicem :)

Bir de ,"EXR46'nın kullanımı pek kullanışlı değil" deniyor ancak zamanla alışılır diye düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler...

hocam kullanmadığım org kalmadı,,pa 1x pa 80 pa 55 tr exr46 g 600 ketron xd9

ketron x1 roland em2000 roland e40 i30

kullanım olarak korga göre zor,,aslında çokta zor değil,,alışmak gerek,zaten tutmamasının sebeblerinden biride kullanım kolaylığının olmaması,,yinede baya kullanan var,,bi ara exr46yı pa 80 le kullandım,pa 80 exr46 kadar net ve güçlü ses çıkarmıyo,

exr46 dan çıkan sesi pa 80 de alamadım,pa 80 64 polifonik exr46 64 polifonik,,

Şunu da hatırlatalım: "GW8" de hoparlör yok.Bu benim için önemli bir eksiklik;ve de tercihimi etkilerdi.Bu sebeple ben "EXR46"dan yanayım.İhtiyaca göre tercih meselesi tabi...

arkadaşlar exr kullanımının zorlukları nedir acaba çalarken ses değişiklikleri gibimi yoksa özellikleri açısındanmı yorumlar için herkeze çok tşkler